Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (26)

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Bravurní seriál, který doporučuji všem zarytým (ale i nezarytým) milovníkům Anglie, birminghamského přízvuku, intrik, prostředí, atd. ... A ta hudba! Herecký výkon Cilliana Murphyho jsem obdivovala zezačátku do konce, protože uznávám, že veškerý děj je neuvěřitelný nápor na psychiku. A navíc - raději si tam nikoho moc neoblibujte, protože víte, jak to chodí (fanoušci Hry o trůny mohou potvrdit, mimochodem, z tohoto seriálu se tu objeví i představitel Malíčka). Připomenout musím i brilantní výkon Toma Hardyho jako intrikářského Žida, o kterém vlastně nevíte, na čí straně stojí a co hraje za hru. Každá scéna v tomto seriálu je nějakým způsobem důležitá. Doporučuji. "Peaky fookin´ Blinders!"

plakát

Kiseidžú: Sei no kakuricu (2014) (seriál) 

Zezačátku jsem si říkala, že jde o bláznivé anime, které si vzalo docela velkou inspiraci z hororu The Thing. ALE, s každým dílem jsem se přesvědčovala o nápaditosti tvůrců, zápletky a i dost zajímavého pohledu na psychologii postav. Avšak ta psychologie se v posledních dílech tak nějak ... přehnala. Celkově však toto anime hodnotím kladně, zásah do srdce se opravdu konal a ne jednou. "Přece jen vypadá divně, když si povídáš se svou pravou rukou" ...

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

První polovina filmu byla naprosto výborná, pomalé scény, dost děsivá hudba, srdcervoucí momenty při kterých mi tuhla krev v žilách ... Musím říct, že takhle skvěle zpracovaný film jsem dlouho neviděla. Ale pak přišel konec. Ten konec :( Aneb jak bravurně vyvedený snímek zničit v pár scénách. Proto jedna hvězdička dolů, i když to dělám dost nerada.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Nikdy ve svém životě jsem neviděla něco podobného, co by ve mně rozvířilo neuvěřitelnou změť emocí. Není díl, kde bych necítila alespoň více, jak 2 pocity - vždy se to mísí. Překvapení, zmatení, dojetí, nenávist, radost, pobavení ... Je to neuvěřitelné. Na seriálu Sherlock jsem neskutečně závislá. Benedict Cumberbatch je podle mě nejlepší Sherlock, už jen díky jeho image, chladným a odměřeným chováním, ale naprosto výbornými a logickými dedukcemi. Pak tu máme Martina Freemana jako Johna Watsona, skoro si v této roli nedokážu představit někoho jiného. Mark Gatiss a Steven Moffat dali Sherlockovi 21. století výborný kabátek.

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Film se samozřejmě nemůže porovnávat s knihou, ale ty pasáže se daly poznat okamžitě a byly mnohem představitelnější. Úžasný výkon Bena Whishaw dovedl film k dokonalosti. Herecké výkony na jedničku a všude nespočet parfémů, že máte pocit, jako byste tuto vášeň sdíleli také.

plakát

Zelená míle (1999) 

Tento film ve mě hodně zanechal. Už nejen od scén zvláštních schopností Johna Coffeyho, ale hlavně jde o tu atmosféru... a k další myšlence, že bych mohla sáhnout i po knížce. Skvělý film.

plakát

Táta: matka pluku (2009) (TV film) 

Jako v ostatních amerických komediích: nafoukané blondýny, na druhé straně brunetky, ječící pokaždé, když se ušpiní. A na druhé straně plnění úkolů u kterých si každý dělá naschvály. Jako kulisa dobré, ale pokud se opravdu chcete pobavit, tak tohle nesplňuje svůj účel.

plakát

Den poté (2004) 

Den poté mi přijde jako spousta jiných katastrofických filmů- prostě vidíte, jak se půlka země začíná obsypávat ledem+vidíte v hlavní roli několik hrdinů, u kterých okamžitě odhadnete, že přežijí. Efekty byly opravdu skvělé, vypadaly realisticky. Ale josu tu určitě nějaké věci, které by se filmu daly vyčíst.

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Silně působící snímek, který říká, že drogy jsou opravdu svinstvo a co dokážou udělat postupem času. Ve filmu je vidět hodně situací-ovlivňování druhých, seznamování s drogami a poté dělání si naděje ,,já to zvládnu, zbavím se toho.,, Například narozdíl od snímku Requiem za sen tento film působí realističtěji a krutěji.