Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Naprosto dokonalé dílo, nevím co by se muselo stát abych mohl říct o jiném filmu, že je lepší než F. Gump. Snad i proto, že celý film je napsaný tak jako by vznikl v dílně pánů Svěráka a Smoljaka, je pro nás čechy tak blízký.

Highlander

Highlander (1986)

Pro mě je to rozhodně jeden z nejlépe zpracovaných filmů. Lituji jen toho, že nevznikl o několik desítek let později, aby byly bojové scény propracovanější, ale vzhledem k tomu, že patřím mezi pamětníky a tento film jsem viděl v době jeho vzniku, tak jsem si moc dobře vědom toho, že tehdy bylo zpracování naprosto dokonalé. Použití filmové hudby od skupiny Queen tomu všemu dalo neuvěřitelný náboj. Co je ale na tomto filmu nejdokonalejší, je to, že vznikl na základně amatérského scénáře, který byl ale tak originální a nápaditý, že musel zabodovat a z amatéra tak udělal milionáře.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Chcete se dát k Rangers, chcete bojovat po boku šílenců z Delta Force, tak tohle je vaše šance. Doopravdy je to natočené famózně, hned bych se k nim přidal, herecké výkony jsou brutální, aby taky ne, když je tak našlapané herecké obsazení.

Rocky IV

Rocky IV (1985)

Pokud o něčem prohlásit, že je to klasika studené války, tak je to právě tenhle film, nikdy nezapomenu na den, kdy jsem ho viděl poprvé, za komunismu, kdy každý mrtvý rus byl dobrým rusem.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Co říct... prostě tohle se musí vidět, hltal jsem každou minutu filmu a naprosto mě dostal závěr, kdy pohrdavým pohledem sjede po dvou imitacích na gangsters :)

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Tak takhle vznikají hvězdy, Edward Norton zde doslova zazářil. Tohle je ukázka toho jak lze postavit film na jednom herci. Mnohdy je to vsázka do loterie, ale tady přišla výhra i s Jackpotem.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Zde bylo vsazeno na hereckou sílu a nostalgii, která pro nás není až tak vzdálenou. Prostě to je zásah do černého a to bez ohledu na to, že se řekněme moc nepovedl trik s vyšlehnutím plamene z úst M. Donutila. A jak bych tak zakončil tento článek, no třeba: " Víš co Sašo jdi do pr...!"

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Nejsem žádný šílený obdivovatel J. R. R. Tolkiena, nicméně tenhle film a potažmo i celá trilogie se doopravdy povedla. Trochu mě vadilo jak fanoušci knihy film odsuzovaly za jeho změny, takže jsem si dodatečně přečetl všechny tři díly a pořád nerozumím oč těm lidem jde. Zfilmovaná verze Pána prstenů je tak neuvěřitelně blízko knize, jako snad žádný jiný příběh který se točil na motivy slavného knižního díla s vyjímkou H.P.