Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (276)

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Na začátek musím říct, že první díl byl skutečně znatelně lepší, avšak pokračování vůbec nevybočuje z řady a stále je z něj nadprůměrný snímek. Děj je sice trochu prohlédnutelný, ale napínavost tím nemizí a film tím pádem dokáže překvapit, což se v mém případě stalo více než jednou. Co se dobra a zla týče, je tu jasně stanoveno a nijak se tím nemění. Obě strany jsou však jak u opic, tak u lidí, což bylo vidět už v traileru. Atmosféra je temná, někdy se ale až příliš snaží o osudovost. Tu bych viděl až ve více epickým pokračování. CGI krásně zpracovaný, souboje též a nejvíc se musí vynachválit scéna s tankem. Finále znamenité, výtečně byly totiž cítit emoce, které z nás kolosálně ždímou celým filmem jako v prvním díle. Mimochodem, život opic a jejich mluva i porozumění mě opravdu bavilo sledovat.

plakát

Little Favour (2013) 

Dokud malá holčička jednoduchým způsobem bez zpětného rázu nepostřílela několik zloduchů, tak to vypadalo zajímavě. Tady to táhne hlavně síla Benedicta Cumberbatche, kterému jsem všechno krásně uvěřil.

plakát

Cesta (2014) 

Trailer na The Rover a brilantní Guy Pearce mě přilákali, abych se na to podíval. Výsledek není vůbec špatný, neboť atmosféra filmu je vskutku skvělá, nechybí tomu špína ani surovost. Příběh jednoduchý, hlavní postava drsná, která nebere žádné ohledy a jde si pevně za svým cílem. Bohužel tomu dost ubližuje moc velká roztahanost. Kdyby byl film kratší, byl by určitě lepší. A Robert Pattinson příjemně překvapil.

plakát

Marvel One-Shot: Agent Carter (2013) 

Tohle se dá shrnout jednou větou - Agent Peggy Carter je boží. A že umí efektivně a zábavně zmlátit pár chlapů. Howard Stark a Dum Dum Dugan umí pobavit.

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

První díl byl kolísavý a působil nepevně, ale další díly to napravili a připravili půdu pro zajímavý příběh, v němž se pozoruhodně rozvíjejí postavy, díky čemuž mě seriál celkem zaujal. Jim Gordon, který postupně zjišťuje jak je město zkažené do morku kostí, snažíc se jej napravit spravedlivým způsobem, což není zrovna jednoduché. Jeho představitel je sympaťák a do té role se hodí. Mimochodem, nejvíce asi pobaví šílenec Oswald ,,penguin'' Cobblepot! :D Sledovat budu a zatím se to pohybuje na hraně lepšího průměru. Uvidíme, co přinesou další díly.

plakát

Životopisy: Russell Crowe (2009) (TV film) 

Velmi dobrý dokument o mém nejoblíbenějším herci, v němž jsem se dozvěděl mnoho zajímavých detailů, které jsem dosud nevěděl. Snímek se zabývá jeho nejlepšími rolemi, do nichž se doslova vžil. Russell Crowe je prostě grandiozní herec.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Klasický průměrný blockbuster s milionem efektů, který nic nového nepředvede a ničím vyjímečným nevyniká. Přitom seriál a původní filmy jsou boží a raději si pustím klasiku nebo animák než tohle. A co sexy mladá Megan? Ta mi přišla hrozně otravná a kazila mi celý film. Kde byli želvy, bylo to dobrý. Jakmile se objevila ona, okamžitě to přešlo do špatného stavu. Najde se však něco, co bych měl velmi vynachválit a to je rapování ve výtahu a nechtěné odpálení auta na konci, což byly dvě scény, u kterých jsem se z plna hrdla zasmál. Dalším plusem je, že film má alespoň rychlé tempo, funkční příběh a rychle uteče. Jsem rád, že jsem na to nešel do kina, neboť jsem návštěvu zvažoval.

plakát

Životopisy: Heath Ledger (2009) (TV film) 

Heath Ledger byl talentovaný herec, který zahrál jednoho z nejlepších záporáků. Měl jsem ho celkem rád, tohle zpracování životopisu bylo nudné a špatné. Navíc mi neřeklo nic nového, co bych nevěděl.

plakát

Mezi náhrobními kameny (2014) 

Nevšední Neesonovka, která zrovna neoplývá akcí, ale místo toho nám předvede dobrou kriminálku s temnou atmosférou, v níž nesmí chybět drsný vysloužilý polda. Jo, čekal jsem něco jiného než sem dostal naservírováno, ale film nenudil, dokázal upoutat moji pozornost a charismatický Neeson obstaral zbytek potřebného k tomu, aby si ten film zasloužil víc než průměr.

plakát

Stejná srdce (2014) (TV film) 

Na TV film široké hvězdné obsazení, v němž si nejde nevšimnout úžasných hereckých výkonů. Mark Ruffalo se u mě opět vyšvihnul a dokázal, jaký je charismatický sympaťák v jakémkoli podání. Skvěle natočené drama.