Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (85)

plakát

Hon (2012) 

Chápu vysoké hodnocení. Film je velice dobrý, ale zasáhl mě tak hluboko, že nešlo dát víc hvězd. Lidi... co k nim říct v pozitivech?... No... jak by mi pomohlo jedno rčení "I mezi Lidmi se občas najde člověk" Po shlédnutí tohoto filmu musím říct, že pokud se mezi Lidmi najde člověk, tak je odsouzen platit za debilitu Lidí! A platit musí víc a víc a tvářit se, že je vše ok. Trošku se mi vybavuje kacířství, o kterém se dnes mluví v minulém čase, ale nemyslím, že je to čas minulý. Lidem v tomto filmu to dokonce připadalo jako čas nejvyšší. Při závěrečných titulcích jsem usoudila, že raděj zůstanu ve svém světě u pohádek, komedii a všem ostatním co mi nebude otvírat oči a ukazovat co jsme my Lidi zač. Tak jako Lidi v tomhle filmu si budu raděj věřit své pravdě než té skutečné.

plakát

Charlie: Všichni pejskové jdou do nebe (1989) 

Pohádka, která má v mém srdci již od malinka první místo. Neodpustím si uronit slzu, když se Charlie příjde rozloučit za svým pískletem... Dokonce i teď mi to dere do očí slzy. Krásnou atmosféru pohádce dodávají i písničky z čumáčků huňatých kuliček. A když si hladová štěňátka zpívají jak je krásný se rozdělit... musím se usmívat a být celá rozněžnělá :-)

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Já toho chlapa žeru :-D Jak si dělám vždycky srandu, že po čtvrtým pokračování nějakého filmu se stává seriálem tak tady by mi ani další tři čtyřiceti dílový série nevadili! V první řadě se na Downeyho suprově dívá, navíc ty jeho vtípky jsou kouzelný a vždycky sedí přesně tam kde mají a za další všechny díly Iron Man jsou parádně nářezový pro můj adrenalin! Ale v tomhle díle musím uznat, že asi nejvíc mě pobavil vtípek malého Simpkinse o tom, že táta šel koupit losy, tím mě fakt dostal. Své místo pro mé pobavení měla dokonce i celkem kladná záporná Mandarinka. Jo byl to vážně super díl a jen jedná věc co mě u tohodle dílu dost silně zasáhla a zklamala je to, že byl poslední :-(

plakát

Jackass 3 (2010) 

Náhodou mi přítel toto dílko pustil. Jelikož jsem o tom v životě ani neslyšela tak sem se u toho chvilkama lámala v pase. Jasný, jsou tam i scénky u kterých se mi zastavilo srdce nebo obracel kufr, ale jinak jsem se tlemila jak už dlouho ne :-D Rozhodně bych s nimi v životě nechtěla kamarádit, protože by člověk nikdy nevěděl co vám kdy provedou. A už vůbec bych nechtěla žádnýho z nich za přítele, protože bych se pokaždé bála, že se mu jeden z vtípků stane osudným. Ale jako parta prdloušů na který jsem se mrkla v televizi je to paráda.

plakát

Já, legenda (2007) 

Film na pět hvezd... ale pro psomila jako jsem já ta hvězda musí dolu.Ten pejsek byl prostě zbytečnej. Jo možná to povraždilo všechny ostatní zvířata, ale aspoň jsem se na to nemusela dívat. Jinak film je úžasnou ukázkou co nás čeká a divila bych se když by minulo, i když možná příjde ještě něco horšího, to je pravda. Tento film je velice ponurý a temný, ale to mu dodává tu správnou atmosféru postapokalypsového světa. Ale když si to tak vezmu skoro všechny tyhle filmy jsou točený podobně. Ve stejných barvách šedé, tmavé šedé, černé šedé a černé. Ani nevím proč to tak točej. Má to působit víc depresivně? Já mám šedou a černou ráda :-D

plakát

Jonesovi (2009) 

Zajímavé dílko, zvláštní nápad a až mě chvílemi mrazilo jak jsme krásně ovlivnitelní ... Nesnesem mít o něco míň než ostatní i když by nás to mělo stát náš poslední pěťák nebo dokonce život... Jak moc se dá vydělat na závisti je až podivuhodný. Filmek mi krásně vyplnil jedno smutné odpoledne kdy jsem byla sama doma a můžu říct, že mě pobavil i žánrově pro danou chvíli uspokojil. Na pohodové zkouknutí doporučuji :-)

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Ráda si pohrávám s fantazii a tohle je hotová fantazírovská pastva! Naprosto všechno v tomhle uměleckém díle má prostě svojí fantaspodobu a to dělá pohádku naprosto vyjímečnou!!! Počínaje jedlým interierem továrny, přes umpalumpovské dělníky až po nemyslitelné a nejpromakanější výrobky z továrny Willyho Wonky. Pohádka vás i po několikátém shlédnutí dokáže znova pobavit a nemůžete se od ní jen tak odtrhnout. Navíc všemu dává tu správnou atmosféru hudba z dílničky malých ale šikovných umpalumpíků. Překrásný rodinný film, který bude bavit celou rodinu.

plakát

Kate a Leopold (2001) 

Jo, možná je to přehnaná romanťárna, ale je krásná :-) Hugh Jackman coby Leopold je okouzlující a neodolatelný snad pro všechna dámská kukadla. Navíc svým šlechtickým a urozeným chování musí dostat srdce každé na kterou si ukáže. A on ukázal na Kate. Ale samosebou baba z New Yorku nemůže skočit na divně znějící mluvu a podezřelou, ale upravenou vizáž tohoto neznámého muže. Časem však pozná, že Leo je opravdu upřímný a normální muž ... z minulosti. Ale jak by řekl Petr Pan :-) kdo uvěří uvidí. Tak mu Kate uvěřila a skočila kvůli němu z mostu... Ale ne z nešťastné lásky :-D , ale skočila aby prolétla oknem času a vrátila se za svým vysněným princem do minulosti. No prostě HapyyEnd jak kráva a obešlo se to i bez krve, podvodů a lží a dalších podobných ptákovin co se teď jako sůl sypou do každýho filmu. Moc hezky se mi na to dívalo, řekla bych, že to byl takový hladký film :-)

plakát

Kill Bill (2003) odpad!

Nějak stále nepřicházím na chuť Tarantino-stylu... Naopak mi to spíš začíná čím dál tím víc natahovat... Co je todle za film? To je hnus a možná i všech hnusů král! Jasný, spousta krve a ještě větší spousta krve a když už dochází tak přilejeme další hektolitry zbrusu nejčerstvější krve, tak přesně to se lidem náramně líbí, nemluvě o tom, že to sem popisovala teprve první mord jediného člověka!... No takovej kentus sem dlouho neviděla a jen se úpěnlivě modlím večer co večer, aby mě podobná filmová zvratka už víckrát nepotkala! Tento film vřele doporučuji milovníkům červené barvy. Pro všechny ostatní bych film označila dost výrazným upozorněním -divácky konzumujte pouze před jídlem, způsobuje zvracení a nechutenství-

plakát

King Kong (2005) 

Na tenhle filmek do smrti smrťoucí nezapomenu! Když začali chudáčci dinouškové padat a bortit se jeden přes druhého a nakonec se sypou ze svahu jako drobky ze stolu chce se vám brečet. Ale to by jste nesměli sedět vedle svého milovaného a zároveň obávaného filmového kritika před kterým jednu slzu zatlačíte a druhou utřete jakože se škrábete pod okem... Přejdete to a děláte jakoby nic. Znovu se musíte zabořit do děje, protože je opravdu strhující. Když už se u filmu zasmějete, pobojíte, rozpláčete tak si říkáte, že už vás nic nepřekvapí... ale pan režisér Jackson si svůj triumf schoval doslova až na konec filmu. Tady už jsem se opravdu neovládla a u nás v malém bytečku se zvedla povodňová hladina na stoletou vodu. S větou "vždyť on nikomu nic neudělal" jsem se otočila na svého milovaného filmového kritika a bylo mi jedno jak vypadám a kolik "vody" se ze mě zrovna řine. Dožadovala jsem se odpovědi, nechápala jsem, byla jsem naštvaná, chtěla jsem jinej konec, prostě všechno bylo špatně. V jeho očích jsem viděla stejný nepochopení, ale tohle bylo ze mě :-D Byl to pro nás oba opravdový extra mega maxi hyper velkej filmovej zážitek. Takový to když si pak po letech říkáte " Pamatuješ jak jsme se koukali tenkrát na Kink Konga?" a víc nemusíte dodávat. Oba se na sebe usmějete a jste šťastní :-)