Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (216)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, kdy hlavní postava je takovej neskutečnej zmrd, že nevíte jestli jí fandit anebo jí přát co nejpomalejší smrt. Jenomže když tu postavu hraje Gáj Pírs tak jí prostě nemůžete nedávidět. Ale musím uznat, že kdyby mi někdo ukradnul takový suprový auto se Spoilerem, tak bych ho taky šel hledat. Musím pochválit taky Pattinzona, kterej zahrál retardovanýho s dírou v břiše naprosto luxusně. Je vidět že herec je to kvalitní, ale jaksi zaostává v umění vybrat si roli.... teďka se mu to konečně po dlouhé době povedlo. Závěr naprosto luxusní a *Malý Spoiler* scéna s Gájem sedícím na posteli se slzama v očích je naprosto odzbrojující. *Konec malého spoileru* . Normálně bych dal čtyři hvězdy, ale protože je film dosti podhodnocen napálím plnou ať mají zdejší pseudo-intelektuálové nad čím vzteky onanovat. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Michôd to divákovi příliš neulehčuje a bez vysvětlování pronásleduje Guye Pearce a jeho retardovaného parťáka (Pattinson se konečně herecky našel - v téměř otíkovské kreaci zaujme a je přirozený) v honbě za ukradeným vozem, směle vstříc zvrácené pointě. Veselá budoucnost je samá silnice a písek, či odporná lidská karikatura s flintou. Sledování hodně ztěžuje úvodní půlhodinka, než na sebe hlavní postavy narazí. Pro dost lidí to bude bezbřehá nuda, ale mě ten naturalistický road movie celkem sedl. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nepotrebuje veľa. Chcete post apo svet? Stačí vám Austrália. Blúdiť prašnou stepou, kde vidno len prach a špinu je ekvivalentom úpadku. Postavy so zlými vlasmi, zubami a svedomím blúdia touto krajinou pripravený hájiť aspoň kúsok ľudskosti, čo v nich zostal, aj za cenu že niekoho zabijú. Uhrančivé a osobité. Michod sa nesnaží o moralizovanie. Ide mu o drsný príbeh, ktorý sa mu darí napĺňať. Každý dejový zvrat je autenticky zmotivovaný. Herci parádny. U Pearcea je to samozrejmosť. Pattinson milo prekvapuje. Jeden z mála filmov pri ktorom zostane po dopozeraní aj pocit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hrozný, príšerný film, v ktorom je najsympatickejšou postavou zdochnutý pes. Pearce nikdy nebol expertom na fajn chlapíkov, ale toto je hajzel, ktorý si bez mihnutia oka zaslúži elektrické kreslo. V priebehu filmu brutálne zavraždí viacero ľudí, ktorí mu nikdy nič neurobili. Pattinson hrá Rain Mana s búchačkou, ale tiež to nie je sympaťák (a už tobôž nie herecký koncert, neustále som mal chuť vziať fakľu a obúchať mu ju o hlavu). Vízia post-apokalyptického sveta je slabučká. Vlastne ani neviem, či šlo o post-apokalyptický svet. Je tam púšť, opustené cesty, rozpadávajúce sa domy a zopár unudených štatistov, ktorí sa snažia byť „zlovestní a pôsobiví“. Scenár fakt na Oscara. Režisér v minulosti nakrútil zlé Kráľovstvo zverstiev. Dám si naňho pozor. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zhýčkáni a oblbnuti akčními post-apokalyptickými romány, filmy a seriály, naučili se moderní diváci na populární žánr nahlížet jako na adrenalinové atrakce plné zombíků, vystřílených nábojnic a neustávajícího útěku před nikdy nespícím nebezpečím. Stmívačka. Přichází inteligentní pán jménem Michôd. Všem zmlsaným a ošáleným filmovým labužníkům ve dvou hodinách názorně ukazuje, jak nezáživně, únavně a depresivně by to vypadalo ve skutečnosti. Takže honem! Okamžitě jej ukamenujte, aby náhodou nevznikaly podobně melancholické filmy se srdcem, jejichž tvůrci se nebojí vybočit z davu! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v australské poušti. (Ajjinka)
  • Pattinson sám přišel s nápadem, aby jeho postava měla zkažené zuby a oholené vlasy. Myslel si, že s vystaveným zátylkem bude vypadat víc zranitelně. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama