Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (180)

plakát

Mise (1986) 

Vůbec nechápu, proč tenhle film v Evropě a ve státech v dnešní době povolili! Štáb, který si najímá vrahy a otrokáře jako byl ten divnej vousáč Mendoza, co jim tam asi za nemalej úplatek pobíhal dvě hodiny před kamerou, by měl být rozpuštěn, pověšen, zastřelen a přejet Buickem. Doufám, že dostali pořádnou pokutu a příště už si najmou herce.

plakát

Diktátor (2012) 

Jdu si okamžitě koupit novej model Porsche 911 2012, ale jen pokud jeho výbava obsahuje podpůrnou vestu na záda, ekologické kokosové mléko, nutričně vydatné stejně jako tři banány, a dva desetileté chlapečky. Rád bych si s vámi povídal o výhodách demokracie, ale teď už musím vykopnout Bin Ladina z hajzlu a zkontrolovat vývoj jaderných zbraní pro mírové účely, ale rychle, protože manželka si myslí, že jsem na hodině jógy. A budu si dávat bacha na kapitána Hooka a to i bez toho, abych věděl, kolik si NYPD účtuje za nájemnou vraždu. Stejně je to z 50ti % moje chyba.

plakát

Vražedná pole (1984) 

Dle mého velice špatně zpracované téma. Mezi přáteli chybí vztah, Rudým Khmerům chybí všechny ty zákeřný sviňárny a tomuhle filmu chybí snad jediná silná scéna. Jen u té vymozkované mládeže, špiclující otroky, mě zamrazilo. Například tematicky podobný Salvador je mnohem lepší. Ten comment se of course vztahuje k filmu a nikoli k historii Kambodžy, kde pan Pol Pot předvedl několik, řekněme, školáckých přehmatů.

plakát

Hlubina (1977) 

Místní klika třináctiletých filmových teoretiků se znovu předvedla. Chápu, že kdyby to točil Majkl Gay podle svého osvědčeného automatic doughmaking screenplay softwaru EVA (Exploze -> Výbuch -> Akce), dostalo by to tady plnou palbu. Na dnešní dobu pomalé tempo příběhu mi dost svědčilo, podmořské scény jsou vynikající (ještě lepší pro lidi, kteří tuší, co potápění obnáší), ústřední trojice skvělá. Výborné vedlejší postavy - hlavně Kevin s tím haiťanským negrem.U mě mezi 3-4*, ale protože jsem si to jednak užíval a druhak nechci jít s davem, pálím bez dlouhého rozmýšlení 4. PS: Nevím sice, jak byli hluboko, ale ve filmu to vypadá jako solidních 40 metrů. Docela vtipně se tam vynořují, jako by se nechumelilo. Bez dekompresních zastávek by jim cestou nahoru vybuchly kosti :)

plakát

Občan Kane (1941) 

Zajímavá studie vyhořelého egoisty. Ještě zajímavější by ale byla s poloviční stopáží...

plakát

Avengers (2012) 

Přesně taková bezduchá demence s dvěma průměrnými vtipy a jedním dobrým, oplácanou Skarlet, Milanem Šnajdarem s plukem, Samuelem bez okna a tisíci nelogičnostmi, jakou jsem očekával. Nemám ani chuť vyjmenovávat, co mě na tom sralo. Jen je mi líto, že jsem na to vyplýtval spoustu packetů.

plakát

Kurz negativního myšlení (2006) 

Na takovéhle téma tam bylo příliš málo pohřebního humoru - dokážu si představit, že by z toho zručnější režisér vytřískal daleko víc šibeničního cynismu. Ale ne zase o tolik. Ústřední wheeler je sympatickej. Po takovémhle úrazu by si měli dát lidi hned na začátku na výběr: buď si rovnou přikšírovat vozík kolem pasu a sjet z mostu, nebo to skousnout a smířit se s tím, jak funguje svět. Třeba fakt, že partner(ka) je taky jenom člověk a musí si čas od času někam odskáknout. Lepší tyhle sklony přímo podporovat. Už to, že s váma ten člověk zůstane, je od něho dost velká oběť. Třetí možnost je pěstovat si maniodeprese, přesně jak je to ukázaný ve filmu, čímž se člověk posouvá blíž první možnosti :) Ale dost filozofování o hovně, stačí vyjádřit základní myšlenku filmu: knulle dem.

plakát

Dracula (1992) 

Zajímavosti: Během natáčení zmizel osvětlovač, servírka a pomocný kameraman i s kamerou. Van Helsing byl najat, aby hlídal štáb. Poté, co se objevil Dracula, došlo na place k epickému souboji, do kterého se nedopatřením připletla Winona Ryder. Kameraman byl natolik duchapřítomný, že celý spektákl natočil, načež se produkční společnost rozhodla materiál vydávat za samostatný film. Původně se měla točit reklama na zubní kartáčky. Konec zajímavosti. Jo a mimochodem...Gary Oldman je Bůh. Tedy... A každej, kdo nepochopil nádhernou poetiku a tragédii hlavní postavy, by měl zapracovat na svojí povadlý empati a smyslu pro estetiku.