Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (18)

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Přesně ten seriál, který boří tu tradiční seriálovou uhlazenost a naturalisticky se vymezuje proti téměř všem seriálovým klišé. Sympatičtí badboyové jsou teď v módě a Duchovny jej ztvárňuje skvěle. 1. série: 90%, 2: 80% (hlavní dějová linie se příliš nese v duchu fitzgeraldovského Great Gatsbyho)

plakát

Slova (2012) 

Trojjediný příběh o proměnlivé a navzájem se prolínající chamtivosti v interakci s askezí. Příjemný impuls k zamyšlení. :)

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Velice dobrý trhriller, Soderbergh opravdu vodí diváka za nos a předkládá mu falešné záchytné body ohledně následujícího směřování filmu, aniž by tím byla dotčena hlavní filmová linie. Jednotlivé dějové zvraty a následná vysvětlení do sebe dobře zapadají a film se vyvíjí velice poutavým a překvapivým směrem. Co bych však vytkl - nyní spoiler: Po odchodu s kina jsem neustále přemítal nad závěrečnými asi 5 minutami, které mi úplně nedával logiku - možná jsem byl příliš nepozorný či až příliš pozorný - Emily T nabídla Banksovi, že pro něj má výhodnější nabídku, když ji dostane z ps. léčebny, a to že mu pomůže dostat za mříže Victorii, aby ji mohl dostat za mříže ve spolupráci s policií a státními orgány, musel jim říct, že šlo ze strany lesby páru o divadlo a že Emily netrpí depresemi, naopak je při smyslech a celé to nahráli, v důsledku toho by Emily dosáhla snížení trestu, ale ona skončila opět v ps. léčebně pod Banksem, který ji následně mohl předepisovat léky (k její tíži), nechápu proč, pakliže by státní orgány věděli o tom, že je psychicky zdravá, což pravděpodobně věděly, protože jinak by nemohli zavřít Victorii. V tomto případě mi to přišlo jako takový závěr v účelem vykreslit Juda Law (Banks) jako největšího frajera, který vyjebe mnohanásobně víc s každým, kdo se snažil vyjebat s ním, tedy dělané až příliš na efekt. :) Jen tento závěr ve mně vzbuzoval pochybnost, zdali film ohodnotit 4mi nebo 5ti hvězdičkami, ale vzhledem k velice silnému zbytku filmu - 5 hvězd.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Skvělá protiproudová záležitost, která se obrací zády vůči většině westernových klišé. :) Geniální výkon Christophera Waltze a zasloužený Oscar. :) Quentin nezklamal. :)

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Taková kombinace malého Prince, Forresta Gumpa, milionáře z chatrče a starce a moře. :) Náboženská zabarvenost mi v tomto případě ani nevadila, mimo jiné ji pluralita vyznání a závěrečná pointa svým způsobem degradovala, ať už to byl či nebyl účel. Každopádně úchvatná, inteligentní podívaná. :)

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Vynikající dílo, poutavá atmosféra, režisérsky zvládnuto na jedničku. Opravdu další z důkazů, že nejlepší seriály/minisérie jsou z dílny HBO. :)

plakát

Funny Games USA (2007) 

Na tomto snímku oceňuju kameru a absenci hudby, která dodává na atmosféře, a taky výborný výkon Michaela Pitta, který z mladší generace hollywoodských herců patří k těm nejlepším. Ovšem rádoby Allenovské promlouvání k divákům do kamery mě příliš nezaujalo, snižovalo to vážnost filmu a vytvářelo ve mě pocit určité reality show alá "chcete víc? Zůstaňte s námi a dívejte se dál".

plakát

Atlas mraků (2012) 

Bezesporu přelomový film a věrohodné ztvárnění knižní předlohy - kombinace 6ti povídek o 6ti různých různých žánrech, kdy se jednotlivé příběhy chronologicky ovlivňují směrem do budoucna, mě velmi nadchla. Vyzdvihl bych fakt, že tvůrci nevodí diváka za ruku, naopak je kladen velký důraz na divákovu pozornost, což může mnohé odradit. Každá hlavní postava z jednotlivých příběhů je dále svým způsobem pokračovatelem hlavní postavy z předchozího (viz mateřské znaménko ve tvaru komety), pokaždé je však představovaná jiných hercem, který se v dalších příbězích dále vyskytuje již jako postava vedlejší. :) Negativně bych viděl některé ne zcela povedené masky, paruky, ale s přimhouřením oka se to dá překousnout. :) Atlas mraků je film o všem, jak žánrově, myšlenkově, událostmi, množstvím herců, "vícepříběhovostí", jedná se o film, u kterého zůstanete-li pozorní, tak vás po skončení donutí o něm zpětně přemýšlet, a takové filmy já mám osobně nejraději. :)

plakát

Donnie Darko (2001) 

Frank mi řekl, abych tady dal 5 hvězdiček. :) Fascinující zážitek. :)

plakát

Psycho (1960) 

Spoiler- koment: Vynikající Hitchcockovo dílo, jehož doménou je dech beroucí atmosféra, kterou dokresluje skvělá Herrmannova hudba. :) Jen lituji, že jsem tento film viděl až po tolika zhlédnutých filmech o dvojjedinosti osobnosti, takto se mi podařilo vyvrcholení poměrně odhadnout. Vidět tento film v roce 1960, tak bych byl absolutně uchvácen. I přesto je to však geniální, nezapomenutelný zážitek. :)