Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Thriller

Recenze (12)

plakát

Svatba na oko (2013) 

Vítečná nenáročná romantická komedie, vhodně obsazená, živá, zajímavá pointa, potěší zejména diváka, který po večerech neřeší intelektuální témata. Parádní oddychovka, u které jsem se párkrát i pořádně zasmál.

plakát

Stážisti (2013) 

komedie z prostředí googlu, skvělá a totální oddychovka na příjemný večer

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Úspěch filmu spatřuji především v tématu, v přesvědčivém obrazu nelítostné genocidy ve Rwandě roku 1994. Vyspělý západní svět nad Rwandou zavřel oči. Člověk krásně zapomene na běžné problémy. Stálo za to tento film vidět.

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

no tedy že bych to považoval za nejlepší válečný film to tedy asi ne, délku snímku považuji za neúsnosně dlouhou, pláž Omaha pro mě skončila zase moc brzy, toulky zelení v Normandii a hlavní leitmotiv zachraňte vojína Rayana sladce brnká na lyrickou duši proamerického diváka uprostřed vřavy nesnesitelných střetnutí. Oceňuji výbornou dokumentární kameru, hudbu a Toma Hankse i výborné dialogy a propracované bojové scény.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

neuvěřitelné napětí, nervák, geniální, promyšlené, pro mě psychologický romantický krimi thriller nejtěžšího kalibru

plakát

Návštěvníci (1993) 

Pro mě je to zřejmě nejkomediálnější dílo, jaké jsem kdy viděl. jazykový, inteligentní a situační humor (postavený na kontrastu poměrů dnešní doby a středověku) já prostě žeru. Smál jsem se plných 100 minut. Výborné herecké obsazení a skvělá hudba. Dokonalé francouzské dílo. Ustup venkovanko !

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Tento film jsem prostě nepochopil, co? proč? o co tam vlastně šlo? nacionalistická zvěrstva či totální zmatenost hlavního hrdiny poznamenaného osvobozením Dachau. Na konci vlastně nevím nic, protože jsem z toho otráven a smířen věřit čemukoliv, okamžiky kdy se z živé scény stává sen a podobné filmařské fantas-spletité výtržnosti mě nijak neoslovují, toho hezouna DiCapria taky nemusím a jeho charakter mi nesedí. Jinak filmařsky natočené výtečně a hudba skvělá.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

veselý, svižný film, totální oddychovka na odreagování, nezapomenutelný příběh (tygřík v koupelně), Zach Galifianakis byl úžasný

plakát

Pátý element (1997) 

výborně natočené, design, barvy úchvatné, výborné ztvárnění postav - záporák Gary Oldman, Bruce opět dokonalý, nezapomenutelná Milla Jovovich. Působivá úvodní scéna v Egyptě. Dokonale propracovaný děj filmu i svět, v kterém se vše odehrává. + sdílím názor Tom Hardy Unešen !

plakát

Pianista (2002) 

Pravda těžké tomuto dílu něco vytknouti, pokud jste ho právě viděli. Cením si příběhu, hudby, zdůraznění situace židů v Polsku ve Varšavě. Mám rád historii a mám rád Poláky i dnešní Varšavu, nemohu nic zásadního vytknouti v tomto bezesporu mistrovském díle. A hlavně je třeba tuto tématiku zdůraznit a nezapomínat, diskutovat o tom, osobně bych shlédnutí filmu tohoto druhu o 2. sv. válce (srovnatelné s Schindlerovým seznamem) viděl jako povinnost patřící jíž k základnímu vzdělání.