Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (132)

plakát

Whiplash (2014) 

Samozřejmě všichni víme, že takhle to prostě v žádné zušce nechodí! Ano, je to nereálné - protože je to film! A opravdu dobrej film! Bubenické finále je jen třešnička na strhujícím dramatu dobře napsaných charakterů ústřední dvojice a samosebou plného výborné hudby.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Toto není film, pročež žádám o jeho bezodkladný výmaz z filmové databáze. Děkuji

plakát

Free range - Balada o přijetí světa (2013) 

Očekával jsem dobře zvládnuté existenciální drama a také jsem ho dostal. Skvělé obrazy, skvělá hudba, výborný představitel hlavní role a kvalitní scénář. Bohužel (snad jen díky malému počtu hodnocení) nízký rating, přitom jeden z nejlepších snímků Karlových Varů 2014.

plakát

Hrátky s peklem (2013) 

Velká ujetost, jejíž ústřední reklamní znělku mám v hlavě i po téměř třech letech. Sledování tohoto filmu je opravdu náročné, jelikož také barevností připomíná vlastně reklamu na prací prášek, které ale obyčejně nebývají dvouhodinové. Námět je šíleně dobrý, ale zpracování mě již tolik neuchvátilo.

plakát

Machete zabíjí (2013) 

Někdo pustil Rodrigueze ze řetězu. Režisér se konečně vykašlal na trapné řešení přistěhovalectví, odvázal se a prezentuje nám “pouze” přehlídku šíleností, v níž umí nejlépe chodit. Super béčko (?).

plakát

Rivalové (2013) 

Ron Howard je opravdu dobrým režisérem a opravdu dobře zpracovává životopisné náměty. Rush je skvělým filmem (s famózním Brühlem), který vás vtáhne do děje a příběh dvou celoživotních rivalů jednoduše hltáte. Problém však vidím v tom, jak moc si tvůrci průběh některých událostí (pochopitelně) upravují, aby byly pro film zajímavějšími, a nakolik je film poté skutečně autentickým příběhem Laudy a Hunta a nakolik je kalkulováno s faktem, že přejmenování postav (které zcela neodpovídají skutečnosti) by způsobilo odliv diváků z kin (kterému se snaží mimo jiné zabránit v našem prostředí český název filmu odkazující k postavám ještě více). Ono pověstné “podle skutečného příběhu” v sobě totiž podle obsahuje slůvko “podle”. Může to tedy znamenat také prosté klábosení o tom, že někdy někde pravděpodobně žili nějací Lauda a Hunt, kteří se spolu za nějakých okolností potkali a možná se neměli příliš v lásce.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

“Klausi, ty jsi svalovec týmu. Nechtěj, abych k tobě šla a před všema tě ztrapnila.” Cože? Ještě, že tam nikdo neříká třeba: “Ty hraješ hlavní roli, takže si dávej bacha na život!” nebo “Právě jsem vešel do místnosti.” Svlékání chlapa vskutku funny ha ha. A skok na mostě? Když něco nejde natočit, aby to vypadalo dobře, tak to netočím (nebo vystřihnu).

plakát

Šmejdi (2013) 

Tento dokument má samozřejmě nejvíce síly v samotném rozkopnutí tématu a v nastartování společenské debaty o tom, že takhle by opravdu nemělo vypadat obchodování v civilizované společnosti. Filmově nejsou sice Šmejdi tak silní, ale následnou katarzi bych charakterizoval jako daleko silnější než u mnoha technicky zdatnějších dokumentů.

plakát

Hon (2012) 

Jagten je nejlepší film, který už nikdy nechci vidět. Opravdu. Vše v tomto filmu je perfektní - tak perfektní a tak silné, že jsem se nemohl po jeho konci dlouho vzpamatovat a byl plný hořké frustrace, kterou jsem si chtěl někde vybít (což není právě má obvyklá nálada). Výtečné nervy drásající drama, které se bohužel nikdy nestane mým oblíbeným filmem.