Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Seriál, který představuje naprostý top všech seriálů! Asi tím, že perfektně vyrovnává poměr mezi humorem a životem jako takovým. V každém díle je neuvěřitelná dávka gagů a přitom každý díl má jistý morální odkaz, který se snaží poslat dále. Nebo možná je to jenom prostě těmi kontrasty barev. Možná je to scénáristická dokonalost (ano, to je). Ale ne, to hlavní, co dělá Simpsonovi tak skvělými je, ještě v těch devadesátkách skvělý, slavný český dabing. Ten podtrhává všechno výše zmíněné a posunuje seríál a několik levelů výš, než je jeho originál. Hodně hodin jsem u nich strávil a ještě hodně strávím. Bez této žluté rodinky by můj život zkrátka nebyl úplný.

Naše planeta

Naše planeta (2019)

Asi to nejkrasnejsi, co jsem kdy v zivote videl. Neuveritelna dokumentarni serie, ktera je nejenom nadherna, emocionalni, ale hlavne inspirujici. Uzasny rezisersky cit pro vypraveni krasne vtahne divaka do serialu a hned po druhe epizode jsem skoncil v slzach. Neuveritelne inspirativni a celkove uzasny projekt. Our Planet a WWF prinasi inspiraci pro nas a zaroven nadeji pro nadchazejici generace. Naprosto dokonale! Dekuji <3

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Já jsem neuvěřitelnej ťuňtín, že jsem začal s tímhle seriálem až teď... V aktuální době jsem ještě neviděl hitovku Chernobyl, ale Breaking Bad u mě jednoznačně přejelo GoT a momentálně je to můj nejlepší drama-serial všech dob! To, jak neuvěřitelně perfektně scenaristi pod vedením Vince Gilligana vykreslují konflikty a nebojí se poslat postavy do neuvěřitelných sra*ek, tomu já dávám palec nahoru! Základní pravidlo kreativního psaní "pošli charaktery do pekla a jakmile už nebudou mít kam, udělej jim to ještě horší". Pravidlo, na který spousta producentů a scenáristů v Hollywoodu neslyší, ale naštěstí tady se píše jenom a pouze tímhle stylem. Bryan Cranston a Aaron Paul jsou naprosto úžasní herci a oba si kazdopadne zaslouží tu Emmy, "bohužel" si ji domů odnesl jenom jeden z nich. Je to týden, co jsem dokoukal poslední epizodu a pořád nemůžu poskládat všechny chvály do strukturovanyho komentu. Epizoda "Ozymandias", kterou režíroval mnou opěvovaný Rian Johnson, je snad těch nejrychlejších 50 minut, jaký jsem kdy v životě zažil a je to snad nejlepší seriálová režijní prace, jakou jsem kdy viděl. Mimochodem epizoda "Fly", kterou taky rezivoral Rian Johnson, obsahuje neuvěřitelne parádní kameramanske kousky, který si skutečně pohlídá jenom režisér s velkým R. Postava Saul Goodman je jak vystřižená z produkce Rockstar Games a některý scény ze Saulovi kanceláře kompletně působí jako cutscenes z GTA. Scenaristi GTA 6, prosím prosím, vemte Vince Gilligana do týmu!! Mám pocit, že jsem budu připisovat ještě pár chval, tak si nechám místo a jenom to zakončím jednoduše. Kdo neviděl, prosím okamžitě, tohle je něco, co každý fanoušek kvalitniho filmového řemesla musí vidět!