Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (9)

Šaráda

Šaráda (1963)

Naprosto praštěný film.Hned na začátku mě navnadily výborné dialogy,ale nevarovaly mě,o co tady jde. U scény pohřbu jsem usoudila,že ten film se nedá brát moc vážně. Tady že ne, později jsem se dočkala toho, že pan "Joshua" měnil identitu častěji než ponožky a utopenec byl v pyžamu v posteli. Další plus je překvapivé rozuzlení a samozřejmě Audrey. Jen ta romantika je tam trochu nadbytečná,ale bez toho se neobejde snad žádný hollywoodský film. Jinak Šarádě k dokonalosti neschází vůbec nic.

Metropolis

Metropolis (1927)

Megalomanská bomba. Kulisy a triky na svou dobu nevídané. A výsledná podívaná je skvělá. Ani mi nepřišlo, že sedím a zírám na obrazovku už dvě a půl hodiny. Jediné, co mi vadilo, byla groteskní scéna, kdy vystrašená Maria prchá podzemím. Trošku přehnané i na němý film. I když právě Brigitte Helm mě fascinovala svým herectvím. Její "hodná" Maria by mohla nosit svatozář, zatímco robotka Maria je opravdu ďábelská. Metropolis má co říct ještě dnes. Já jenom doufám, že nějakého inteligenta nenapadne natočit remake.

Sedmikrásky

Sedmikrásky (1966)

Mně se Sedmikrásky opravdu líbily. Dvě dívky pletou hlavy chlapům, cpou se, kradou. Všude po nich zůstává spoušť. Scény ve filmu na sebe moc nenavazují, v rychlém sledu se vystřídá několik barevných filtrů, dvě Marie občas mají dialogy, jako by vylezly z blázince, a pořád se snaží být ještě zkaženější. A nakonec nadělají neskutečný svinčík v hotelu, který následně "uklidí". Vypadá to jako naprostá šílenost ,ale Věra Chytilová dobře věděla, co natáčí. "Tento film je věnován těm, kteří se rozhořčují pouze nad pošlapaným salátem."

Suzume

Suzume (2022)

Opravdu krásný film.  I když je to v podstatě road movie, dočkáme se epických fantasy momentů, katastrof, love story, komediálních scén a objeví se i nějaké drama z dívčího dospívání a vztahů v rodině. No a myslím, že na své si přijdou i milovníci koček. Všechno dohromady to funguje výborně. Příběh mě chytil hned na začátku a nepustil až do závěrečných titulků.  Nemám co vytknout. 100%