Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Komedie

Deníček (4)

Robby D.

Robby D.

The Lost Legion

Po 300 Sparťanech nastoupí římské legie

11.2.2013

Kurt Johnstad, který napsal 300: Bitvu u Thermopyl a podílel se i na jejím „tak trochu pokračování“ 300: Rise Of An Empire, obstará pro studio Warner Bros. scénář dalšího akčního historického eposu. Hrdiny filmu The Lost Legion budou členové římské legie, která se v roce 53 před Kristem utkala u Karrh (dnešní jižní Turecko) s vojsky Parthské ríše (rozkládala se na území dnešního Iránu, Afghánistánu a přilehlých zemí). Přestože měli Římané výraznou přesilu, utrpěli jednu z nejdrtivějších porážek ve své historii – na bitevním poli zůstalo 20 000 šípy prošpikovaných legionářů, zatímco Parthové ztratili jen asi 100 mužů. Zhruba 10 000 Římanů se dostalo do zajetí – a právě o nich bude film, který zmíněná bitva pouze zahájí. Se zotročenými legionáři budeme putovat do pouští na území dnešního Mongolska, kde hrdiny vysvobodí družina čínských válečníků. Dojde tak k prvnímu kontaktu Římské říše a dynastie Han a Římané se následně zúčastní čínské občanské války. Námět trochu připomíná román Valeria Massima Manfrediho Říše draků, který je rovněž o pouti římské legie do Číny, ale v materiálech k projektu se neuvádí, že by se tvůrci touto knížkou inspirovali. The Lost Legion produkuje Dan Lin (Sherlock Holmes, Gangster Squad: Lovci mafie).

Nevědomí

Kdo, co a proč Flynn se vrátí, TRON bude trilogie

17.12.2012

Režisér Joseph Kosinski přijde na jaře s postapokalyptickou sci-fi Nevědomí, která se před několika dny představila zajímavým prvním trailerem. Zdá se, že i poté zůstane věrný žánru, protože se vrátí do virtuálního světa. V roce 2010 navázal na kultovku z osmdesátých let velkoryse pojatým TRON: Legacy. Film s rozpočtem 200 milionů dolarů utržil čtyři stovky, což je tak na zaplacení nákladů, ale studio Disney chce pokračovat. Na scénáři se pracuje už téměř rok a vzniklo několik verzí – tu nejnovější dostal na starost Jesse Wigutow (což je trochu podivné, protože má na kontě hlavně tragédii Eragon). O ději se toho prozatím moc neví, jen že hlavním hrdinou bude opět Sam Flynn a všechno se bude točit kolem života a smrti ve virtuální realitě. Garrett Hedlund potvrdil, že si roli zopakuje, a jistý je už i návrat Josepha Kosinskiho. Kdy se začne natáčet a kdy bude mít film premiéru, se prozatím neví, ale Disney si chce s projektem údajně pospíšit.

(Cervenak)

Nevědomí

Christian Bale

Novinky Kdo, co a proč Temný rytíř na Divokém západě

5.8.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria, který měl původně hrát hlavní roli. Náhradníkem bude právě Bale. Zahraje si pašeráka zbraní Rawbonea, který v roce 1910 padne na americko-mexické hranici do rukou vládního agenta Lourdese. Rawbone nemá na výběr a slíbí agentovi, že jej převede skrz nebezpečnou poušť doprostřed začínající mexické revoluce. Co však Rawbone netuší, Lourdes s ním má nevyřízené osobní účty. Akční western natočí pro studio Universal Todd Field, tvůrce na Oscara nominovaného romantického dramatu Jako malé děti. Natáčení je naplánované na první polovinu příštího roku.

Christian Bale