Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (512)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie taká hrôza akú som po prvej časti očakával. Charaktery sa viacej komplikujú a vyvíjajú a pomaly sa začína rozbalovať aj zmysel celého mesta frakcií. Schwentke natočil dynamickú a vo výpovedi pomerne hodnotnú a zaujímavú jednohubku. Zase to umne vykráda všetko možné, ale stále si to drží určitý nadhľad. Určite poteší Daniel Dae Kim z Lost ako hlavný sudca, ale aj Naomi Watts, ktorej tie hnedé vlasy fakt seknú. Inak stále rutinná jazda, ale znova bez ujmy na zdraví. Priznám sa, že takéto teen sci-fi drámy moc nemusím. Hunger games považujem za jeden z najväčších filmových shitov. Táto séria ma ale kupodivu veľmi baví. Som zvedavý kam sa to celé vyvinie. Ale už by si tvorcovia mohli vstúpiť do svedomia. Finále je rovnako odfláknuté ako v prípade prvej časti. Silné 3* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mělo mi být podezřelé, když v úvodu se podnikne drsný nájezd obrněnými vozy na zahrádkářskou kolonii, že tohle půjde kolem logiky a u všech těch frakcí i taktiky předaleko. Kdyby se takto chovali, nepřežili by v reálu ani minutu. I když nutno dodat, že místní nabušené jednotky neumějí střílet, když netrefí několik střelců holku, která běží rovně a k nim zády, ani nekličkuje, ani neuhýbá. Pak jsou zde takové drobnosti, jako že ve chvíli potřeby mají všichni někde po ruce nějakou zbraň, kdoví odkud ji vzali, nebo že nenáviděný otec má důležitou informaci, ale hrdinové si ji z uražené namyšlenosti nevyslechnou. Proč taky? A Jeanne je zlá, protože... vlastně proč? Tak nějak tady není jasné, proč ji všichni chtějí zabít, a co tím chtějí získat. Nikdo vlastně nic neví, ale bojuje se proti sobě. Nebýt tam ten artefakt, je ten zmatek až na půdu vidět nad slunce jasněji. Jinak Tris mi přišla jako obyčejná vzteklá holka, která po ostříhání vypadá jak odulá čtyřicátnice, s velkou prdelí a malýma kozama, oproti tomu matka Čtyřky vypadá jako jeho ségra. O Kate Winslet, jejích tlustých nohách a rozkydlém pozadí raději pomlčet. A celé je to tak strašně vážné a bez nadhledu, až to působí směšně. Také mne pobavily hlášky, že Tris je stoprocentně divergentní, ale inklinuje k Odevzdaným, nebo ta úžasná logika, kdy si Jeanne myslí, že artefakt, který může otevřít jen divergent, bude zbraní proti nim. SPOILER Taky mi přijde divné, že za celou dobu NIKOHO nenapadlo jít se rovnou za ty hradby podívat, že museli čekat na nějakou x let starou zprávu. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Pro pokračování, v němž se z odlišných stávají povstalci, platí do značné míry totéž, co pro počáteční díl série. Zejména prolínání simulace a skutečnosti je opět působivé, stejně jako vyznění pointy této části příběhu, která dosavadní dění dává v závěru do širšího kontextu, čímž prakticky přidává celému pozadí nový rozměr a vytváří živnou půdu pro další potenciálně zajímavé dobrodružství. Ti, kdož vzbuzují největší strach, mohou být totiž zároveň jedinou nadějí. Vyprávění trochu nabírá obrátky, od začátku směřuje kupředu bez zbytečných odboček, a tak jsem se znovu dobře bavil až do samého konce, Jen škoda, že tentokrát nedostaly o něco více prostoru některé další postavy. 70 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže postavy a dejová línia sa nám predstavili v minulom diely a tým pádom môžu tvorcovia šľapnúť na akčný plyn a pustiť sa do čistokrvného dobrodružstva. Na to by však museli mať lepší cit pre napätie a dynamiku, pretože tento ďalší prírastok do YA kategórie nieje nič nové, prevratné a ani napínavé. Ak som pri predošlej časti v recenzii dúfal, že sa séria asi vydala tým správnym smerom, tentoraz to asi zoberiem späť. Ale stále ešte dúfam. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po upírskych ságach začali tlačiť mládeži do hlavy pseudo sci-fi zlátaniny veľmi nízkej kvality, ale s veľmi drahou reklamou. Scenár podobne ako v Hrách o život, nejaký boj proti fiktívnemu totalitnému režimu, ide to ako cez kopirák. Len tá hlavná predstaviteľka nemá vôbec šmrnc. Kým v Hrách o život je človek ako tak v obraze, tu som sa úplne stratil, je to neprehľadné. Pozriete si to raz, zabudnete rýchlo a už si to znova nepozriete. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Shailene Woodley odmietla nosiť parochňu po tom, čo si ostrihala vlasy pre rolu Hazel vo filme Na vine sú hviezdy (2014). V knihe si Tris síce ostrihá vlasy, ale nie až tak, ako môžeme vidieť v snímke. (odmocnina)
  • Naomi Watts (Evelyn) je prírodná blondínka, no kvôli tomuto filmu si ich musela prefarbiť na hnedo. (Hudakfilms)
  • Film nebyl natáčen jako 3D. Až v postprodukci se rozhodlo, že bude převeden i do trojrozměrného formátu. (ČSFD)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama