Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Pro Tolkiena mám slabost a to samé platí pro P. Jacksona a když spojíte tyto dva umělce, tak vidíte opravdovou lásku k řemeslu od obou tvůrců. Tolkien připravil úžasný materiál za dob, kdy se v našem světě neděli žádné hezké věci a Jackson to dnes jen připomenul a pro mě osobně ještě vylepšil. Čekání od dob Lotrovské triologie, která je mimochodem to nejlepší co mé oči spatřily, bylo nesmírně dlouhé a já dostal přesně to co jsem si přál. Parádní zážitek, obohacený krásnou krajinou, maskami, úžasnými kostýmy a výborným hobitem a čarodějem. Nemohu se dočkat dne, kdy bude triologie kompletní a já si budu moc vychutnat Hobita jako celek. Jde vidět, že Jackson myslí na všechny typy diváků a snaží se jim vyhovět a podle mého soudu se mu to daří. Nemám výtky a těším se na rozšířenou verzi a opět na tu natěšenost na premiéře dalšího dílu. "Ufff", už aby to bylo, to čekání je děsné...

Interstellar

Interstellar (2014)

Interstellar nejde neokomentovat, to by byla zvrhlost jen tak nasolit 5 hvězd a jít dále. Přesto nevím co bych k tomu napsal. Tolik emocí co ve mě vyvolal Matthew nedokázal ve kterémkoliv filmu nikdo, až na pár výjimek, ale to jsou srdcové záležitosti. Zimmer neskutečný, Nolan neskutečný, jeho fantazie nezná hranic, Chaistan přenádherná a nakonec opět zminovaný McCounaughey, nenacházím slova. Interstellar není film, ale jen obraz fantazie dvou bratrů, kteří to podali snad nejlépe jak mohli. Nejgeniálnější věc co jsme za poslední roky mohli vidět.

Jurský park

Jurský park (1993)

Dostal jsem chut opět okusit tu atmosféru před deseti lety, kdy jsem tento příběh spatřil poprvé a od té doby jej viděl nesčetněkrát a film jsem si opět užil, ne-li více. Příběh, dal by se říci je opravdu jednoduchý, ale jak někdy platí známé rčení v jednoduchosti je krása. Když k tomu přidáte skvělé kulisy a nadčasové zpracování zvířat a efektů tak dostanete tu nejlepší zábavu v tomto žánru. To samé se dá říci i o soundtracku. Opět jsem si odnesl skvělý zážitek a okouzlení Spielbergovým parkem, tedy jako tenkrát.