Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (225)

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Zvedám ze 3 na 5, nevim, co se mnou bylo předtím, ale napotřetí konečně plně doceňuji. Parádní pocta žánru, ano, ale hlavně v tom vidim poctu práci Zoe Bell, která tu je fantastická, stejně jako zadeček Vanessy Ferlito a vlasy dcerky Sidney Poitiera. Blonďatá čarodějka a (jako dříve Travolta) znovuoprášený Kurt Russell jsou třešinka na dortu.

plakát

Haló, haló! (1982) (seriál) 

Geniální záležitost. V podstatě všechny postavy jsou naprosto vyšperkovaně perfektní. Kdo má rád anglickej humor, nešlápne vedle, ba právě naopak, vyhraje bingo!

plakát

Hatfieldovi a McCoyovi (2012) (seriál) 

Boží, boží, boží věc! Tragédie šejkspírovskejch rozměrů! Spousta hodnejch a nevinejch lidí umře, neštˇastnejch lásek je tu taky pár, je tu jeden hodně hustej moment v druhym díle, před kterym jsem ještě věřil, že se to urovná, chlapi si podaj ruce, dětičky se vezmou, ale pak přijde několik výstřelů v lese a vy jen čumíte - voni to fakt udělali! Tak to je v prdeli! "TY MANIACI !!! Voni to celý smetou z povrchu zemskýho!" A přepadne vás smutek. Tak silnej to je film. Jinak o Kevčovi a jeho kovbojničení - jo, je cool jak nikdy - už bylo řečeno dost, tak já bych spíš vyzdvihl Toma Berengera. Neskutečnej výkon, jeden z nej, co jsem kdy viděl, jo, byl tu i lepší než v Četě. Paxton je tradičně otravnej, ve Vetřelcích to ještě bejvalo roztomilý, ale tady je prostě nesnesitelnej, doufal jsem, že umře hned v prvním dílu, no, co naděláme. Holky jsou tam docela pěkný. No prostě paráda. 100%.

plakát

Hluboký spánek (1946) 

Trošku zbytečně zamotané, ani už vlastně nevím, koho to zabili a po kom se to furt Marlowe sháněl. Preferuji přímočařejší o 20 let mladší noirovky s Delonem. Ale Bogart je tu výbornej, to se musí nechat.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

"BLONĎÁÁÁKU! VÍŠ CO SEEEEEEEŠ??? HNUSNEJ ZKURVYSYYYYYYYYYYYYYYYYYN!!!" Aneb nej western všech dob, s tim neudělal nic neslaný nemastný John Wayne, ani suprdvojka Brynner s McQueenem a neudělá s tim nic ani můj oblíbenej Tarantino, ať jich natočí, kolik chce. Ve srovnání s Tenkrát na západě, kerýmu se to neubrání v žádný správný recenzičce obrýleného intouše, je tu skoro stejně kvalitní pan Zlý, Cleefovi tyhle role prostě neskutečně sekly už od pravýho poledne, jako jo, tady byl přecijen Fonda s jeho modrym kukučem ještě o fous lepší, ale zase to bohatě vyvažuje, nebo spíš převažuje pan Ošklivý, který si podle mě vlastně ukradl celý film, alespoň já to tak vidim, jeho výstupy jsou prostě pecka, ať už se snaží Clinta sejmout, nebo ho za pět minut křísit a předstírat starostlivost a pláč a nenápadně skrze prsty koukat, jestli to Clint zbaštil, to je prostě klasika. No a konečně Clint je taky docela jiný kafe, než Bronson, kterej mi nikdy v tom Západě úplně neštimoval... hudba, to skoro nemá smysl rozebírat, Extasy of gold je nezapomenutelnej track, podle mě po Chobotnici Morriconeho největší pecka. A ústřední melodie je taky klasika. Kupodivu mi nakonec po letech nevadí ani ta vojenská vložka, tolik vyčítáná, ale prostě už mi to k tomu filmu tak nějak patří, jak ta svatba k Lovci jelenů. Navíc uteče vcelku rychle a bum, sme na řbitově a hledáme. A pak už je tu velký finále (jak ostatně slíbil Krásnoočko - "Uvi-dí-me-se-br-zy...i...idi..." - "Idioti, to je pro tebe." :-D), který sice nemá tak skvělej hudební podkres jako na Západě (holt to Morricone vyplejtval pár minut předtim), ale klasickej souboj je tu rozšířenej na trojičku, takže tolik oblíbených záběrů na oči si vychutnáme ještě více. Prostě nej western všech dob. (pokud teda Quentin s tou H8ful 8 moc nezazáří)

plakát

Chobotnice (1984) (seriál) 

Že tenhle seriál je bomba, je jasný už z úvodní znělky a muziky pana Morriconeho. Já některý skladby z Chobotnice považuju za jeho top, nezadají si s věcma, co dělal pro Leoneho... Každopádně je to dodneška výbornej seriál o marnosti boje s mocí, zastoupenou zde italskou mafií. V každý sérii schytává Corrado další a další rány, aby ve 4. řadě rezignoval a nechal se schytat ty poslední... Kromě Corrada je seriál přehlídkou dalších super postav, jako jsou záporáci Terazíny a Táno, a taky slušnou porcí nádhernejch ženskejch, patrně Francouzek.

plakát

Chuck (2007) (seriál) 

Po 1. řadě to vypadá na další oblíbený odpočinkový seriál alá Castle, ale ten je přecijen ještě o pár tříd lepší jednak větší chemií mezi hlavním párem a hlavně zápletkama jednotlivých dílů, které nemá Chuck úplně tak promakané. Ale zábavnej je, o tom žádná. Edit 2. řada: Tak ta chemie už funguje daleko líp, Sara je výborná, navíc Casey je pro tenhle seriál požehnáním, vybrat Baldwina byl geniální tah a je tu snad ještě lepší než ve Firefly. Do toho výborná parta z Buy more, nejen Morgan, ale i ostatní začínají být hodně zábavní. A epizody jsou už docela našlapané jak dobrou zápletkou, tak vtipem. Po 2 seriích jasno, tohle půjde do topky. A ta modelka, co hraje francouzskou agentku? To je třešinka na dortu. I ve 3. řadě opět exceluje Adam Baldwin, jehož votrávený zamručení při pohledu na ústřední duo vždycky spolehlivě zvedne náladu. Navíc dostává řada zajímavou zápletku, které vydrží až do konce, a série tak drží více pohromadě. Jen ten hlavní záporák mohl být mnohem lepší... potěší ale moře kultovních guest star sušenkovým poldou z Die hard počínaje a T1000 konče. 4. řada, aneb jízda guest stars pokračuje - sou tam snad všichni - brácha Jůlie Roberts, Rudej Škorpión, Bond s velmi pohlednou dcerkou i Sára Konorová - A DĚLÁ SHYBY!!! A jako třešinka Karolína Kůrková! A ač jsem byl z počátku trochu rozpačitej z už asi 8. vymazání a znovunahrání intersektu, tak nakonec právě u týhle řady jsem se zatím nasmál nejvíc i díky tomu, že patří konečně i Morgenovi, kterej hlásí jako o život. "Morgene, už jsi někoho zabil?" - "Eeeeeeh. Něco ti povim. Ten první je nejhorší..." :-D 5. série je hezká a závěr kurevsky dojímavej, ty poslední dva díly nerozhodily jenom mě, ale i Kejsyho! A brečel i Chuck i Sára, tak mě nechte bejt.