Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (35)

plakát

Maminka mrtvá a nejdražší (2017) 

Na konci už si člověk není jistý, co všechno tedy je pravda a hlavně jak je na tom s fabulací a intelektem samotná Gypsy Rose. Ale to čím si prošla, to je tedy brutální. Šíře psychických poruch je opravdu nekonečná, Dee Dee byla očividně velmi zdatná manipulátorka, přesto mě překvapilo, že v dokumentu nebylo více konfrontací lékařů.

plakát

Na míru (2016) 

Nahlížení do života několika trans lidí. Jednoduše orámované příběhem krejčovského salónu, různí lidé umístěni různě na gender škále. Po zhlédnutí tohohle filmu člověk snadno pochopí, že tihle lidi si svůj gender nevymysleli jen proto, aby byli zajímaví.

plakát

Gravitace (2013) 

Kino zatajilo dech a vydrželo mu to po většinu filmu. Perfektní vtáhnutí do děje a vcítění se do hlavní (a vlastně jediné) postavy.

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Velice příjemné překvapení a ponoření se do retro světa her. Wreck-it Ralph si zasloužil mnohem více pozornosti, než se mu dostalo.

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Seriál nabízí pestrou paletu postav, které jsou přitom všechny lidské - se svými strachy, motivacemi i chybami. Čeho se nemůžu nabažit je pohled na urozené a neurozené postavy v jedné místnosti - jako by je ovládal neviditelný choreograf. Běžná večeře připomíná velice složitý tanec, jehož pravidla ale očividně všichni znají.

plakát

Pacho, hybský zbojník (1975) 

Nedá se jinak než za pět. Češi tenhle film nepochopí - mám to osobně odzkoušeno. Zatím mi každý řekl, že je na sledování málo zhulený. :-) Uznávám, že je ve filmu pár slabých okamžiků, ale vydatnost hlášek hluchá místa bohatě vynahrazuje. Za mě 4 * + 1 z nostalgie.

plakát

Čert ví proč (2003) 

Z porevolučních pohádek je toto jedna z těch, které podle mě vyčnívají. Lépe řečeno - je dobrá, nadprůměrná. Většina ostatních jsou prostě špatné. Líbí se mi herecké výkony Csongora Kassaie, kterého znám z Radotínského naivného divadla a obecně čertů, kteří jsou v téhle pohádce tak nějak lepší. Film, jako takový má na 4 *, ale pátou dostane za Zuzku Navarovou a ústřední píseň.

plakát

Králové ro(c)ku (2006) 

Střed filmu je trochu táhlejší, než by člověk chtěl a funguje vpodstatě jenom jako pojidlo pro nářezový začátek a konec. Geniální Tim Robbins a Ben Stiller a samozřejmě skvělá hudba kapely Tenacious D, ale dělají z tohohle počinu něco, co tady ještě nebylo. Tento film je jinak typickou ukázkou hrozného názvu pro český trh. Za mě pět *, ale bez mučení se přiznám, že je to pro mě srdcová záležitost.

plakát

Noční Show Craiga Fergusona (2005) (pořad) 

Craig Ferguson je ten nejulítlejší z hostitelů late show. Nepůsobí předtočeně, je pohotový a je schopný si utahovat jak ze svých hostů, tak sám ze sebe i momentálně probíraných záležitostí v médiích. Jeho humor je mému srdci nejblíže a člověk, který se na jeho show podívá nikdy nemůže mít jistotu, kam ji Craig zavede. Na druhou stranu, Craig se nebojí pustit i do vážných témat a tak se často v jeho úvodním monologu můžeme setkat s nějakým zamyšlením nad tím, co Craiga zrovna žere. Někdy dokonce uklidňuje diváky a vysvětluje jim, že to není pravý čas se smát. Craig se svým skotským přízvukem je pro mě král late shows (z čehož si ostatně i sám dělal srandu).

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Je to zrození, nebo znovuzrození? Vzkříšení silné látky se povedlo na jedničku - a ve třech čtvrtinách filmu se už neubráníte dojmu, že jsou digitální lidoopi lepšími herci než jejich reálné lidské protějšky. Moc dobré!