Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Nejlepší seriál posledních let. I přes natahovanou délku nelze jinak než doporučit. Výborné herecké obsazení, skvělý nápad a napětí u každého dílu. A proto všem říkám: "Žij s námi nebo zemři sám."... Po třetí sezóně sice seriál mnoho lidí zavrhlo, pro mě ale byla 2. polovina 3. série bezpečně nejlepší a utvrdila mě v tom, že většina seriálů se musí sakra snažit, aby se jen přiblížila tomotu klenotu. Po čtvrté a páté sérii Seriál se během posledních 2 let dost změnil. Jak 4., tak i 5.série měla ze začátku trochu problémy, ale obě se dokázali kolem půlky přehoupnout a opět dokázat, že seriál nemá konkurenci. Ikdyž se mi ze začátku příliš nezamlouval směr, kterým se tvůrci vydali, nakonec po zhlédnutí celých sezón si nedokážu představit, že by to bylo jinak. Takhle se daří lehce objasnit většinu záhad, aniž by se dostavoval jakýkoliv stereotyp. A konec 5.série naznačuje, že poslední série bude něco velkýho, co se jen tak nezapomene. Budu držet palce a s "nechutí" očekávat zakončení seriálu. Po konci seriálu Tak to nakonec tak horké nebude. Tvůrci opravdu celou poslední sérii jen vařili z vody, kterou si připravili během prvních sezón, ale nějak se jim nepovedlo ji dotvořit do uceleného celku. Celá série se tak zbytečně pohupovala na jednom místě a přitom mohla vysvětlit tolik věcí, které nakonec skončí v úplném zapomnění. Hlavní věci se však vyjasnit podařilo a až tak moc se tvůrcům nedivím, jelikož právě díky tomu, že některé odpovědi jen nakously, bude seriál ještě několik let aktivně žít na internetových fórech. Poslední díl navíc nadchl a připomenul všem jednu důležitou informaci - že Ztracení nebyli o záhadách, ale o lidech, kteří ztrozkotali na jednom nenormálním ostrově. A ikdyž mi po letech budou hrdinové seriálu chybět, konec přišel v nejvhodnější čas a seriál tak skončil na stále velmi vysoké úrovni. Hodnocení:90%

Přátelé

Přátelé (1994)

Klasika, jejichž jednotlivé série mi leží na poličce na V.I.P. místech. Seriál, kterému se žádný nedokáže ani příblížit. Skvělé herecké obsazení a nezapomenutelné gagy. I 10* z 5 možných by bylo pro tento skvost málo.

24 hodin

24 hodin (2001)

Větší záhada než všechny, které dokázali scénáristi vymyslet do konkurečního seriálu LOST, je pro mě nezájem českých diváků v tento seriál. Prostě nemůžu pochopit, jak seriál takovýchto kvalit můžou dávat v nočních hodinách(a seriál typu Ordinace dávat 2* týdně v 20:00). Roli Jacka Bauera snad tvůrci psali přímo pro Sutherlanda, který nehraje, ale rovnou postavou žije. Skvělý nápad, který sice není dotažen do dokonalosti, jak by si asi někteří lidé přáli (pokud si někdo myslí, že by bylo lepší, kdyby Jack každou druhou hodinu chodil na záchod, je to váš názor), pro mě, ale seriál představuje jeden z vrcholů americké seriálové tvorby. 1.série:85%, 2.série:90%, 3.série:100%, 4.série:95%, 5.série:85%, 6.série:70%, 7.série:70%, 8.série:75%

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Ze začátku jsem byl k seriálu spíše skeptický a bral jsem ho jako průměrný sitcom. Tak v půlce 1.série se něco zlomilo a pro mě se HIMYM stal jedním z nejlepších sitcomů. Seriál, který by klidně stejně jako Přátelé mohl skvěle zabodovat i na českých televizích.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Komentář nakonec píši, až po úplném ukončení seriálu, po zhlédnutí jednoho z nejúžasnějších finále, co jsem kdy viděl. Celá ta parta okolo JDho se mi nesmazatelně zapsala do paměti a stejně jako u Přátel se dá očekávat, že jednou za rok si tuhle partičku sjedu celou znovu a vždycky se skvěle pobavím. Škoda slabších dílů v posledních sériích, kdy už se většinou dost vaří z vody a nic moc novýho se neobjevuje, ale stejně... bude mi smutno. Hooch is crazy!!!

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

O několik koňských délek před sci-fi konkurencí hlavně díky depresivní atmosféře a vyvolání strachu o každého člena posádky. Jediným důvodem proč nedávám plný počet hvězdiček jsou herecké výkony některých "herců" a slabší díly v druhé polovině 2. i 3. série. Po 4.sérii První půlka pokračovala ve šlápějích konce 3.série, čili spíše úpadek ...vše však vyvrcholilo dílem 4x10 a od té doby se Galactica dostala zpátky na úroveň první série. Nakonec jsem tedy hodnocení zvedl na 5*, z celkového hlediska je to sice nadhodnoceno, ale posledních 11 dílů bylo opravdu úžasných a jsem opravdu rád, že nakonec seriál skončil tam, kde měl - na vrcholu. Bude mi smutno.

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

Seriál, který mi zezačátku připadal jako skvělá oddechovka se v 2.sérii změnil na jeden z nejlepších komediálních seriálů. Skvělé herecké obsazení a humor, který se nebojí navést do čehokoliv a kohokoliv. Už teď můžu říct, že Earl má před sebou kultovní budoucnost.Po ukončení seriálu Earl se během dvou let proměnil opravdu hodně. Ve třetí sérii načatá linka s vězením ještě ušla, po opuštění však seriál silně upadal. 4.série se tak trochu vrátila ke kořenům 1.série, ale chyběla jakákoliv dějová linka a začalo se oběvovat příliš průměrných, či dokonce špatných dílů. To mělo samozřejmě na svědomí úpadek diváckého zájmu, který vyústil v další neukončený seriál. A ikdyž jsem docela rád, že už nebudou Earla dále ždímat a radši jej ukončili, právě tento seriál si velice zasloužil řádné ukončení nebo alespoň nějaké rozloučení. Takhle zůstává jen pachuť. První 2 série řadím ale stále k tomu nejlepšímu a vždy si Earla znovu rád pustím. Fakt mi bude chybět, protože takovýhle druh humoru se v žádném jiném seriálu nevyskytuje.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

První 4 série patří mezi to nejlepší na seriálovém sitcomovém poli. Škoda pozdějších sérií, kdy začne kvalita některých dílů padat. I přesto jeden z mála kandidátů na 6*.