Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (180)

plakát

Matrix (1999) 

Příběh není za pět, ale jinak to byla totální revoluce ve filmové industry.

plakát

Gentlemani (2019) 

Námrd. Ricence to kill. Co dodat, plná palba.

plakát

Divoši (2012) 

Pecka lepší, než má Blake Lively!

plakát

Ztracené město (2005) 

Za životní dílo se nic jinýho než plná palba nedává. García nepřekonatelnej, z Inés Sastre bych měl celou dobu ruku v trenkách, kdyby to nebyla taková dáma a Bill Murray je génius, kterej se tu rozhodl příliš nezastiňovat hlavní charakter.

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Jeden z nejreálnějších filmů posledních dvou dekád - zlodějský cikáni, dementní negři a bílý svině. Bravo

plakát

Mise (1986) 

Vůbec nechápu, proč tenhle film v Evropě a ve státech v dnešní době povolili! Štáb, který si najímá vrahy a otrokáře jako byl ten divnej vousáč Mendoza, co jim tam asi za nemalej úplatek pobíhal dvě hodiny před kamerou, by měl být rozpuštěn, pověšen, zastřelen a přejet Buickem. Doufám, že dostali pořádnou pokutu a příště už si najmou herce.

plakát

Diktátor (2012) 

Jdu si okamžitě koupit novej model Porsche 911 2012, ale jen pokud jeho výbava obsahuje podpůrnou vestu na záda, ekologické kokosové mléko, nutričně vydatné stejně jako tři banány, a dva desetileté chlapečky. Rád bych si s vámi povídal o výhodách demokracie, ale teď už musím vykopnout Bin Ladina z hajzlu a zkontrolovat vývoj jaderných zbraní pro mírové účely, ale rychle, protože manželka si myslí, že jsem na hodině jógy. A budu si dávat bacha na kapitána Hooka a to i bez toho, abych věděl, kolik si NYPD účtuje za nájemnou vraždu. Stejně je to z 50ti % moje chyba.

plakát

Dracula (1992) 

Zajímavosti: Během natáčení zmizel osvětlovač, servírka a pomocný kameraman i s kamerou. Van Helsing byl najat, aby hlídal štáb. Poté, co se objevil Dracula, došlo na place k epickému souboji, do kterého se nedopatřením připletla Winona Ryder. Kameraman byl natolik duchapřítomný, že celý spektákl natočil, načež se produkční společnost rozhodla materiál vydávat za samostatný film. Původně se měla točit reklama na zubní kartáčky. Konec zajímavosti. Jo a mimochodem...Gary Oldman je Bůh. Tedy... A každej, kdo nepochopil nádhernou poetiku a tragédii hlavní postavy, by měl zapracovat na svojí povadlý empati a smyslu pro estetiku.

plakát

Shake Hands with the Devil (2007) 

Ten film by byl za 4 hvězdy, ale o film tady vůbec nejde. To, co se tam stalo, je pouze civilization side effect. Collateral damage, způsobený importem demokracie a civilizace. Dallairovi všechna čest.

plakát

Interview s upírem (1994) 

Než jsem viděl tohle, byl jsem přesvědčen, že Tom Cruise neumí moc hrát. Omyl, Lestata si střihnul se zřetelnou chutí a je to vidět. Nemrtvý film s formou, ze které mravenčí na páteři a obsahem, po kterém vám zůstane dlouho hořká pachuť v ústech. A nesmím zapomenout na tu malou "teasing" pointu v úplném závěru :) A pak že je upírská tématika opršelé klišé. Bravo, kurva, bravo.