Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (130)

plakát

Červená Karkulka (2011) 

No tak na to nekoukejte jako na horor, ale jako na pohádku pro pokročilé. 60%+

plakát

Diktátor (2012) 

Film byl naprosto Aladdin!

plakát

Disaster Movie (2008) 

Vlastně to nebylo zase až tak špatné... Znám spousty filmů, co se snaží být seriozní a vypadají jako parodie. U parodie je průšvih v tom, že nejde natočit parodii na parodii, -tím pádem je film předem odsouzen k hodnocení katastrofických rozměrů...

plakát

District 9 (2009) 

Vítejte v klubku zmijí. Syčet nebudu, a je mi jasné, že ostatní zřejmě ano, protože tenhle film byl zcela mimo mě... V roce 2005 spatřil světlo světa krátkometrážní bazmek „Živý v Joburgu“, který koketoval s myšlenkou udělat plnohodnotný celovečerák s nulovou invencí, zato sice s karnevalem vykrádaček ve stylu Černý jestřáb sestřelen, Lebkouni, světe div se, i Half-Life2. O čtyři roky později pak vzniknul podivný mix světa, kde se nad velkoměstem vznáší Lebkounská loď (natolik poškozena, že není schopna letu, přesto již přes dvacet let levituje nad městem se zataženou ruční brzdou a vrhá tak stín na lidská obydlí, což se pozemšťanům pochopitelně nelíbí.) http://artforum.com/uploads/upload.000/id23461/preview00.jpg Na rozdíl od Lebkounů měli navíc tihle emzáci smůlu v tom, že jejich tělesná schránka je mnohem více podobná broukům. Tvůrci si ani nedali moc starosti s tím, překopat vzhled, aby na první pohled nepraštila podobnost s vesmírnou entitou ze hry Half-Life (http://www.visualwalkthroughs.com/halflife2/episodeone/unduealarm/1.jpg). A máme tu i banální zápletku, která samozřejmě musí lidstvo ukázat v nejlepším světle (čtěte invazivní agresivní politiku). A spíše než důvod „vyčistit“ chatrče od nelegálního vesmírného svinstva, je hnedka každému jasné, že jde spíše o to ukázat tu, kdo je na téhle planetě vlastně šéfem. Na nějaký letní blockbuster to asi ještě nestačí, co? OK, tak těm divákům přidáme ještě tajemnou chemikálii, která se bůhvíodkud, bůhvíproč a bůhvíjak objeví v jedné z chatrčí a mění lidskou DNA na emzáky. No to je super nápad hodný Oscara. A protože díky aspektu xenomorfní proměny získává film téměř dokumentární nádech, musí být naprosto nezbytné použít kamery bez stabilizace a ukázat divákům, že jsou vlastně vtaženy do děje takovou mírou, že musí vědět i o každém hovně do kterého kameraman šlápne. Jedinou výhodou kamery je pro mě fakt, že rozpočet filmu byl naštěstí tak velký, že si mohli dovolit natočit alespoň polovinu filmu i běžným způsobem, což mé hodnocení filmu katapultovalo prudce dopředu na celých 10%. Suma sumárum: Invence 0%, příběh 0%, předvídatelnost z traileru 100%, úspěšnost vykrádání jiných titulů 90%, potřeba natočit Distrikt10 z jiného než komerčního účelu „LOL“ (Už Elysium nedopadnulo bůhvíjak oslnivě. Blomkampovi se ale asi v postapokalyptickém světě rozděleném na chudý (dobrý) a bohatý (zlý) líbí, tak proč v něm nezůstat?); Hodnocení na CSFD 83% (WTF!?!), moje hodnocení 10%.

plakát

Don Matteo (2000) (seriál) odpad!

v polovině třetího dílu jsem si v amoku uhryzal nohu, což vyřešilo jisté potíže se zvýšeným krevmím tlakem, a poměrně "v klidu" jsem byl schopen rozeznat tlačítko vypínače na ovladači.

plakát

Do No Harm (2013) (seriál) 

OK, úspěšně jsem zvládnul pilot seriálu... a stalo se to zase... Zase fandím padouchovi. Ale je to dost možná koncept, na který scénárista sází. Takže tu máme začátek novodobého Jekylla, resp. Hyda -troufám si říci- nenásilně vecpaného do krabice s etiketou "současnost". Navíc je seriál částečně léčba s placebo efektem, protože sem tam se najde i kousavá poznámka ala Doktor House. Taky tu máme obligátní temnou minulost, a otravného doktora -konkurenta, co hledá na Stevena nějakou špínu... A přestože je děj průhledný, a časem ho možná nazvu i jinými přídomky, nic mi nebrání v tom, dát mu za pilot prozatím čtyři hvězdy.

plakát

DO-RE-MI (1998) (pořad) odpad!

Skoro je mi až studno tenhle "pořad" hodnotit... Prequel ke všem Superstar a X-Traktorům... navíc s odporným a slizkým Trávníčkem (kterého ze srdce nesnáším - nevšimli jste si, že ne), který krouží okolo duté Laurinové, jakoby ji chtěl ojet... -počkat... on to vlastně stejně udělal, a navíc sériově. Stejně tam nejzqujeleji zpíval Martínek Hranáč z Vyvolených, který téměř dokonale vystihnul během svých 4 minut slávy celkovou myšlenku této výplně mezi reklamami.

plakát

Doteky osudu (2012) (seriál) 

Jeden z mála seriálů, u kterých absolutně nevím co napsat... Samotný fakt, že jsem při sledování pilotu otřel slzu, je myslím si úžasný argument pro obhojobu pěti hvězd... uvidíme, co bude dále...

plakát

Dračí past (2009) odpad!

Při přehrávání se mi navíc kousnulo DVD v přehrávači a nešlo vytáhnout... Past se vším všudy, a to se o obsahu záměrně nezmiňuji...

plakát

Dragonball: Evoluce (2009) 

OK, uznávám, že asi nebudu úplná cílovka pro tuhle hájték bejkárnu, ale komentář si prostě neodpustím. Vítejte ve světě Dragonballs, ve kterém je naprosto jedno, jestli na vás spadne budova, nebo obří ohnivá koule... - jediné, co zůstane bez újmy je váš make up na ksichtu. Je to svět, kde je sousedům v blízkém okolí naprosto jedno, že vám někdo sfouknul barák nad hlavou a zůstaly po něm trosky. Imaginární svět, ve kterém lidé (jde-li to tak nazvat) připomínají křečky v bludišti, a jako naprosto tupé působí i pokus si prohryzat cestu skrz kartonovou stěnu scénáře. Céčko so se snaží vypadat áčkově jako prase... Nedokoukáno, po necelé hodině jsem dostal epileptický záchvat.