Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 479)

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Z nějakého důvodu se jim povedlo touto moderní verzí pokořit slavného předchůdce jak v zábavnosti, tak v dobrodružnosti. Takový Indiana Jones pro malé počítačové magory. A jako třešnička na dortu skvělá tombraiderovská Karen Gillan oděná tak, že se vám o ní bude snívat ještě za padesát let.

plakát

Jumanji (1995) 

Jo, tehdy to byla bomba. Trikový velkofilm, jakých nebylo. Jako děti jsme to musely milovat. A ani po těch letech nezmizelo z tohoto svižného dobrodružného filmu nic z originality a zábavnosti.

plakát

Naše dovolená a jiné pohromy (2014) 

Opravdu nečekaně ujetá a milá komedie. Bylo to chytřejší a dojemnější, než by kdy dokázali natočit Amíci. Ta akce dětiček byla vskutku působivá.

plakát

Dlouhá cesta dolů (2014) 

Na sebevražedný film to bylo ucházející. Snad díky Imogen. Někomu může vadit sladký konec, ale právě ten se mi na tom líbil nejvíc. Ono totiž sledovat depku a sebevraždy není tak příjemné jako nalezení chuti do života.

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Zlato mezi akčními filmy. Naprosto perfektně odvedená práce tam, kde to obvykle není možné. Klenot mezi akčními kravinami. To, co dřív uměl točit Bay, a nyní už neumí, je zpátky. Proč se proboha tolik let zabýval těma robovesmírnýma autokonzervama?

plakát

Reminiscence (2021) 

Jedna hvězdička za snahu a krásné postapo prostředí, za přirozenou krásu osudové ženy Fergusonovic a za... asi už za nic. Leda za jednu akční scénu. Už ani ten Jackman není takový sympaťák jako kdysi. Takhle debilní ženský film se jen tak nevidí. To nebylo jen hloupé, nudné a zbytečné, ale hraničilo to s trapností. Trapně mi je též za všechny ty artožrouty, kteří zbaští podobné kraviny s myšlenkou, že byli obdarováni neskutečně hlubokým veledílem a uniklo jim při tom, že dostali na talíři jen obyčejné načančané hovno. Vysoké hodnocení podobných veleděl lze odpustit jen u zanedbávaných žen, homoušů a mimozemšťanů, což je zevrubně kompletní cílová skupina.

plakát

Slečna nebezpečná (2012) 

Povedená kriminálka především díky Katce. Co by ten film byl bez té scény připoutání ve sprše? Přesto jsem se bavil a negativní ohlasy nechápu. Pro mě daleko lepší než mnohé kriminálky podobného ražení. Krimi žánr je pro mě ovšem snesitelný jen s přidanou špetkou humoru a romantiky, takže jsem zjevně zaujatý.

plakát

Sexuální rekonstrukce (2003) 

Hvězdička navíc za Rachel. Jinak ten název je zavádějící a sexu si moc neužijete. Film disponuje konstantní nudou až do svého strhujícího finále, které vás může posadit na prdel, pokud jste to nečekali.

plakát

8 žen (2002) 

Kdyby někdo vystřihl a zahodil těch 8 zbytečných muzikálových vsuvek, byl by to docela dobrý film. Když ale baby spustí zpěv, je mi trapně za celý muzikálový žánr. Milovníci muzikálů prominou a přidají si pár hvězdiček. Na Emanuelu a Virginii je radost pohledět a tyto překrásné ženštiny udržely mou pozornost navzdory nudnému tempu.

plakát

Jimi: Hvězda stoupá vzhůru (2013) 

Obrovské zklamání pro příznivce jednoho z nejlepších kytaristů všech dob. Jeden by čekal, že film o geniálním muzikantovi bude plný jeho geniální tvorby. Ale to by se jeden šeredně spletl. Nějaké pitomé neumětele spáchalo zločin na rockovém divákovi a namísto špičkové muziky naplnilo film blbýma kecama o ničem. A aby to nebylo málo, tak se nedozvíme ani podrobnosti o Jimiho kapelách a nahraných albech. Už ani nevím, čím tedy ten film byl vyplněný a až na působivé epizodky o hraní na podiu s Ericem Claptonem či o coveru Beatles hraném přímo před zraky Beatles, je to až trapně nudné. Zachraňují to jen sympatické krasavice Imogen a Hayley. Někdo by se měl přiučit u mistra Olivera shlédnutím The Doors, protože právě tak se dělá hudební film o rockové legendě. Natočit film o Jimim bez Jimiho muziky je donebevolající filmový zločin.