Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (234)

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Tak o tomhle snímku jsem absolutně nic nevěděl, jak už to se mnou a s těmihle k oskarům inklinujícími snímky bývá. Šel jsem absolutně na blind, jen na doporučení, tak jsem se pohodlně usadil do kinosálu a koukal. No a..na konci jsem spíše zíral, jaká jsou 3 billboardy neskutečná pecka. Snad nic na tomhle filmu není špatně, tragikomický nádech doplňují svými skvělými výkony senzační Woody Harrelson a také Frances McDormand se Samem Rockwellem, takže si je všechny tři dám teď pěkně do hledáčku. Opravdu precizní práce.

plakát

Všechno nejhorší (2017) 

V dnešní době už se prostě horory netočí nebo nebo se pokud se změnila definice hororu z 'bát se' na 'nudit se', tak to se omlouvám. Je mi vážně líto, že vždycky, když se chci bát, musím znovu přetočit Wanův Conjuring nebo Insidious, jelikož nové kousky, ač děsně přehypované jak výdělky, tak nadšenými ohlasy, na to u mě prostě nemají. Jako nápad asi originální a provedení asi dobré, ale myslím, že v půlce hororu v tom pravém slova smyslu bych si ho asi nepozastavil, abych si odepsal na zprávu.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Možná to je Hugh Jackmanem, možná soundtrackem a nebo tím, že na filmech o bojových sportech doslova ujíždím, ale Reel Steal mě doslova a do písmene uchvátila. Příjemný, family-friendly, film s celkem předvídatelnou zápletkou, ale prostě sledovat nabušené roboty, jak se ničí v ringu, that's the dream, right?

plakát

Blok 99 (2017) 

Nabušený holohlavý Vince Vaughn, který ničí jak věci, tak lidi na potkání, je něco, co si musí užívat každý! Toto poctivé, syrové akční drama jsem si na doporučení pustil a opravdu to nemá chybu. Možná o něco pomalejší rozjezd, než by některým bylo záhodno, ale atmosféru film nepostrádá ani sekundu.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Skutečnost, že anglicky mluvícím hercům vycházela z úst česká slova, mi obvykle filmový zážitek kazí, ale u nového Jumanji tomu tam kupodivu nebylo. Teda skoro, poslouchat Karen Gillan bylo vážně utrpení. Jinak nemám, co bych vytknul, smál jsem se celou dobu, hlavní čtveřice je naprosto perfektní a rozhodně se moc těším, až film uvidím znovu.

plakát

matka! (2017) 

Večer po shlédnutí jsem nebyl schopen udělit filmu hodnocení, protože jsem byl vážně bezradný. Nechal jsem si to projít hlavou přes noc a nakonec jsem se rozhodl pro plnou palbu, protože Aronofskyho nejnovější počin na mě zapůsobil tak moc (ač ne vždy úplně tak, že by se mi začaly vyplavovat endorfiny), že si to rozhodně zaslouží. Každopádně to nic nemění na tom, že se Matka! rozhodně zařazuje mezi ty nejvíc fu*ked-up filmy, co jsem kdy viděl. Ale natočit něco takhle smělého by rozhodně nemělo schytat takovou vlnu kritiky. Jak potom můžete chtít po tvůrcích, aby tvořili originálnosti? Herecké výkony bych taky rozhodně pochválil, J Law to neskutečně táhla, jak svým charismatem, tak svým vzhledem (jsem překvapen, že to říkám, ale je to tak! :D) No, rozhodně to není podívaná pro každého a taky rozhodně souhlasím s názorem, že se vám to buď bude neskutečně líbit nebo naopak budete zhnuseni.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Novým pohádkám už jen z principu šanci nedávám, ale měl jsem zrovna vstřícnou náladu a první Anděl páně byla docela trefa, tak sem se usadil do křesla v našem obývacím pokoji a čekal, co pan Strach ve svém sequelu připravil. Velmi příjemnou podívanou, sice už tam nebyl ten moment překvapení, který měla jednička, ale Trojanovi s Dvořákem tu chemii prostě upřít nemůžete. Občasné trapné momenty jsou asi nutnou součástí každé nové české pohádky, takže tím se už ani nezaobírám. Na českou scénu veliký nadstandart.

plakát

Hořkých sedmnáct (2016) 

Naprosto uchvacující (alespoň pro mě) kousek, který umí velice silně zahrát na city. Místy je Hořkých sedmnáct sice lehce depresivní podívaná, ale to zážitku jen přidává na autenticitě. Postavy jsou rozhodně to, co stojí za vychválení. Konec je sice možná trošičku odfláknutý, ale rozhodně ne špatný. Tuhle pecku by neměl vynechat vůbec nikdo!

plakát

Equilibrium (2002) 

Naprosto strhující podívaná, která se snaží být velmi ambiciózní a taky se jí to daří. Akční scény jako by Matrixu z oka vypadly (v některých aspektech ho dokonce i zastinují). Už se těším, až to trošku pozapomenu a budu se moct kouknout znova.

plakát

Dobrý časy (2017) 

Robert Pattinson je mi čím dál tím sympatičtější a sympatičtější. Velmi syrová a tragikomická podívaná, která ne každému sedne.