Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 638)

plakát

Trestní rejstřík - Šedesátdvojky (2024) (epizoda) 

Na konci minulé epizody přišla návnada, že se něco dozvíme. Leda hovno. Celá epizoda jen pátlání se v tom jak zlý bílý muž měl těžké období a na chudinku černocha to ušil. Tedy něco co víme už od první epizody! Nic nového nepadne. Naprosto nic. Ani náznak identity skutečného vraha. Ani náznak posunu v identifikaci ženy z telefonu.

plakát

Trestní rejstřík - Včelí úl (2024) (epizoda) 

Drtivou většinu času se řeší osobní problémy všech možných postav (třeba ten nepostradatelný několikaminutový rozhovor u otevřené ledničky mě vyloženě vytáčel), aby se na konci (cca 5 minut) věnoval hlavnímu tématu. Mimochodem. Vážně si to CD s usvědčujícím důkazem nechal, ale disky rozmlátil? Groteska, čím dál víc.

plakát

Spectral (2016) 

Když se hned po pár minutách ukázal “duch”, dost mi to sebralo náladu a zavládla skepse. Přestože stejnou myšlenku jsem vlastně už viděl (a nevadila) v Esenci života. Svůj díl splnily ale významně dvě věci. První byla povědomá technika. Druhá pak volba exteriérů (Budapešť, Komárno). Prostě představte si střední Evropu po tom co Rusko převálcovalo Ukrajinu a vyrazilo dál na západ. Tak to působilo. Takže atmosféru a vizuál bychom měli. Pak si začne ale film podrážet sám nohy nekonzistentní logikou (kterou si relativně mazaně nastavil). Prostě se jí nedrží. Železné piliny jsou jako kouzlo, ale kovové povrchy už ne. Potom ten vtip s “plasmovou výzbrojí” uplácanou na koleni někde ve skladu v řadu hodin. Přes to vše mě to bavilo a neuráželo DEI agitkou (je vidět, že to NETFLIX netočil, ale jen koupil). A to se cení.

plakát

Lights Out (2024) 

Tak po dlouhé době (od Boss level určitě) konečně zase solidní “grillovačka”. A to že se pod to podepsal i Adkins jen potvrdilo, že i dnes lze natočit pro “moderní obecenstvo” normální oddechový film, co má za cíl bavit a ne poučovat.

plakát

Trestní rejstřík - Držení drog s úmyslem prodeje (2024) (epizoda) odpad!

Myslím, že stačilo. Většinu času se řeší trabličky multikulturní rodinky a na posun v ději (kvůli kterému se na to dívám) nula. Hlavně že se opět pracuje s náznaky a vše co se děje se dá vysvětlit vícero způsoby.

plakát

Trestní rejstřík - Kluk v parku (2024) (epizoda) 

Takže další “diverzní akce” aka “postrelíme nějakého kluka, protože raději budeme pálit čas na vedlejším příběhu”. I přes diverzní žumpu to začalo skvěle. Ale být v 1/2 série a už tahat vatu, to je hnus.

plakát

Trestní rejstřík - Ochrana (2024) (epizoda) 

Naprostý chaos. Děj poskakuje kupředu zcela nesrozumitelně, nekonzistentně a nevynechá jediný moment se povrtat v něčem co s případem vůbec nesouvisí. Stupidní hra na drama a náznaky si vybírá svou daň.

plakát

Válka na Ukrajině: První měsíc (2023) 

Fantasticky zpracované (autentické záběry doplněné o “kartonovou grafiku” fantasticky dokreslují představu o pohybu jednotek). Takhle ucelený pohled i ukazuje lacinost propagandy (narážím na zprofanované “Z”), kdy jednotky útočící z Běloruska měli označení “V” a zahlédl jsem i kolony s “O”. Tedy evidentně logistické berličky (na malé Československo jim v 68 stačil jen pruh). Hodně se mluví i o ruské mentalitě a rozebírá jejich styl boje a chyby.

plakát

Mortal Kombat Legends: Snow Blind (2022) 

Mortal Kombat Legends 3” začínají (odhadem) 30-40 let za #2. Sub-Zero je dědula a Kano tak nějak víc kyborg než si pamatuju. No… a vytržené páteře jsem se dočkal už po dvou (ano DVOU) minutách. Tedy rozjezd na plné obrátky. Atmosféra funguje naprosto fantasticky a nutno říct - je to lepší než minule. Rozhodně nejlepší z dosavadní trilogie.