Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (28)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Vykrádání nápadů ze staré ságy, nedomyšlený děj a kvůli čemu jsem byla nejvíce naštvaná bylo dělání hrdinů z lidí, kteří způsobí smrt x nevinných a přejde se to jako by se nechumelilo. Dvě hvězdičky jedině za výkon Marka Hamilla, Carrie Fisher a Adama Drivera. Pro mě zklamání.

plakát

Mimoni (2015) 

Jak už tady někdo psal, Mimoni jako doplněk do milého animáku nebo ve formě krátkých videí jsou super. Člověk se zasměje, pobaví, zrelaxuje. Když je to ale jedna za druhou, tak už to přestává být taková hrozná čurina. Tak či tak mě pořád nadchli víc než druzí Avengers, u kterých jsem buď zývala nudou nebo si říkala, co to je za kravinu. Tenhle film má aspoň šťávu. Děj nic extra, ale ušel. Nejlepší z celého filmu byla poslední scéna. Na Mimoně bych se klidně podívala znovu, třeba když budu uklízet kuchyň a budu chtít nějakou veselou kulisu, aby práce rychle utíkala...

plakát

Rezistence (2015) 

No, rozhodně jsem už letos viděla horší filmy, které měly mnohem větší reklamu a od kterých jsem čekala víc. Od filmů Divergent/Insurgent jsem nečekala nic, než pěknou kravinu. Nakonec se z pěkné kraviny vyklubal celkem nenáročný dobře koukatelný film, pokud si chcete jít lehnout po těžkém dnu a pustit si něco s happy endem. Znovu už to ale vidět nepotřebuji a tímto dílem by celá série klidně mohla skončit. P.S.: tři zlaté bludišťáky pro uživatele RedAK za to, že celkem hezky shrnul móresy zdejších uživatelů hodnotit filmy sračkoidními výrazy s příměsí žbleptu, jen aby to vypadalo děsně honosně, cool a já nevím co.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Trailer vypadal perfektně. Skvělé scény, doplněné o skvělou hudbu, která dramaticky dokreslila děj a jako třešnička na dortu ten správný "bad guy". Byla jsem nadšená! No a pak jsme šli do kina a čekala na nás nezajímavá přeplácaná nuda doplněná o stejně nudnou hudbu, kterou najdete v kdejakém akčňáku. Jako film k večeru doma s kopou jídla, kdy ho třikrát stopnete a odejdete vykonávat potřebu, super. Jako film do kina nic extra. Dal by se rozdělit na dva typy scén. Ty, kde se nic neděje, klábosí se úplně o ničem, protože na to je přece spousta času a na scény, kdy se jeden s druhým fackuje hlava nehlava, ale bez nějaké logiky. Iron man dostává na zadek od Ultrona vs. kapitán Amerika dává na prdel Ultronovi. Vision, jakožto supersilná postava z nejtvrdšího kovu s jedním z kamenů, které by ovládly vesmír... a nechá se odcvrnknout stranou jak nějaká loutka. Vážně paráda. Film zachraňuje jedině pár dobrých hlášek, ale že bych se z nich posadila na zadek, to taky ne. Uznávám, že pokud necháte mozek doma, tak se můžete dobře bavit. Jinak je pro mne ale film obrovským zklamáním.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Je mi líto, ale dvojka byla dost slabá. Nebýt skvělých draků a animací, tak se ani nedodívám do konce. Nechápu, jak se někomu může líbit víc než jednička. Viděla jsem s rozestupem jednoho dne a jsem zklamaná. Příběh o třídu slabší, z draků udělali spíš lítající a oheň chrlící psy, co poslouchají člověka na slovo. Za prvé nechápu proč by Alfa drak měl poslouchat vůbec nějakého člověka, to je prostě blbost na entou a za druhé hlavní hrdina je nesympatický pravdoláskař, který by si bez svého draka ani neškrtl. O jeho vyvolené a naprosto tupé blondýně (že by i Vikigové měli peroxid?) radši ani nemluvě, kdyby si nepustila pusu na špacír a nestrhla na všechny pozornost, tak by film mohli rovnou ukončit. Asi to tak ale scénáristi zamýšleli, udělat ze svých hrdinů partu tupců, které z nějakých záhadných důvodů poslouchají draci, kteří by si z nich jinak udělali pečínku. Film bych nepustila ani dětem, vzhledem k některým hláškám a až skoro oplzlostem, které v rodinném filmu opravdu být nemají, to ať se na mě nikdo nezlobí, ale pak se nemají děti chovat jak... no vlastně jak jejich rodiče, kteří jim tohle s klidným svědomím pustí. Kde jsou ty časy, když animák mohla zkouknout celá rodina bez ohledu na věk, aniž by se musela bát, že jejich syn/dcera se pak po vzoru hlavních protagonistů budou plazit po objektech svých zájmů ve škole. Někomu to možná přijde úsměvné, mě to přijde k pláči. Film se mi nelíbil a úplně mi zkazil dojem z perfektní jedničky. Ale holt dnes se točí filmy, aby z lidí tahaly peníze, protože díky úspěšné jedničce to mohou podojit na dvojce a na trojce, ale už ne kvůli tomu, aby si divák z kina odnesl fantastický zážitek. P.S.: Jak tady někdo podotknul... slušná kopírka jiných filmů aneb Alfa - Na hraně zítřka, styl ala Piráti z Karibiku bez pirátů a zavolejte Krakena. Našlo by se toho víc, ale už jsem se rozčilovala dost.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Devítileté čekání na další díl Sin City nenabídlo ani z poloviny to, co první. Pominu fakt, že příběhy z 1 a 2 dílu na sebe v celkem podstatných bodech vůbec nenavazují (nevím, jestli se jedná o záměr nebo fatální chybu), ale celkově mě film spíše nudil. Iritovala mě i postava Marva, který byl v prvním díle fantasticky namaskován, velmi věrně knižní předloze, zatímco teď vypadal jako jedna velká macatá hlava. Jsem jedině ráda, že jsem na něho nešla do kina a ušetřila si tak peníze na nějaký povedenější kousek. Tři hvězdičky jedině za to, že už byly natočeny horší škváry...

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Milovníci komiksů určitě aspoň trochu ocení další film z Marvelovské dílny, nicméně pro mě byl druhý díl Kapitána poněkud zklamáním. Akcí a skvělými scénami nabitý trailer diváka naláká a navnadí na opravdu skvělou podívanou, v závěru ale přinese spíše zklamání. Nejlépší scény byly ukázány právě už v něm a to bylo tak vše, co mohl film nabídnout. Nic víc nic míň. Děj byl už od začátku předvídatelný a to nejen u osudu postavy Furyho, ale stejně tak i v tom, kdo je náš hlavní záporák. A celé to korunovalo závěrečné rozuzlení a odhalení celé sítě zlotřilých neřádů. Neznám přesně komiksy a tak nemůžu soudit, zda to tak mělo být nebo šlo jen o další zoufale přeplácaný pokus natočit pokračování a vytřískat tak z diváků peníze, protože jako ovce určitě budou chtít vidět další pohádku o udatném Avengerovi. Jisté je jen to, že mě film zklamal a to i tím, že "Winter soldier", podle kterého nese druhý díl název v originále, je zde ukázaný víceméně sporadicky a zachránily ho jen pěkně zpracované efekty a skvělá scéna se Samuelem L. Jacksonem (nebudu prozrazovat která, pro případ, že by přece jen někdo měl potřebu film vidět). Pokud ale chcete film k večeři, u kterého nebudete muset přemýšlet hlavou, pak můžu vřele doporučit, ať tak či onak, Kapitán Amerika jako postava je zde ukázaná v příjemném světle a pokud jste ho někdy považovali za nudnou figurku, tak aspoň v tomto film mile překvapí. Na tři hvězdičky to stačí.

plakát

Rivalové (2013) 

Film nenadchl ani nezklamal. Tedy on by nadchl nebýt zásadních, ale hlavně zbytečných chyb v podávání faktů, časové posloupnosti i vztahů mezi jednotlivými charaktery. Hunt s Laudou rozhodně nebyli takoví rivalové, jak je film prezentuje, jejich vztah byl založen na vzájemném respektu a rivalita mezi nimi panovala hlavně na dráze. Jeho "osudová" žena Marlene se v Laudově životě objevila prakticky znenadání po ukončení vztahu s Marielle Reininghaus a to bylo až po té, co vyhrál svůj první titul. Stejně tak prezentace Claye Regazzoniho jako jezdce neschopného vyladit si auto podle sebe byl holý nesmysl. Nehledně na podivné časové posloupnosti účinkování obou jezdců u jejich stájí. Ale to jsou "detaily", které lidem bez opravdu hlubokého zájmu o svět F1 uniknou a vlastně jim můžou být i ukradené. Je nad slunce jasné, že oku diváka budou víc lahodit na krev podané souboje a zidealizovaná láska. Chyb bylo ve filmu hodně, každopádně co mě opravdu nadchl a potěšilo byl pohled na staré F1 a herecký výkon Daniela Brühla, který mladého Laudu ztvárnil opravdu perfektně. Asi jen díky tomu dávám 4 hvězdičky. Nebýt toho, byl by to pro mne těžký průměr, který sice neurazil, ale ani se z něj neposadím na zadek.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Film mi sice přišel trošku jako vykrádání Iron Mana a Transformers... a asi proto se nemůžu rozhodnout jestli dát 4 nebo 5 hvězdiček. Přesto mě svým způsobem dostal, protože podívaná na souboje krásných mechanických robotů s podivnými příšerami z jiné dimenze byla strhující. Líbilo se mi i herecké obsazení a další plus bylo, že každá postava měla svoje zvláštní charisma a přitom tam nebyl žádný vyloženě "kyčovitý" hrdina s milionem kladných vlastností, co zachrání svět jak u leckterých akčňáku. Závěr možná trošku uspěchaný, ale na to už jsem si amerických filmů tak nějak zvykla. Nejlepší na tom je, že člověk mohl vypnout a vychutnávat si skvělé efekty, takže odcházel z kina ve velmi dobré náladě. Pro mě jednoznačně příjemné překvapení. P.S.: ty 3D verze by si ale filmaři skutečně mohli odpustit...

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Řeknu jenom tolik, že tenhle film je pro mě mnohem přijatelnější než verze se slizkým Tobey Maguire a docela dobře se na něj koukalo.