Reklama

Reklama

Oslavujte a vydejte se s námi napříč pětasedmdesátiletou historií DC Comics, do míst, kde se zrodil Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Captain Marvel a mnoho dalších superhrdinů. V roce 1934 bylo založeno nakladatelství National Allied Publications, společnost, z níž se jednoho dne stane DC Comics. Později, v roce 1938 se v Action Comics 1 objevil první superhrdina, a tak svět poznal Supermana. Další ikony postupně následovaly. Dnes DC Comics publikuje více než 80 titulů měsíčně, přibližně tisíc vydání ročně a stavá se tak největším a nejrozmanitějším vydavatelem komiksů v anglickém jazyce na světě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (57)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Komiksy od DC mám hodně rád a i když něco o jejich historii vím, stále jsem měl několik mezer, které tento dokument spolehlivě doplnil a upřesnil mi fakta, která jsem již věděl. Zpovědi významných tvůrců a dalších významných lidí z DC nabízí spoustu zajímavých faktů a vývoj komiksového vydavatelství a jeho postav prezentuje chytlavou formou a uvádí je do historických kontextů, které všemu dávají hlubší vyznění. Pro fanoušky komiksů povinnost. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Příběh DC comics je skutečně neuvěřitelný, studio, které nám přineslo dva nejlegendárnější charaktery vůbec, si několikrát sáhlo na dno, aby mohlo znovu povstat. Je neuvěřitelné, za jakých podmínek a jakým způsobem se tehdá tvořilo, jaký obrovský vliv na lidi měl Superman, lidi ním téměř žili, každý chtěl být jako on a pak to přišlo, najednou se objevil Batman a bylo vymalováno. Sice mám radši konkurenci, ale DC má samozřejmě také něco do sebe a prostě každý si najde něco svého. Nejvíce mě pobavila paní, která se do kamery rozpláče při vzpomínce, kdy studio nechalo zabít Supermana, tehdá to byla jistě obrovská událost. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný dokument o tomto skvělém studiu. Dozvěděl jsem se mnoho zajímavých věcí z historie komixů. Od jejich vrcholů přes pády, až po následné vzestupy. Komixy celou doby ovlivňovaly lidi a přizpůsobovaly se tehdejší situaci. Studio si za celou dobu své existence prošlo dost velkým vývojem. Opravdu dobře udělané. :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný a velice, velice zajímavý dokument, a troufnu si říct, že nejen pro fanoušky komiksů. Sice jsem měl vždycky radši Marvel (a stále mám), ale jsem obrovský fanoušek Batmana a taky Flashe a Green Lanterna mám moc rád. Ta přehnaná oslava pitomé postavy Supermana mi dnes přijde až směšná (i když v té době by se dala pochopit) a to je tak všechno... Obsahové části také nemám co vytknout - vývoj komiksů od prvních čísel až do současnosti a filmy od prvního Supermana až po Nolanova Batmana. Skvělé a podnětné rozhovory s herci, kreslíři, scénáristy a dalšími machry z mnoha různých oborů... Ukázka vlivu světových událostí na komiksy také byla velmi zajímavá. Prostě luxusní pokoukání. 85%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

DC Comics, Wildstorm, Vertigo....jaký napsat koment k dokumentu o historii jednoho z největších comicsových rájů? Dobře, beru i Marvel, miluji věci od Comic Vine (Chaos!Dynamite), BOOM!Studios a dalších, leč ruku na srdce - Superman a Batman jsou zkrátka superstar! O tomhle nemá cenu psát, dokument, který je nutné vidět - fanoušci si ho užijí, neznalí budou zasvěceni. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama