Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (8)

Pomáda

Pomáda (1978)

Štáb spotřeboval během natáčení téměř 100 000 žvýkaček.

Addamsova rodina

Addamsova rodina (1991)

V původním scénáři se mělo v závěru ukázat, že Fester (Christopher Lloyd) je pouze podvodník. Většině štábu se to nelíbilo, ale nedali nic najevo. Konec byl pozměněn až když se ozvala Christina Ricci (Wednesday).

Addamsova rodina

Addamsova rodina (1991)

Během natáčení se vystřídali tři kameramani. První odešel po měsíci natáčení, druhý hned po nástupu skončil v nemocnici s vážnou infekcí. Nakonec se za kameru postavil sám režisér (s bohatými kameramanskými zkušenostmi) Barry Sonnenfeld.

Addamsova rodina

Addamsova rodina (1991)

Při výrobě chodící ruky, zvané Věc, se uplatnila kombinace loutky, dálkově ovládaného modelu a opravdové pravačky, která patřila profesionálnímu kouzelníkovi.

Diktátor

Diktátor (1940)

Židovský holič (Charlie Chaplin) holí zákazníka za zvuků Brahmsova Uherského tance - všechny pohyby musely být pečlivě nacvičené a vypilované. Chaplin při čekání na hudebního režiséra Mereditha Wilsona sjel scénu sám - jen jako pokus. Když poté Wilson přijel a viděl, co komik natočil, nestačil se divit - scéna byla dokonalá. Nakonec byla použita v nesestříhané podobě.

RoboCop

RoboCop (1987)

Zpočátku nemělo žádné studio o scénář k filmu zájem. Až nakonec scenárista Edward Neumeier náhodou na letišti při čekání na zpožděný let potkal producenta ze studia Orion Pictures. Tak dlouho mu přehrával nejzajímavější scény ze scénáře, až producent podlehl a slíbil účast na natáčení.

Avatar

Avatar (2009)

Scéna, v níž Neytiri (Zoe Saldana) uhodí Jakea (Sam Worthington) do hlavy se slovem „hlupáku“, vznikla spontánně. Zoe totiž v reálu uhodila Sama, který stále ne a ne vyslovit nějaké slovo správně. Byla to natolik dobrá facka, že bylo tvůrcům líto ji ve filmu nepoužít.

Reklama