Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Constantine

Constantine (2005)

"Ne, ty nevěříš, ty nevěříš. Ty víš!"

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Pro mě do dneška neokomentovatelný film. Zhmotňuje temnou stránku duše, vlastního temného rytíře. Obraz, který přetrvá a vrhá stíny do našich myšlenek... Bravo.

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Film je stejně svěží a prosvětlený jako jeho záběry z nádraží Grand central. Jeho "světlo" spočívá ve skvělém výkonu Kevina Spaceyho, silného příběhu a prostředí, kde se děj odehrává. Nabízí lidský přístup, který je zároveň jemný jako Prot a občas nechápavý a zaskočený jako dr. Powell. Jeho závěr je řekněme k zamyšlení, což vítám.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Oceňuji jak odvahu tvůrců, tak myšlenku, která film protíná. Když jsem vyšla z kina, byla jsem si jistá, že ho nedokážu převyprávět. Zato jsem odcházela s výjimečným pocitem napětí, zadostiučinění a úžasu. Brzy půjdu znova, zase ho nedokážu převyprávět a jenom se nechám pohltit myšlenkovými a emočními proudy.

Jak přicházejí sny

Jak přicházejí sny (1998)

Film je silný jak vizuálně, tak emotivním příběhem. Dostáváme se od impresionistických imaginací, které se propojují s realitou, do temného až mytologického prostředí a zase zpět. Film se dotýká velkého tématu a otázek starých jako lidstvo samo.

Univerzální uklízečka

Univerzální uklízečka (2005)

Krásný suchý humor, výborný soundtrack a skvělé obsazení. Pro mě film, co mi vždycky zlepší den.

Grandhotel Budapešť

Grandhotel Budapešť (2014)

Pokud má čiré filmové štěstí nějakou podobu, tak je to záblesk kinematografu, který odpálí Grandhotel Budapešť. Hvězdná herecká plejáda oživuje do detailu překrásný snímek a činí z něj něco, co vás, ať máte sebeblbější den, obejme, nabídne vám dortíček a zašeptá: "To bude dobrý, uvidíš." P.S.: Detailistům to jednou nestačí. Kvůli všem těm drobnůstkám, které z filmu činí precizně broušený briliant, se vyplatí vidět ho minimálně dvakrát.

Frida

Frida (2002)

Láska, vášeň, bolest, lidskost. Zažrané do morku kostí s pocitem chvění všude po těle. Žijící a přetrvávající obraz s tématem, co je nám všem tak známé.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

Říkejte si, co chcete, vy brýlatí umaštění mamánci, ale tenhle film je moje srdeční záležitost a ještě slovo a praštím vás maketou světelného meče.