Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Dívat se na jeden film vícekrát není většinou mé hobby. U Matrixu se však stalo něco neočekávaného, stal se z něj pro mě naprostý kult. Od prvních momentů jsem byl naprosto v transu, nejdříve jsem plně nechápal souvislosti, nicméně poté, co všechno do sebe začalo zapadat jsem pochopil, že sleduju něco výjimečného.Pod rouškou scifi vstupujeme do světa, ve kterém žijeme. Většina lidí život promrhá a v podstatě žije jako v matrixu. Každý se stará jen o sebe a v rámci denního shonu se vůbec nezamyslí, kam kráčí. Vše vypadá nalajnované, ale je to skutečně tak? Kdo zná pravdu? Kdo tahá za provázky a nutí nám, co si máme myslet? Když už si myslíme, že něco víme, přijde něco, co nám znovu vyrazí dech. Věci nejsou takové, jak vypadají a kdo chce víc než jen kráčet se stádem, na to přijde sám. Tento film je naprosto převratný, paralela k současnému životu je naprosto dokonalá. Někdo tady píše, že vybrakoval starší filmy či komiksy, ale dát tomu všemu takovouhle fazonu, to je prostě zázrak. Ty původní filmy, co tu zmiňujete jsou o třídu horší. Pokud pro mě existuje komplexní film, pak je to Matrix. Scénář, režie, efekty, střih, herecké obsazení a hlavně hlasové výkony (naprosto vyniká HW a LF), akční scény. Všechno na 100%. Díky za toto nádherné a efektní dílo. První týden jsem ho viděl asi 7x. Do dnešního dne jsem ho shlédnul celkem 13x, a to opakuji znovu, neulítávám na vícenásobné projekce:-) Jednoznačně nejlepší film jaký jsem kdy viděl.

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Úžasný počin Kevina Costnera. Příběh o přátelství a nacházení sebe sama s užasnou scenérií západu. Tento film mě hodně chytl za srdce a v závěru mě přivede k slzám i při opakované projekci. 100%

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Ten film je prostě boží. Očekával jsem nějaké psychodrama a přitom jsem se u filmu takhle dlouho nezasmál. Úžasný a vtipný příběh o tom, jak je důležité mít přátele, kteří vám pomůžou se radovat ze života.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Naprosto souhlasím s Golfistou. Vynikající snímek s geniálním výkonem Edwarda Nortona. Některé scény jsou opravdu dechberoucí a při té obrubníkové jsem zavíral oči, jak byla brutální, nekompromisní a přesvědčivá. Úžasný přerod osobnosti, avšak závěr nás vrátí tvrdě zpět do reality...

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Proč? ...protože tahle zem potřebuje naději. Všichni v dnešní době potřebujeme naději. Tento film je skutečný balzám pro mou duši. Téměř vyjadřuje můj názor. Je tu jasné srovnání s Matrixem. Ano, Matrix je prakticky po všech stránkách lepší, ale pouze o krok. A Hugo Weaving se svým nezapomenutelným hlasem opět exceluje. Film o naději, víře a lásce, naplněný spoustou dokonalých proslovů a ozdobených parádní akcí. Bravo. (Po přečtení komiksu musím nesouhlasit se všemi škarohlídy, kteří film odsuzují s tím, že se komiksu neyrovná ani omylem. K natočení filmu bylo potřeba udělat pár změn, pár jich možná bylo uděláno zbytečně, ale myšlenka zůstává, a ta je nejpodstatnější).

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Dlouho jsem neviděl tak skvělý, propracovaný film s dalekosáhlým přesahem. Jake Gyllenhaal exceluje v roli kluka, kterého pronásleduje noční můra. Děj je perfektně odlehčen vynikajícími rozhovory, v kterých Donnie exceluje. Donnieho otec je taky famozní. Závěr filmu mě naprosto přikoval ke křeslu. Ne že by byl naprosto nečekaný, ale rozhodně má vynikající atmosféru a závěrečná písnička, která hraje po rozuzlení filmu mě opravdu pohltila natolik, že jsem seděl v křesle ještě asi 10 minut a vychutnával své dojmy z filmu... a pak hned šel shánět na net akordy:-)

Hrdina

Hrdina (2002)

Nejlepší kung-fu film s velice propracovaným příběhem a s úžasnými bojovými scénami. Téměř ve všem překonává Tygra a draka i ostatní podobné snímky. První bojovou scénu sice již žádná další nepřekoná, ale vše tvoří dokonalý celek. Závěr je pak naprosto strhující.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Naprostá bomba. Vodopád těch nejsilnějších emocí. Určitě nejlepší romantická komedie, co jsem viděl. Všechny příběhy jsou úžasné a dohromady to dává kompletní pohled na lásku ze všech stran. Tenhle film můžu sledovat opravdu mnohokrát a v žánru romantická komedie by měl být něco jako povinná četba ve škole.

Americká krása

Americká krása (1999)

Tak tohle je film s velkým F. Přináší zajímavý pohled na svět, na všednost dní a odumřelé manželství, které zažívají miliony lidí a na trochu netradiční řešení se z této otupělosti dostat. Od začátku jsem ten film hltal a na to, že je to drama se neskutečně i nasmál. Pokud mají filmy přinášet silné emoce, tak tady se to povedlo na 100%. Životní role Kevina Spaceyho...

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Strašně kouzelný film s neskutečně inspirující dobrou náladou. Takhle příjemná komedie se točí opravdu jen velice zřídka.