Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Noc v New Yorku (2014) 

Chris Evans je jedním z mých nejoblíbenějších herců a když se začalo spekulovat, že ho táhne zkusit režisérské křeslo, byl jsem nervózní. Jen málo herců podle mě umí režírovat stejně dobře jako hrát např. Clint Eastwood. Ale tenhle film ukázal, že v Chrisovi něco je a já doufám, že toho předvede ještě hodně se stejným zápalem. Do filmu se naprosto vžijete, všechno co se v něm děje vám příjde, jako že může přijít kdykoliv a stát se komukoliv z nás a nebo dokonce už jsme to u někoho viděli. I já se do filmu vžil a donutil mě zamyslet se nad věcmi trochu jinak. Za originální scénář, jednoduchost, hudbu a skvělý výkon obou hlavních postav 5*.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

No, co k tomu říct ? Tak už do kina jsem šel rozpačitý z komentářů zde. Ale říkal jsem si, že nakonec to nebude tak hrozné. No nebylo, ale žádná sláva se tak nekonala. Popravdě, co asi film celý dost zničilo byl jeho průběh. Když jsem viděl, že film má pouze 94 minut, říkal jsem si, že aspoň se bude pořád něco dít a nebude mezera, kde se bdue na něco čekat a film půjde od akce k akci ... chyba. První hodinu se člověk nehne z laboratoře, kde mu řeči o cestování do jiné dimenze moc nedají, ale hlavně .... co mělo znamenat to, že děj najednou skočí o rok dopředu a nic se nedozvíme ? To jsem začal kroutit hlavou poprvé a až do konce filmu jsem nepřestal. Myslel jsem si, že to napravý Doom, který když se objevil, vypadal jako někdo, s kým bude mít FF opravdu co dělat, navíc po tom co předvedl za schopnosti. 5 minut akčních scén a to byl konec. Takže krátce - 60 minut nic, 20 minut změna postav + poznání záporáka, 5 minut boj, 5 minut radost po boji a zbytek titulky. Aspoň, že to jak byly zhotoveny postavy Doom a Thing se mi líbilo a díky tomu 3*.

plakát

Zrod komiksových superhrdinů (2010) 

Velice zajímavý dokument o zrodu jednoho z největších komiskových gigantů. Velmi zajímavé téma si myslím, včetně zajímavostí, o kterých jsem neměl ani zdání, viz hlasování o komiksech v senátu atd. Škoda, že není třeba díl o společnosti Marvel, k té mám přeci jen o dost blíže a mám raději jejich komiksy a postavy ale rozhodně za mě 5*

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Moje pocity z filmů jsou v podstatě smíšené, ale převládá spokojenost. Film jsem viděl v českém dabingu. což musím uznat, že bylo pro mě dost těžké zkousnout, jelikož člověk je zvyklý na stejný dabing v 10 předchozích filmech, že je stejný a pak najednou tohle. Ano, myslím dabing například Tonyho Starka, Rhodyho a Furyho, ale zase se mi líbil dabing Ultrona a rozhodně i jeho zpracování a vzhled. Akce byla spousta, chvílema jsem nestíhal pobrat průběh bitek jak střih rychle přebíhal a to mě trochu mrzí. Profík jako Whedon by si to mohl lépe pohlídat. Bylo fajn zjistit konečně něco víc o Hawkeyovi, přeci jenom neměl svůj film a kromě Avengers 1 a jeho 3 minut v Thorovi jsme neměli šanci se o něm něco dozvědět. Co se týče nových postav tam jsem trochu nemohl přijít na kloub dvojčatům. E.Olsenová mi jako Scarlet Witch úplně nesedla a její bratr Quicksilver, na kterýho jsem se těšil mě ani nezklamal a ani nenadchnul - asi průměr. Vision v podání Paula Bettanyho, u toho se uvidí časem. Tady neměl tolik prostoru, ale rozhodně za těch pár minut člověku zamotal hlavu jak to bude vypadat dál. Celkově pro mě výborný film s pár chybami a tak dávám 4*.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Tak tenhle díl mě úplně nenadchnul. Příběh byl nemastný neslaný a konec mě dá se říct dokonce naštval. V podstatě všechny předchozí díly X-Men jako by se nestali a nemuseli existovat. Naprosto je tento film odsuzuje k tomu že jejich děj není důležitý. Efekty byly fajn, hudba skvělá, herecké výkony očekávaně výborné, škoda že Quicksilver tam byl jen na takovou chvilku ale musím říct že těch pár minut s ním jsem si užil ais nejvíc ve filmu.Na 4 * to nebylo ale jsou to slušný 3 a možná že ta 4 příjde když se na to ještě podívám někdy později.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Tak na film jsem se těšil už víc jak rok. Jednička mi přišla skvělá i když dost lidí mělo rozporuplné názory. Ale dvojka ? Naprosto mě to v kinech vrazilo do sedačky. Skvělá zápletka, Chris Evans se dokonale sžil s rolí, a Anthony Mackie jako Falcon mě velice mile překvapil. Líbila se mi i hudba, ale jediné co mě trochu zklamalo bylo rychlé prolínání snímků při bojích, kde se nedalo stíhat co se zrovna děje. Ještě než skončil snímek jak Cap. dává ránu štítem už kopal ze vzduchu. To bylo asi jediné mínus, které ale mohlo být zaviněno i tím že jsem film shlédnul ve 3D v Praze v IMaxu. Po zkouknutí ve 2D uvidíme. Velice povedený film kde jsme se i strachoval kvůli režisérům, ale jsem rád za to jak to dopadlo a proto za mě 5/5.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Nejdřív jsem nechápal proč tenhle film lidi tak mco zaujal, já na něj do kina ani nešel. Pak jsem si jen přečetl zprávu, že v Americe překonal Harryho Pottera a začalo mě to dost zajímat. Nejdřív sem si myslel že prostě to má v názvu America tak to musej všichni tam vidět. Ale pak mě došlo, že komiksy jso uv USA něco jako u nás pohádky pro děti. Kouká tma na to každý a mě tenhle film dost nadchnul. Líbí se mi i v jaké době se to odehrává, děj, obsazení a hudba taky velice dobré. Jediné co mě trochu nepřesvědčilo byl Hugo Weaving v roli Red Skulla ale i to jsme nakonec překousl.

plakát

Avengers (2012) 

Dlouho jsem čekal na nějakej film, kterej by mě táhnul do kina. A když přišel film Avengers věděl jsem že na něj musim jí. A ne jednou šel jsem na něj rovnou dvakrát a líbilo se mi to pokaždý stejně. Herci to všichni zahráli skvěle, a myslím že udržet takovou bandu dá docela práce, efekty byly skvělý, hudba taky, zasmál jsem se tak, že jsem ani nečekal že budu a když film končil doufal jsem, že ještě není konec. Těším se už teď na další díl a i když si počkám určitě to bdue stát za to. 100%