Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (74)

plakát

Action Man (2000) (seriál) 

Chce se mi říct stará dobrá klasika, ale zas až tak staré to není. ;) :D I když animace není na nejšpičkovější úrovni, tak mě se seriál líbí, a to jak postavy, tak samotný děj a do seriálu jsou dobře zakomponovány závody extrémních sportů. Navíc v seriálu jsou i dobré hlášky, které jen tak nezapadnou, např.: "Pane Mane, ..."; "Zkontroluj, připrav se, jdi na věc!" ;) Prostě seriál se mi líbí a rád se na něj občas podívám znovu. :)

plakát

Amadeus (1984) 

Těžko se hledají slova k zhodnocení tohoto filmu... Tato slova by musela obsahovat významy dokonalosti, dobře odvedené práce, úžasného vizuálního i sluchového zážitku, napínavého příběhu a užívaní si atmosféry až do poslední minuty... Jeden z nejlepších filmů co jsem viděl.

plakát

Angry Birds Toons (2013) (seriál) 

Zajímavý a hezký počin. Animace hezká a příběhy hezké. (Nejen) teď si můžeme domýšlet příběhy k našim ptáčkům a mýt s nimi i více osobnější vztah. Mě toto dílo mile potěšilo. :)

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Za mě je film naprostá pecka!!! Trochu jsem se toho bál a moc jsem toho nečekal, ale reálie ze hry ve filmu nechybí a film je opravdu super! :-D

plakát

Anthropoid (2016) 

Film je velmi zdařilé dílo. Když se na to podíváme jiným úhlem pohledu, mohl z toho být paskvil, ale chvála Bohu se tak nestalo. V první řadě musím pochválit výpravu, protože české a česko-německé texty jsou všechny správně a i tam kde mají být. Doba a místo je díky tomu zachyceno skvěle. Dobré jsou i detaily, kdy šifrovací kniha parašutistů je v češtině (při luštění zprávy je však škoda, že text zprávy je anglický a ne český). Také je dobře, že všechny postavy vyslovují česká jména a názvy česky! Nepoangličťuji je, Josef je prostě Josef a ne Joseph, Marie je Marie a ne Mary, prostě ctí česká jména a jejich výslovnost a to je dobře. Také se mi líbí, že filmaři neházejí diváka do příběhu rovnýma nohama, ale je uveden do děje pomocí několika vět a faktů a na konci je také dovětek událostí ve stejném duchu. Sice se filmaři neubránili poupravení některých faktů a událostí, zřejmě aby byl film zajímavější v oněch místech, ale jinak kostra příběhu a většina událostí se drží faktů. Opravdu velmi dobré filmové dílo u kterého nechybí napětí a také i ta akce.

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) 

Na dalšího Asterixe jsem se těšil, ale když jsem se dozvěděl přibližný obsah díky traileru, byl jsem zděšen. Zplácat dohromady dvě zápletky dohromady do jednoho příběhu - měl jsem z toho strach. Ten byl bohužel oprávněný... Vzájemné propojení těchto dvou příběhů bylo místy kostrbaté a zvláštní. Na druhou stranu mě ale potěšily (stejně jako u posledního hraného filmu) gagy a různé narážky a odkazy (na dnešní dobu či historii). Některé gagy byly opravdu povedené. Také mě potěšily některé scénky, které byly vystřižené (okopírované/přehrané) z původních animovaných snímků. Jenom mě mrzí, že v tomto snímku bylo na můj vkus hodně citů a romantiky. Přemýšlím mezi 3 a 4 hvězdičkami. 3,5 by bylo ideální, ale je to Asterix a gagy byly povedené, myslím ale, že kdyby natočili dva filmy místo jednoho, bylo by to podle mě lepší...

plakát

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (2018) 

Na nového Asterixe jsem se moc těšil. Ostatně, jako vždy. Z kina jsem se vracel nadšený! Je vidět, že se stále dají vymýšlet nové a nové příběhy s našimi galskými hrdiny a dají se vymyslet rovnou pro velké plátno (toto je první film, který nemá předlohu v komiksovém příběhu). Navíc se mi líbily odkazy (easter eggy) na jiné reálie, ať už na komiksové (staré Asterixovy příběhy) nebo na skutečné. No, prostě, skoro se mi to příčí říct, ale tohle je jeden z nejlepších Asterixů ze všech!

plakát

Avengers (2012) 

Na tento film jsem se hodně těšil! Z hrdinů od Marvelu, kteří vystoupili v tomto filmu, jsem podrobněji znal asi jenom Iron Mana. To mi však nezabránilo si film vychutnat plnými doušky. Prostě skvělý akční film s perfektními vtipnými hláškami, které nenarušují děj filmu, ba naopak, dávají divákovi možnost se zasmát. Pěkné filmové dílko, které se mi moc líbilo.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Tak, moc jsem se těšil a dočkal jsem se a nebyl jsem zklamán. ;) Na to, že je film tak dlouhý, tak si dokázal udržet po celou dobu moji pozornost a já stále čekal, jak jednotlivé scény i celý film dopadne. Některé scény a hlášky jsou opravdu super. Hodně se mi líbil vnitřní boj Bannera s Hulkem, špičkování Iron Mana a Star Lorda, Thorovo častování Rocketa apod. Thanos je skvělým záporákem, který se nebojí ničeho a jde si tvrdě za svým i přes mrtvoly. Také se mi hodně líbilo, že ve velkém využíval sílu své rukavice s kameny a postupně dělal víc a silnější útoky podle toho, jak mu kameny na rukavici přibývaly. Jeho "válečná čtyřka" na mě udělala taky dojem. Některé zvraty a události ve filmu jsem nečekal a musím se přiznat, že i samotný konec a "vypařování" lidí a hrdinů mě překvapilo. Rozhodně je tohle fenomenální zakončení desetileté filmové cesty, která si zaslouží uznání. Musím se přiznat, že hned, jak to bude možné, tak si film budu muset pustit znovu! ;-) A jsem strašně zvědavý, jak to celé příští rok dopadne...

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Musím se přiznat, že jsem byl z filmu zprvu v rozpacích, protože to nebyla taková bomba či pecka jako předchozí Marvel filmy, ale posledních 45 minut (po nástupu Spider Mana) začaly postavy skvěle hláškovat a film dostal skvělý spád a začala to být ta správná komiksová jízda. Nakonec z filmu zklamaný nejsem a nové postavy mají grády a i ty staré mají své opodstatnění. A hlášky v poslední zmiňované části fakt nemají chybu. ;)