Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (678)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je úmyslný over-the-top pokus k vytvoření klasického Béčkového/Céčkového filmu. Nebo pokud jste někdy viděli Hispánskou TV s bídnými hereckými výkony a ostudnými situacemi, tak tohle je přesně ono! Tohle není pro lidi,kteří chtějí vidět dobrý film, film je pouze pro ty,kteří se chtějí bavit nad špatně vytvořeným filmem. Extrémně směšné a slabé audiovizuální efekty a marné pokusy o vtipy tenhle film pohřbívá do sraček. Divím se, že tenhle film nevyšel rovnou na DVD! Dvě hvězdy za herecké obsazení,kteří se k tomuhle paskvilu nechali upsat. Hrůza,Děs,Hnus! ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Trashy. Campy. Cheeky. Škoda len, že ona prvotne načatá anarchia sa už úplne vymkla kontrole a sploštila sa do šialene zmítoreného sledu zastaralých popkultúrnych narážok, sílených cameočiek (Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr.) a toporného recyklovania ošúchaných gagov. Aj keď sa s odstupom času prikláňam k tvrdeniam, že jednotka skôr "vypĺňala medzery z fake traileru", než umne pracovala s dobovým kontextom revolučných povstaní, s daným kanónom exploatácie, tak jej vygradovaný uragán hravej pošahanosti som si vďaka rodriguezovmu zápalu pre vec s potešením užil. Dvojka by strašne chcela byť lakonickou weirdo persiflážou všakovakých grindhouse úletov, ale kvôli čajovému zužitkovaniu potencionálnych punchlines a neochote vyrukovať s niečim pre žáner prínosným, sa očividne jedná predovšetkým o očakávané vyčerpávanie stanovených limitov. Obsadenie hlavných postov a niektoré performances sú však - napriek nerelevantným motiváciam - delikátne. Uraduje žoviálna prezidentúra Carlosa Irwina Estéveza, kontruje výrazom zaseknutý Danny Trejo čo by snaživá konkurencia pre Arnolda Schwarzeneggra a trojuholník uzatvára mazaný záporák Mela Gibsona. Doplňujúce (Amber Heard, Sofia Vergara, Lady Gaga) a pokračujúce (Michelle Rodriguez, Tom Savini, Electra a Elise Avellán) role samozrejme vďaka svojej hereckej bodrosti a fotogenickej uhrančivosti nemôžu uraziť. Pozornosť a (u)tlmené nadšenie ešte udržujú bláznivé skečové parafráze na kadečo možné, od "From Dusk Till Dawn, cez "Mada Maxa", až po "Star Wars" (= len stručný výsek), nemotorné súboje/prestrelky s námatkovo obstojným gore a ono milé načechranie pôdy pre intergalaktický sequel. Zdá sa, že R.R. síce úsmevne pokukuje po ikonických (prí)znakoch klasickej mexploitation, sexistického girls with guns či brakového filmu všeobecne, ale pokiaľ v "Machete" niektoré z týchto prvkov špecificky zintenzívňoval, tak v "Machete Kills" ich proste len rutinne opakuje alebo strojene tápe v impotentnom storyboarde. Navyše ako vyhlásený neortodoxný živel od "ktorého vieme čo a ako dostaneme" sa svojmu fanklubu patrične nezavďačuje a žiaľ, má na krku fázu stagnácie. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Soudruh mačeta si začal úřadovat velmi rychle a tak se prvních decilitrů krve dočkáme poměrně záhy. Ovšem zbytek je jedno velký zklámaní. Ne opravdu jsme nečekal nic jinýho než jednoduchou zábavu co sama sebe nebere vážně, ovšem musí to mít alespoň nějaký říz a ne že se film obsahuje pouze dva prvky makro záběr Mačetova ksichtu a snaha o vtipné co nejbrutálnější způsoby způsoby zabijení. Děj nebudu koemntovat, protože tohle je jak scénář z pera včelích medvídků, ale celkově ten film postrádá cokoli humorný hlášky, nějaké napětí, dialogy ala srdečné pozdravy z ústavu pro nudu a co mně sere nejvíc, že byl treustuhodně nevyužit ženský prvek. Takovejch koček tam a mačeta se za tu dobu jako vychrápe jen s jednou ?? No kde to sme, aby měl Mačeta mín sexu než já !!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila, ale pri nej malo zostať. Dvojka je blbosť a navyše nudná. Všetkého v nej je tak veľa, že už po 10. minútach som mal chuť prehodiť televízor zavretým oknom a vyskočiť z desiateho poschodia za ním. Rodriguez je bohužiaľ zrejme ďalší exot v poradí, ktorého zničil veľké rozpočty a efekty. Príliš neverím, že by v šesťdesiatke začal nakrúcať civilné, dialógové melodrámy (nechcem tým povedať, že civilné, dialógové melodrámy musia byť automaticky super, ale asi viete, čo tým chcem povedať). Skutočne pre mňa bolo utrpením pozerať scénu, v ktorej prostitútka strieľa búchačkou, ktorú má medzi nohami a ktorá pripomína penis (keď Rodriguez toto veľdielo nakrúcal, mal 45 rokov, fakt na zamyslenie Robert). Alebo Charlie Sheen je v titulkoch uvedený pod svojím občianskym menom. To má byť akože vtipné? Sorry, nesmial som sa. Alebo Gibson v úlohe hlavného zloducha? Úplne mimo. Zlatý Seagal v jednotke. Asi som už starý na podobné chujoviny. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi nudné - sú to len náhodné a nahodilé obrázky vyšumenej televíznej akcie... prepojené a pozerateľné len preto, že je tam nasúkaných kopec hviezd a človek ich chce v takej hovadine vidieť, no inak hrozne slabé... rodriguezovi dych dochádza už dlho, už tú iskru stratil... a už prvé mačeta toho bola dôkazom, druhá je len potvrdením ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

  • Lady Gaga byla za svůj výkon nominována na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli (kubca008)
  • Voz (Mel Gibson) během filmu prohlásí, že je velký fanoušek Hvězdných válek, také lze zahlédnout několik odkazů na tuto filmovou sérii. Např. Vozův speeder, zamaskovaní popáleného "záporáka", zalití jednoho z hlavních hrdinů do karbonitu, dokonce i některá okna ve Vozově raketoplánu připomínají okna z kajuty císaře na Hvězdě smrti. (KillHurt)
  • Lady Gaga se dostala do filmu díky Machetovi (Danny Trejo). Stalo se to tak, když se Danny a Lady Gaga potkali v tetovacím salónu, ta vyslovila její přání, Danny zavolal režisérovi (Robert Rodriguez) a ten ji později obsadil. (Leopard105)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama