Reklama

Reklama

Pokoj s vyhlídkou

  • Velká Británie A Room with a View (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jak snadné je zamilovat se! A jak těžké poručit srdci, aby ustoupilo konvencím a tradici! ... Přepis románu anglického spisovatele Edwarda Morgana Forstera, odehrávajícího se na počátku století rovným dílem ve Florencii a v Anglii. Hrdinkou je mladičká dívka z dobré společnosti Lucy, která se na své cestě do Itálie seznámí s mladým sympatickým Angličanem Georgem Emersonem, než však může jejich vzájemné prvotní okouzlení přerůst v cosi většího, její ostražitá gardedáma ji urychleně odveze do domácího bezpečí. Tady ji – v duchu zavedených tradic – čeká zasnoubení se sice poněkud nudným, ale společensky vhodným a zajištěným mladým mužem. A Lucy by nepochybně – tak jako všechny dívky jejího věku a společenského postavení – skončila ve spořádaném, byť asi nepříliš šťastném manželství, kdyby se shodou okolností v sousedství neusadili otec a syn Emersonovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

mortak 

všechny recenze uživatele

Letní komedie o lásce ve stylu shakespearových kousků typu Twelfth night nebo As you like it. Výchozím bodem jsou první pokusy anglické aristokracie o turistiku a střet britské kultury s jinými národnostmi. Day-Lewis lehce karikuje anglického konzervativního samolibého mladíka, v H. B. Carter se pere cit s rozumem (jako by angličanky žily jenom tímto konfliktem) a Sands je ve spojení s přírodou. Romantická pohádka v nádherně snímaných exterierech, nic víc, nic míň. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Máme tu zase jaro a já mám lýtka celá zapálená, i rozhodla jsem se přetlak vášně upustit u romantického dramatu, a když už něco cituplného, tak jedině z viktoriánské Anglie. Jak je patrné, tak jedinou tehdejší dívčinou povinností bylo se dobře vdát. Na výběr pak bylo ze dvou mužských exemplářů. První nápadník byl ztělesněná serioznost, nažehlené puky ostré jako břitva, s delším rodokmenem než měla Lassie, ovšem krapánek nudnej patron. Druhý potencionální manžel byl oproti tomu samej vtípek, většinou to bývál taky poměrně fešák, jenže duše rozervaná a každá žena ví, že s těmahle osudovejma je to kříž, protože se do vás sice zamilujou, ale dřív nebo později dostanou pocit, že je jich pro jednu ženu škoda. Těžký rozhodování. Tenhle film má ale bonus a to přibližně šedesátou druhou minutu, kdy jsem musela cudně sklopit zrak, protože tvůrčí tým nechal na plátně dovádět hned tři nahé mladíky (no, ten jeden možná úplně mladík nebyl, ale zase do tý doby hrál faráře). Takže dívkám a homosexuálům film vřele doporučuji, pokud ale máte normální hladinu testosteronu, tak se tomu raději vyhněte. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Náhody jsou méně řídké, než si myslíme.“ ----- Prototyp romantického příběhu, který prakticky nemá žádná slabá místa. Pro správné chlapy nejspíš nezajímavý a fádní - ale co naděláte, ženy a dívky všech věkových kategorií čas od času prostě potřebují vidět přesně takový kouzelně prostý a milý příběh ... :-) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Otevřené okenice nahlížejí do světnice. Tam, kam se slétly dvě hrdličky, rozezněly se nevinné lásky zvonečky. Dvořit se lásce je tak poetické, klamat své city je neetické. Vypusť ze srdce zmatek i konvence. Dostát něžnostem je pohlazením, štěstím od srdce. Ten nejkrásnější cit mezi nebem a zemí prozářil pokoj s vyhlídkou vybranou malebnou anglickou smetánkou. Ten čistý cit, který nepoleví, nechť slib polibků se vyplní. Romantické duše rozzáří i ten suchar, nepraktický estét s charismatickou tváří, Daniel Day-Lewis. Slunnost, otevřenost italské přírody, historická zákoutí a energie vábivé Florencie, rozšněrovaly tu slušnou, vzornou a konzervativní dámu - starou dobrou Anglii, ten poctivý, tradiční, venkovský "čaj o páté." ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Koukala jsem se kvůli Florencii a přiznám se bez mučení, že se mi to strašně nelíbilo. To předlouhé piplání se v ultrašosáckých přepjatých móresech, afektovaných promluvách a kožených ksichtech mi sice připadalo jako vynikající komedie pro Francouze, kteří podle mě Angličany nesnášejí i kvůli tomuhle jejich ultramegapovýšeneckému vystupování, ale jelikož bohužel Francouz nejsem, nevydržela jsem. Debilní český dabing snažící se imitovat britskou intonaci řeči horních vrstev (jako ostatně vždy) tomu dal korunu. Pěkná kamera a vymazelené kostýmy nebo jejich totální absence to u mě nezachránily. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, ve které George políbí Lucy (Helena Bonham Carter), se v knižní předloze odehrávala v poli plném fialek. To však nebylo vzhledem k době natáčení možné, a tak se filmová scéna natočila na louce, kde rostl ječmen. (..Lucas..)
  • Natáčení probíhalo ve Florencii. (M.B)
  • Charlotte Bartlett (Maggie Smith) a Eleanor Lavish (Judi Dench) diskutují při pikniku o zápletce jiného románu E.M. Forstera "Kam se i andělé bojí vstoupit". Helena Bonham Carter, představitelka Lucy, hrála ve filmové adaptaci tohoto románu. (..Lucas..)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama