Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (119)

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 8 (2024) (epizoda) 

Filip Březina to zahrál tak dobře, že jsem si myslel - tak teď je to poslední jeho hodinka. Hanku jsem už viděl v Londýně a Mirka, jak vyprovodí s křikem Jarku. Překvapili všichni, tedy zahráli to všichni perfektně. A jsem rád, že to dopadlo takto, protože to dá naději všem, kteří touto hnusnou nemocí musejí procházet.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 3 (2024) (epizoda) 

Ještě bych pochopil, že někdo dá 1. dílu odpad, protože ho to zcela znechutilo. Už ale nechápu, když stejný divák dá odpad i 2 i 3. Tak nelíbí se mu to a dívá se stále. Nechápu. Dovede někdo odpovědět? Nebo to opravdu nechápu jen já? Když se mi nějaký seriál přece nezdál hned na začátku, tak pak už jsem další díly nesledoval.

plakát

Pokoj s vyhlídkou (1985) 

Teprve teď na ivysílání  jsem si pustil jako oddechovku a byl jsem docela uchvácen dobovou Itálii a především anglickým venkovem. Tak malebné záběry ve mně vzbuzovaly pocit, jako bych se díval na plátna velikánů. Herecky se mi líbili všichni a dávám plný počet, protože na tomto filmu nevidím slabinu.

plakát

Můj rok se Salingerem (2020) 

Příjemný film. Docela zajímavá studie do duše jedné začínající básnířky. Film mi hodně připomínal Ďábla co nosí Pradu, v některých scénách úplně. Ale ano, líbila se mi především hlavní představitelka Joanna a hodně mi připomínala krásnou Andy z Ďábla....

plakát

Julieta (2016) 

Až jsem také nedýchal nádhernou scénou jelena u jedoucího vlaku, kterou pozoruje krásná Julieta. Jsem prostě filmem pohlcen, proto se neostýchám napsat, že ve filmu vše krásné, i když hodně, hodně smutné. Pohled na jelena, ale ne jelen, ale smrt sebevraha. Pohled z okna na moře z domu vyvolal úžas a zanedlouho další pohled na rozbouřené moře a vědomí, že tam našel smrt milovaný muž. Vzpomínky krásné, vzpomínky smutné, vzpomínky...., ale přesto zvítězila naděje a závěr filmu k tomu vyústil.

plakát

Bolest a sláva (2019) 

I tomuto filmu dávám plný počet. Herce Antonia Banderase jsem nikdy nijak zvlášť neměl rád, ani nevím proč. Když jsem ho viděl v titulní roli, ani jsem si film nechtěl pustit. Naštěstí pustil a stálo to za to. Stárnoucí herec v příběhu stárnoucího a k tomu dost nemocného režiséra. Zahrál to skvěle. A celkově film opět na 5 hvězd. Vzpomínky na dětství nyní osamělého smutného člověka vzbuzují radost ze života, i když dětství bylo poznamenáno chudobou a ne moc nadšeným studiem v semináři. Možná, že i vzpomínky na svou bývalou lásku, které vtiskl na papír a z kterých v divadle byli lépe řečeno posluchači než diváci nadšeni, dodalo nešťastnému člověku sílu překonávat bolesti a začal opět žít.

plakát

Paralelní matky (2021) 

V tv dávají jeho 3 filmy  a ani tento jsem si nenechal ujít. A dostaly mne všechny tři. Každý jiný a každý má v sobě trochu smutku ale i naději. U tohoto filmu právě vzpomínka na neslavnou dobu dává filmu lidskost, kde příbuzní stále myslí na své zavražděné blízké. K tomu příběh vyměněných holčiček podaný naprosto odlišným způsobem než v jiných filmech pojednávajících o tomtéž. Prostě jako u předešlých filmů skvělého Pedra Almodóvara dávám 5 velkých hvězd.

plakát

Sbohem a amen (1977) 

Film jsem kdysi dávno viděl v tv v českém znění. Nedávno jsem četl článek o CC a mezi jinými byl uveden i tento film, kde hrála. Vzpomněl jsem si, že mne utkvěla v paměti večerní scéna, kdy terorista s několika rukojmími šel chodbou v přilbách a jen si svítili baterkami. Byl jsem zvědav, jestli mne tato scéna z filmu zaujme i po těch dlouhých letech. Našel jsem si ho, byl ale jen s cz titulky. Vůbec mi to nevadilo, protože při sledování filmu si mi některé scény vybavily, ale tentokráte jsem si říkal, že tehdy v tv muselo být něco vystřiženo, jak se to tehdy za minulého režimu u zahraničních filmů dělalo, když šel film i v televizi. Stalo se mi to několikrát, když jsem šel do kina na film s titulky, pak jsem ho viděl v tv nadabovaný a některé předevíšm choulostivé scény už tam nebyly. Ale k filmu - i tentokrát mne docela zaujal a pochodující scéna mne opět nadchla. A Cardinale byla opravdu nejen krásná, ale i výborná herečka.

plakát

Kapitán Kloss (1968) (seriál) 

Kdysi dávno, jako kluk jsem na to koukal a držel palce Klosovi, aby ho neodhalili. Pustil jsem si některé díly nyní a zjišťuji, že seriál není vůbec nějak napínavý, ale spíše úsměvný a v některých scénách strašně naivní. Někdy i nelogický. Poláci ale obsadili charismatického herce a většina dívek v seriálu byla taky pohledná. Toť asi vše, co mne po těch dlouhých letech zaujalo. Tak aspoň za ty herce 1*

plakát

Docela obyčejný příběh (1978) 

Krásný film, plný citu i osamění. Marie chce žít a milovat a stejně, ač má kolem sebe vždy dost přátel, zůsatává sama. Ale přesto mi příběh na konci vyzněl, že je šťastná.... Romy Schneider jedna z nejkrásnějších hereček tehdejší doby.