Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (63)

plakát

Shake Hands with the Devil (2007) 

Četl jsem i knihu, která je více dokumentární a realistická. Film je naopak hodně sugestivní, jak už to bývá. Těžko u takového díla hodnotit výkony herců, kameru etc. byť jsou perfektní. OT: Není podstatné, zda za genocidou stál Bagosora, Kagame, vůdci Interhamwe či někdo jiný. Není podstatné zda se genocida udála vinou médií, vlivem velmocí řešící přístup k nerostným surovinám vých. Konga, nebo jen úplným zblbnutím místního obyvatelstva (nebo pravděpodobně kombinací všech faktorů). Podstatné je, že se stala.. -> WANDRWALL - by mě fakt zajímalo, jaký má tvůj komentář smysl. Lidí s podobným uceleným světonázorem (pokud komentář chápu dobře) jsem už pár viděl. Měl bys možná někam vyrazit a zjistit, že svět není dvojrozměrný.

plakát

Legenda o slavném návratu (2000) 

Obrovské překvapení, téma které mě ani trochu nezajímá, nulové očekávání a nádherný film který rozhodně ani chvíli nenudil.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Temný rytíř se podle mě řadí k tomu druhu filmů, které ovlivňují, jak bude vypadat podoba filmů v budoucnosti, tj. vyrojí se řada více-méně podobných plagiátů ať už formy, nebo obsahu (stejně jako u Pána Prstenů. nebo u Matrixu). Film jako takový mě přijde vcelku nevyrovnaný - byť je to pravděpodobně záměr. Standardní batmanovskou první půlí si režisér připraví půdu pro to, aby diváka ukolébal a nechal si ho myslet, že vidíme jen dalšího řadového Batmana, kde vše dobře dopadne a dobro zvítězí. O to větší je emoční syrová bouře druhé půle, kde věci začnou jít jiným směrem, než jsem čekal, takže jsem po zběsilém tempu, které film nasadil a až do konce udržel, odcházel z kina víceméně opařený - což se mě stalo naposled snad u "Sedm". Bohužel film není bez chyby: především - patetických hlášek naštěstí není moc, ale když přijdou, působí trapně - ale to už je asi takový signifikantní znak americké kinematografie. Komiksové filmy mě nikdy moc nebrali a tak mě ani tato forma mi nepřijde pro tak dobrý film ideální. Nicméně nebudu si hrát na pokrytce, tomu filmu prostě nelze dát za méně než za pět.

plakát

Paskvil (1997) (pořad) 

S nostalgii vzpominam

plakát

Pečeť vraha (2003) 

Jedna z nejlepších detektivek, co jsem viděl. Originální děj, občas vcelku drsný jak už korejské filmy bývají, ale rozhodně ne schematický, jak často detektivky bývají. Navíc na rozdíl od jiných korejských filmů se zde opravdu zobrazuje Korea. Venkov, pole, džbány na Kimči, schovávání detektivů za staré hroby (ty malé kopečky jakých je plný Namsan), čarodějnice které v Koreji na venkově opravdu občas potkáte, i víra lidí v ně atd. Tedy kromě skvělého filmu i velmi příjemná vzpomínka na tu chvíli, co jsem tam toulal.

plakát

Vratné lahve (2007) 

Vynikající, kromě Obecné školy a Jízdy asi to nejlepší co Jan Svěrák natočil. Těžko říct sice zda má na výsledné kvalitě větší podíl otec či syn (viděl bych to tak 50 na 50), ale to je mi vlastně úplně jedno. Minimálně za posledních 5 let nejlepší český film.

plakát

Bratříčku, kde jsi? (2000) 

Luxusní bratři Coenové a můj nejoblíbenější film od nich. Kamera, scénář, herecké výkony - vše dokonalost sama.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Emocionalni bomba se skvelou muzikou v nadhernych sceneriich. Spolu s Tancem s vlky jednoznacne nejlepsi film s Indianskou tematikou nechavajici vsechny westerny daleko za sebou. Kez bych mohl dat 6.

plakát

Mluv s ní (2002) 

Nádherný film za 5* a to jsem kvůli Priscille na MGM zmeškal prvních 20 minut a na nějaké umění jsem rozhodně neměl náladu. Ale prostě jeden z filmů který mě úplně vcucnul a nepustil až do závěrečných titulků.

plakát

Vesničko má středisková (1985) 

-Zabili Bradleyho -Nebojte, na funkci to nebude mit vliv. To jako na funkci rostlinare? No na tu uz vubec ne -Kavu, caj, whisky, vino? uohlik -A on jen v Beroune rekne: "Beroun" No a kdyz je nekdo jedinej kdo muze, tak proste musi