Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (263)

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Velmi zajímavý film. Sandler opět dokazuje, že je to i herec a ne pouhý obtloustlý nýmand. Jeho parťák Hanuš je pak zcela bezkonkurenčně nejroztomilejší pavouk na filmovým plátně. Jsem si celkem jist, že si ho zamilují i zarytí arachnofobici. Je fajn, že vás i po nějaký době stále hlodá, zda byl skutečný nebo jen výplod jednoho osamělého cestovatele. Možná to je v knize vysvětleno, ale kdo ji nečetl, určitě si bude stejnou otázku pokládat taktéž. Jen mě docela otravovala ta milostně-deprimující linka, i když to o tom vlastně celé má být. Celkově to ale hodnotím kladně, i díky spojení Sandler & Česko a všech zmínkách ve filmu o naší milované země.

plakát

Barbie (2023) 

Co jsem čekal, to jsem dostal. Je to blbina, ale roztomilá blbina. Hudební estráda Kenů na pláži se pak v mém žebříčku nejoblíbenějších filmových hudebních momentů zařadila do předních příček. A to nekecám! K takovým pohodovkám jsem se asi prostě narodil :)

plakát

Batman (2022) 

Nebylo to vyloženě špatné, ale myslím si, že už bylo všech těch Waynů a Gothamů moc. Temného rytíře stejně už nejde nikdy překonat a proto jsou všechny další snahy zcela zbytečné. Pattinson mi jako Batman nevadil, vítám i tu krásně temnou atmosféru, ale co mi trochu vadí, je ta dlouhá stopáž a hlavní záporák, který mě nenadchl ani v tom nejmenším. Inu, tuto kapitolu bych hrozně rád jednou pro vždy uzavřel. Ale to se asi nestane...

plakát

Moonfall (2022) 

Poslední dobou hodně hltám dokumenty o vesmíru, čtu encyklopedie a bifluju data, fakta apod. Tak jsem si říkal, že je čas si oddechnout a kouknout na něco mentálně méně namáhavého. Emmerichův Moonfall se tak zdál jako ideální volba. Přesto si člověk při sledování tohoto sci-fi akčňáku nedokázal odpustit vypnutí všech myšlenek a každou scénu zpochybňovat. Vlastně jsem celou dobu nedělal nic jiného, protože v tomhle apo světě bylo padlý na hlavu úplně všechno. Jako by zde fyzikální zákony skoro ani neexistovaly, a to včetně času. Doletět na Měsíc ať už je sebe blíž a zachránit celou planetu všemi zde vykonanými úkony v tak krátkém čase prostě nejde. Natož pak doslova musejním strojem včetně příprav na odpal apod. - to se musí NASA fakt hodně divit. No hrůza! Klasickou vztahovou linku snad ani nebudu komentovat, to by prostě nebyl Hollywood, aby z národního hrdiny neudělal psance, aby z něj nakonec zase udělal národního, v tomto případě nadnárodního hrdinu, který má mimochodem, jak taky jinak, problémy v manželství a se svým synem. Herecký obsazení dobrý, "černá vrána" John Bradley mě překvapivě bavil ze všech nejvíc. No a po technické stránce - vizuál a efekty dobrý, střih a návaznost scén raketově rychlý (bohužel) a přesto, že to vlastně všechno strašně rychle odsejpalo, jsem se modlil, ať už to skončí. PS: Myšlenka vzniku vesmíru a všechno to emzáctví mě teda taky nijak dvakrát neoslovilo. Závěrem: hloupé, zbytečné.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Upřímně miluji filmy zasazené do těchto syrových dob, kdy byli domorodci pány svých zemí, ať už v Americe nebo jinde ve světě. Na druhou stranu nejsem velkým fanouškem sci-fi žánru a přestože vesmír miluji a hluboce obdivuji, mimozemským civilizacím bojujícím na naší planetě úplně nefandím. Zde ale tento paradox dokážu překousnout a i přes očividná klíšé jsem si snímek parádně užíval. Komančové jsou cool stejně jako odporní Španělé, no a ani ten Predátor nebyl úplně k zahození. Příště bych ho chtěl vidět bojovat třeba někde v Pacifiku - to by bylo taky cool!

plakát

Zoo - Cesta do L.A. (2022) (epizoda) 

Vzhledem k jistým okolnostem jsem byl morálně donucen se na tento počin podívat. Očekávání se naplnila do posledního puntíku. Bylo to přesně tak špatné, jak jsem předpovídal. Totální herecké šílenství v čele s hlavní představitelkou Sidonií, v podání slečny Pecháčkové, která je od hereckého talentu vzdálena stejně jako Los Angeles od Dvora Králové. Ten kdo dělal casting by si zasloužil pár facek. Jediná hvězdička patří zvířecím hercům, které znám víceméně všechny osobně a kteří by své lidské kolegy strčily do kapsy s kopytem v nose!

plakát

Zoo - Omluva (2022) (epizoda) odpad!

Po prvním díle jsem byl asi trochu rozněžnělý a pořád si nalhával, že nic horšího už nemůže přijít a teď to musí být minimálně stejně špatné nebo snad i o žirafí chlup lepší. Ještě nikdy jsem se takhle nezmýlil. To co v tomto díle předvedl celý štáb (scénářem počínaje a režií konče) je bezesporu to nejhorší, co jsem kdy v české seriálové tvorbě viděl! Normálně jsem se styděl! Totálně naivní a debilní situace, který by se nestaly ani ve vesmíru, kde antilopy loví lvy a Libor Kodad dostal Oscara. Teď už to snad nemůže být horší... že ne?

plakát

Zoo - Vůně hnoje (2022) (epizoda) odpad!

Ty vole, hlavní veterinářka co léčí zvířata tak, že se sama diagnostikujou a pak jí to jednoduše řeknou. A já myslel, že už je můj život obohacen o všechno! Já už nemám slušných slov, jak by tohle jinak pojmenoval. Možná jen větou: Přilož pušku k mé hlavě a obarvi stěny mým mozkem.