Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Enderova hra (2013) 

Film bohužel zdaleka nedosahuje kvalit knihy, dle které byl natočen. Tvůrci se příliš soustředili na efekty a zapomněli na skutečnost, že aby se film líbil, musí divák odcházet s pocitem, že se nejednalo o promarněný čas.

plakát

Ranhojič (2013) 

Historický film o počátcích lékařství v 11. století, postavený na stejnojmenném světovém bestselleru od Noaha Gordona. Akčoliv se film příliš nedrží skvělé knižní předlohy, dokonale diváka vtáhne do děje. Nezbývá než doufat, že autoři si troufnou i na pokračování (dle navazující knihy Šaman - od stejného autora).

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Guillermo del Toro před divákem rozehrává válečnou realitu kombinovanou s prvky fantasy, vše se krásně prolíná a jedna část filmu zvýrazňuje tu druhou. Pokud by byly samostatně, příběh by neměl kouzlo, které jejich spojením získal. Po dlouhé době zase film, který stojí za to vidět.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Film vzbuzující emoce, plný efektů a epického patosu, ale je to bohužel to jediné, čím diváka zaujme. V první polovině ještě relativně koukatelné a střídání záběrů i baví, ale v té druhé si náhle divák uvědomí, že jde o nošení dříví do lesa a tisíckrát omílané obecné pravdy, tentokrát v podání hereckých hvězd. Díky za odhlečení v podobě Jima Broadbenta a jeho "skoro" dokonalého útěku.

plakát

Tři veteráni (1983) 

Dnes již kultovní pohádka s kvalitní plejádou hereckých hvězd, která rozhodně potěší nejen spoustou dokonale vybroušených hlášek . A není se čemu divit, když režisérem není nikdo jiný, než Oldřich Lipský. Zajímavostí je, že představitelku princezny Bosany pro film objevil pan Zdeněk Svěrák, který zde představuje chamtivého rádce.