Reklama

Reklama

Fresh Prince

(seriál)
  • USA The Fresh Prince of Bel-Air
USA, (1990–1996), 55 h 14 min (Minutáž: 20–24 min)

Scénář:

Michael Soccio, John Ridley, Jenji Kohan, Jeff Pollack, Larry Wilmore (více)

Hrají:

Will Smith, James Avery, Alfonso Ribeiro, Tatyana Ali, John Amos, Tyra Banks, Nia Long, Jenifer Lewis, Glenn Plummer, Will Sasso, Sarah Buxton, Daryl Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(148)

Obsahy(1)

Chudý mladík Will se nastěhuje ke svým bohatým příbuzným, kteří žijí v jedné z nejdražších čtvrtí Los Angeles. Působí jako rušivý element ve snobské rodině, kde jsou snad všichni slušní a nedělají nic zajímavého. Prostě si jdou podle svého denního programu a žijí onen "spořádaný a klidný život". A to má právě přistěhovalec Will změnit a taky se mu to daří... (Pumiiix)

(více)

Recenze (199)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke svému stáří je to sice něco jiného, než na co jsou lidé u sitcomů zvyklí teď, ale rozhodně se nebudete nudit. Will Smith se na to, že je to jeho první pořádná role, opravdu předvedl. Humor určitě nechybí, a ačkoliv se občas objeví absurdní situace, nikdy to příliš nepřeženou. Scény Willa a Carltona jsou perfektní, hloupá Hilary nikdy nezklame. Jedná se o sympatický sitcom s tunou sarkasmu a i toho 'černého' humoru (ehm). A je docela dost i možný, že by mě to až tak nebavilo, kdybych na tom jako malá jaksi nevyrůstala. Koukat v originále je nutnost. - "Hey girl, I'd marry your brother just to be in your family." ()

Dzanecki 

všechny recenze uživatele

Mladý Will přijíždí z chudinské čtvrti ke své bohaté tetě a strýcovi, aby dostal patřičné vzdělání. Zatímco rodina je spořádaná, Will je svým chováním velmi extravagantní a vznikají z toho samé komické scény. 1) Tento sitcom je jeden z prvních odehrávajících se v afroamerické komunitě a myslím si, že to pro ní hodně znamená. 2) Jedná se o sitcom, kde nemusíte vůbec přemýšlet, jen se nechává unášet vtipy, které zde jsou velmi prosté a dobré. Pro mě je Fresh Prince výborný sitcom, co splňuje všechna očekávání, pakliže si tento žánr zrovna chcete pustit. Will Smith zde je rozhodně tahounem celého seriálu, díky němuž se dostávají do kůže i další herci a přidávají seriálu na obrátkách. Pro mě je Fresh Prince dětství a dávám mu proto jako jeden z mála 5*, protože legendární rozhodně je. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zajímavé, že Fresh Prince je nejlepší na svém konci. Celý seriál stojí na Smithovi, o tom žádná, jenže samotný Will byl v prvních sezónách až moc mladej. O to víc se v posledních dvou sériích utrhl z řetězu a dokázal svou genialitu pro situační humor, který má opravdu nenapodobitelný a jedinečný. S postupujícími díly se se Smithem vyřádil ale i Alfonso Ribeiro, jehož Carlton si kradl většinu scén pro sebe. Jasně, kluci pochopili, že diváci chtějí jejich absurdní situace zahrávat do ještě absurdnějších závěrů, ale o to vtipnější pak jejich talent byl. Fresh Prince nikdy nebyl geniální seriál, byl seriálem mého dospívání a teď s mým trochu objektivnějším pohledem dost často vycházel do ztracena, ale to nic nemění na tom, že čím byl Smith starší, tím byl vtipnější, hvězdnější a mě bavil... Stejně jako strýček Phil, Carlton, Ashley, ze začátku otravná, ale ke konci dokonalá Hilary, "G" a i Viv, které přeobsazení hodně ublížilo, ale nakonec i ona to zvládla se ctí. Díky rodinko Banksových! ()

MartyMcFly89 odpad!

všechny recenze uživatele

Willa Smitha mám rád. V Den nezávislosti, Muži v černém, Hancock i Já legenda. I jsem ten částečně hop-hopový Hancock (nesnáším tenhle styl) jsem zvládl a užíval si film. Ale tahle podivnost, kterou si pamatuji jak z Novy, tak ze Supermaxu. Byly to hrozné chvíle, kdy nedávali nic jiného a já musel sledovat toto (znáte to, byly doby, kdy jsem prostě musel být u televize za každou cenu, vztekal se u blbostí a byl rád za dobré filmy/seriály/pořady). Těžko bych na tom našel něco dobrého, co by mě neodrazovalo. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Spomínam si na obdobie zavádzania káblovky na Slovensku. Niektorí kamoši ju už mali skôr a chválili sa ako sledujú Fresh Princa. Tak aj ja som sa samozrejme nechal nalákať a čakal aká bomba to bude. To čo som videl ma ale brútálne nudilo a zabíjalo moju mladosť sedením pred TV. Ja som bol radšej vonku a tento seriál bola hovadina čo by ma pred TV rozhodne nedokázala udržať. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Počas karantény spôsobenej vírusom COVID-19 sa stretlo ústredné obsadenie seriálu po tridsiatich rokoch od začiatku natáčania prostredníctvom sociálnej siete Snapchat, kde herec Will Smith natáča krátke skeče. Herci Alfonso Riberio, Tatyana Alí, Karyn Parsons, Joseph Marcell, DJ Jazzy Jeff, Daphne Maxwell Reid a Will Smith si pripomenuli seriál krátkymi ukážkami doplnenými o ich vlastné komentáre a pocity z natáčania. Taktiež si spoločne uctili pamiatku už zosnulého Jamesa Averyho. (maestrotatum)
  • Podľa seriálu bola vytvorená špeciálna edícia basketbalovej obuvi: Air Jordan 5 "Fresh Prince" a Air Jordan 5 Retro "Bel Air". (maestrotatum)
  • Česká premiéra seriálu proběhla na kabelové stanici SuperMax a to v roce 1997. Následně byl seriál se stejným dabingem na přelomu milénia odvysílán na Nově a po letité pauze zreprízován na stanici Smíchov a Prima Cool. (Jack_6428)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama