Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené seriály (9)

Merlin

Merlin (2008)

Velmi volně zpracovaná legenda; vlastně se na ni dá dívat jen pokud si ji představujete jako úplně jiný příběh, který je té legendě náhodou trochu podobný. Dobře zpracovaná, jen místy trochu rozvleklá. Co se mně týče, nemohla jsem se dočkat, kdy Artuš konečně zjistí, že Merlin je čaroděj. Některé události se stále oddalovaly, jako v těch nejstupidnějších telenovelách, ale jinak není co kritizovat. Jeden z nejlepších fantasy seriálů za poslední roky.

Hrdinové

Hrdinové (2006)

Superhrdinové stejně a přece trochu jinak. I tady se sice někdy nevyhneme vysvětlením typu "tak to prostě je", ale stejně je to mnohem logičtější, než jiné žánrově podobné výplody. Za dokonale bezpáteřního Sylara by si to zasloužilo nejméně deset hvězdiček, ale nebudeme to zas tak přehánět. Superschopností různého typu se to tam jen hemží, nad některými mi zůstává rozum stát, ale lidská stránka celé věci na mě vždycky silně působila, takže jsem nad blbostí některých lidí div nezačala vzteky řvát. Zacharyho Sylara prostě zbožňuju, i když vážně nevím proč se mi líbí když řeže lidem kusy hlav. Peter z budoucnosti je úplně kouzelnej a jizva mu fakt sekne :D. Jediná věc, která mi po celou dobu seriálu vždycky vrtala hlavou, byla, že když má Sylar tolik různých schopností, proč je tak málo používá?! P.S. přečetla jsem si vlastní koment a zhrozeně jsem zjistila, že to zní jakobych byla jenom nějaký pasivní konzument. Ne, že by nebylo nic, co bych tomu nevytkla, třeba zbytečné natahování děje nebo nekonečné omílání podobných zápletek, ale celkově.. proč se nípat v maličkostech?

Gormenghast

Gormenghast (2000)

Něco tak, tak, tak.... divnýho. Má to všechno, co jsem kdy chtěla - ponurou, snad až depresivní atmosféru, zároveň ale jakousi komičnost a hloubku, město plné bizarních tradic a zvyků. Místo samo pro sebe, malý uzavřený svět, kde vládne šílenství. Každičká postava je sama o sobě malým uměleckým dílem a herci se jich zhostili neuvěřitelným způsobem. Všem jim ovšem kraluje Jonathan Rhys Meyers, jehož cílevědomý, bezohledný a šílený Steerpike není jako třešnička na dortu, spíš jako celý dort. S čokoládou. Děj se více soustředí na něj (nemůžu říct, že by mi to vadilo), ale ostatní postavy přesto mají relativně dost prostoru. By the way, nikdy bych nevěřila, že někdo dokáže tak naprosto úžasně zahrát sovu.