Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (113)

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Romantické filmy mám prostě rád a tenhle nezklamal. Ze zápletky se dalo určitě vytěžit víc a rozhodně by tomu sedlo trochu víc humoru, ale po shlédnutí jsem měl celkově dobrý pocit, i přes ten (nejen) patetický konec.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Na tomhle filmu něco je....Možná je to ta úžasná sbírka všech úsměvných, zábavných charakterů, možná je to ten zvláštní způsob vyprávění příběhu o dívce, co se jednoho dne rozhodla plést sama sobě i ostatním do života, třeba je to tím hudebním doprovodem a nebo je to prostě tím snovým úsměvem Audrey Tautou....a nebo je to tím, že se tohle všechno sešlo v jednom vynikajícím filmu

plakát

Avengers (2012) 

Popravdě řečeno, je to spíš na čtyři, ale zase na druhou stranu, film nemá jediné hluché místo, neztrácí tempo, každý charakter tady dostává tak akorát prostoru, člověk se u toho úžasně pobaví, občas i zasměje a je v tom moje zbožňovaná Scarlett, takže prostě musím jít za pět.

plakát

Batman začíná (2005) 

Batman začíná, aneb příběh jak muž se závažnou rakovinou hlasivek k černému obleku přišel. Osobně nedokážu pochopit, jak se tohle může skutečně někomu líbit na pět hvězdiček. Neříkám že je to špatný film, rozhodně nepostrádá atmosféru a ani mu nechybí kvalitní triky nebo dobře vypadající výprava, ale to je asi tak všechno. Bale v hlavní roli je podle mě asi nejnudnější představitel Batmana všech dob, a vůbec, celý film nedosahuje kvalit původních dvou snímků, snad proto, že se snaží udělat každý záběr tak nesnesitelně macho. Co je ale nejhorší je ten příšerný humbuk, který je okolo každého nového Batmana. Ne, tohle skutečně není žádné přelomové dílo, a dějiny kinematografie se vážně nebudou psát před, a po Nolanovi. Celkem vzato ucházející zabijárna času, a tím to taky končí.

plakát

Bídníci (2012) 

Některé scény zdlouhavé, některé vyloženě zbytečné. A i tak jsem si tu dvouapůlhodinovku sakra užil. Velký film s velkými emocemi. Úplně ale chápu všechny ty nízké hodnocení. Filmy jako tenhle jsou vážně jenom pro některé, což nemyslím snobsky, ale ne každému se bude líbit poslouchat tlupu revolucionářu vyzpěvovat, jak moc jejich životy sucks, zatímco se díváte na jejich obličej z pěti centimetrů, to je mi jasné. Mě se to prostě líbilo.

plakát

Bubo bubo (2011) (pořad) odpad!

No týý vole, co tady todle bylo......

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Seriál, který jsem zpočátku vnímal jen jako osvěžující komedii si mě nakonec naprosto získal a ne jenom díky bezchybnému Duchovnymu, které stvořil kult v podobě Hanka Moodyho. Vysvětlit člověku, který Californication nikdy nesledoval, co mám přesně na mysli, by asi nebylo jednoduché, protože to, co se dere na povrch 90% procent času je "jen" cynický humor, chlast a sex. To je sice paráda a je to tady uskutečněno úžasným způsobem, ale já osobně si hlavně užil těch zbývajících 10%. A abych mohl vystvětlit, co že mám přesně na mysli, budu muset citovat Eddieho Nera a říct:“Because now I know what it’s about. It sure the fuck isn’t about warm, wet pussy. It`s about a guy trying to keep it together while falling apart. It’s about life. Love. Sex. And the ever-loving presence of the grim fucking reaper. It’s about men. Husbands. Wives. Daughters and fathers. It’s Cassavetes meets Judy Blume! It’s about the motherfucking dark side!”

plakát

Co je to panna? (2008) 

Pointu jsem tak nějak očekával, ale i tak to bylo milé a pobavilo.

plakát

Čarodějky (1998) (seriál) 

Postupem času se z toho stala absolutní sračka, svoje chvilky to ale určitě mělo.

plakát

Černí baroni (1992) 

Jedna z nejpovedenějších československých komedií/satir. Všichni sice víme, že realita byla diametrálně odlišná, ale to by snad nikomu nemělo bránit v docenění skvělých hereckých výkonů a perfektního scénaře.