Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (29)

plakát

To se ví (2019) (pořad) odpad!

Každý se naváží do Soukupa, jenže ten to svoje politikování vysílá na soukromé TV. Tohle za poplatky koncesionářů je hnus.

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

No, další z mála filmů, z kterých jsem byl nadšený po promítání v kině i po shlédnutí po letech. Dobře vystavěný film, kde se mi moc líbila Vlasta Chramostová. Je velká škoda, že nemohla před listopadem hrát. Už jen kvůli ní se na film znovu rád podívám. Dílo nemá slabých míst. Moc podobných se po listopadu nenatočilo.

plakát

Možná přijde i kouzelník (1982) (pořad) 

Dodnes vzpomínám, jak jsem se těšil na nové pokračování tohoto pořadu. S odstupem času jsou k vidění určitě i slabší chvilky, ale tehdy to byl vrchol televizní zábavy. A možná to bylo i tím, že se točilo jednou možná dvakrát za rok a pak to mělo šťávu. Ne jako po revoluci, kdy téměř každý z účinkujících měl svůj vlastní pořad každý měsíc v televizi a už to nebylo ono. No je to radost vidět bracha Oldu v plné formě!

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Nejsem sice zarytým fandem podobných akčňáků, ale zde se jedná o perfektní souhru mezi legendami v tomto oboru. Krásně natočené scény, hodně akcí. Prostě povedené dílo po všech stránkách, Sly ve skvělé formě - to je neuvěřitelný v těchto letech. Opravdu se nejedná o nějaký pozdní výprodej a to se mi na tom líbí snad nejvíc!

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Film jsem viděl dnes po více než patnácti letech a líbil se mi víc než tenkrát. Skvělá crazy horor show s vynikajícími hláškami. Moc jsem se pobavil!

plakát

Probudím se včera (2012) 

Vcelku povedená komedie, kterých je poslední dobou natočeno žalostně málo. Já od tohoto filmu nic nečekal a i možná díky tomu jsem s ním spokojený. Nebýt tam "skrytých" reklam mohlo být o hvězdu víc. Ale výborný cestovatel časem Jiří Mádl mě dobře pobavil!

plakát

Líbáš jako ďábel (2012) odpad!

Katastrofální scénář nezachrání ani Bartoška s Kaiserem. Než takové filmy, to ať se radši netočí nic.

plakát

Svatba jako řemen (1967) 

Další ze skvělých českých komedií na kterou je radost se dívat. Vynikající herecké výkony, dost ztřeštěný příběh jak stvořený pro Jiřího Hrzána. V hlavní roli hraje prim naše nejlepší (nejen) komediální herečka Iva Janžurová. Zdatně sekundují i herci rolí vedlejších, např. pro mě nezapomenutelný Josef Hlinomaz. V rolích příslušníků SNB Vladimír Pucholt s Janem Vostrčilem rozhýbávají bránice všem divákům. Byl to opravdu mistrovský koncert.

plakát

Odsun (2010) 

Film o hrůzných událostech druhé světové války natočený Francouzi mě dost zajímal, zvlášť pak, kdy jsem zjistil, že v jedné z hlavních rolí se objeví Jean Reno. Bohužel ale mě film dost zklamal. Nechci v žádném případě hodnotit hrůzy druhé světové války, ale příběh je dost slabý a i vcelku dobré výkony dětských představitelů film neutáhnou. Škoda. Myslím, že se to dalo zpracovat lépe. Takto zůstane pro mě dílo, jen dalším svědectvím o době nedávné.

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Jen málo stačilo k tomu, abych filmu udělil plný počet hvězd. Tento typ filmů já nemusím, ale zpracuje-li se to tak kvalitně jako v tomto případě, rád si na shlédnutí udělám čas. Vcelku se jedná o klasický příběh z "harlekýnky", ale to rozuzlení na konci je dobře vystavěné a i proto uděluju čtytři hvězdy. V rolích se mi líbili nejvíce Scarlett Johansson a můj oblíbenec James Nesbitt. Rozhodně stojí za shlédnutí.