Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Drama
  • Rodinný

Recenze (14)

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Dvě hodiny mi velmi rychle utekly. Film vycházející z reality života. Ano, aby to bylo lépe koukatelné, byly situace vyhrocené a malinko nereálné, ale tak to prostě ve filmech chodí. Jak už zde dříve napsala jedna uživatelka, film je na 4*, ale čtveřice hlavních hrdinů, především Hynek Čermák a Martin Hofmann film posunují o hvězdičku výše. Po "primáckých velkofilmech" v poslední době je tohle příjemné překvapení. Nevšední je i hvězdné obsazení vedlejších rolí, což takový film také příjemně ozvláštňuje.

plakát

Horná Dolná (2015) (seriál) 

Pardon za můj názor, vím, že to není zrovna seriál na Oscara a ani ty herecké výkony nejsou, ale je to tak skvěle přehrané, že je to přesně ten typ mého humoru. To, že si seriál na nic nehraje, je skvělé a opravdu se bavím u téměř každého dílu. Nejvíce prostoru má samozřejmě dvojice Polnišová + Heriban, což si myslím, že seriálu prospívá a je fajn, že se každý díl věnuje nějakým jiným postavám. Nevím, jestli si domýšlím až moc, ale právě tou plytkostí, jak tu někteří psali, je to až někdy strašidelně přibližující skutečnost. Vidím v tom surovou realitu obalenou do nadsázky a je to skvělé. Všechny díly si nejsou rovnocenné, ale to je vzhledem k počtu dílů očekávatelné. Opravdu se bavím. Za mě 5 hvězdiček. Nejlepší oddechovka.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

Spíše se bavím nad komentáři. Já bych to tak tragicky neviděla. Jde vidět, že jsme zřejmě konzervativci, když to vzbudilo takovou vlnu nevole. Pro mě všechny princezny a královna na jedničku. Jitku Čvančarovou můžu. Líbil se mi nápad, že se někdo odvázal pojmout klasickou látku nově. Pirát byl také povedený a vtipný. Velmi chválím přírodní scenerie a zvířata, to bylo velmi povedené. Kamera zahrála velkou roli. Záporní byli 100% záporní, kladní kladní. Je pravda, že nosatá princezna to kazí více než trochu. Zlatovláska byla nevhodně vybraná už Jorga Kotrbová v původní filmové verzi, ale tohle bylo mnohonásobně horší. Ale když to zprůměruju, tak tam 3 hvězdičky hážu a klidně mě zlynčujte, ale já bych se na to klidně dobrovolně podívala znovu.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Nechci být zlá, ale také mám pocit, jakoby Zdeněk Zelenka vykradl svou Nesmrtelnou tetu a vsadil se, že do pohádky obsadí co nejvíce hereckých hvězd do vedlejších rolí. Bohužel to ale pohádce nijak nepomohlo. Zklamal mě hlavní hrdina, kterému jsem vůbec nevěřila, že je hlavní. Lepší herecký projev měla už i tolik kritizovaná princezna. Kostýmy byly perfektní, zvláště Bolek Polívka vypadal opravdu opravdově, škoda že neměl více prostoru. Od Štědrovečerní pohádky jsem čekala víc.

plakát

Přání k mání (2017) 

Já teda nevím, jestli jsem až tak domýšlivá, ale viděla jsem tam strašně moc odkazových momentů, což mě velmi pobavilo a myslím si, že za jednou zhlédnutí jsem si všech určitě nevšimla. Je pravda, že pro mě nejvíce vyčníval netradiční svérázný pár Jitka Čvančarová a Martin Myšička, další dějové linky byly slabší. Ale podle mě byly dětské herecké výkony nekřečovité, velmi bych vyzdvihla trojici Filip Antonio, Lukáš Březina a Jan Maršál, kteří byli místy až komediální, což se v dnešní tvorbě a práci s dětmi ve filmu často nevidí. Zvlášť na mě tedy udělal dojem Lukáš Březina. Vítězslav Jandák působil majestátno-pohádkově, uvěřila jsem mu to. Velmi mi celkový dojem z filmu vylepšil Jan Vondráček. Měl nejlepší roli a nejlípe ji pojal. Také se přikláním k tomu, že to bylo dějově trošku slabší, ale atmosféra byla perfektní, stejně jako již zmíněné triky a efekty. Kdybych na tom byla v kině, asi bych to hodnotila přísněji, ale v době Vánoční to v televizi vůbec nepůsobí špatně. Pro mě to bylo lepší než Micimutr.

plakát

Cuky Luky Film (2017) 

Jsem fanynka Cuky a Luky v Kredenci. Tento humor mě absolutně neuráží, žádná hluboká, promyšlená extra poeticky a motivicky překvapující komika to není, ale mně to absolutně nevadí. Film mě velmi mile překvapil, jak jsem zde již četla některé komentáře, budu se jen opakovat, děj byl milý, mísily se humorné chvilky s napínavými, ke konci to bylo až dojímavé. Kladně hodnotím právě překvapující závěr, který jsem nečekala a tak celkově, klidně bych se na to podívala znovu. Opravdu se povedl ;) Dala bych i 5 hvězd, ale to by bylo velmi velmi subjektivní. ;) Částečně tam bylo to, co jsem od toho čekala, částečně i milé chvilky, které bych absolutně nečekala a příjemně překvapily. Ale oskarový film to nebyl že, ale tak to ani neměl být a jsem za to ráda.

plakát

Odvážná slečna (1969) 

...ano, přiznávám, že je to utopistická socialistická pohádka, ale velice vkusně zpracovaná a herci předvádějí standardní kvalitní herecké výkony té doby a myšlenka scénáristy je velmi originální a ušlechtilá... kvalitní režie jde taky poznat.... a řekněme si to na rovinu, ne vždy je vše stoprocentní, ale pokud se budu řídít pocitem a dojmem, na film se dívalo pěkně...kdyby alespoň takovou úroveň měly filmy dnešní...

plakát

Kukátko (2014) (pořad) 

Je to hodně o chuti lidí. 100 lidí, 100 chutí. Možná bohužel, možná bohudíky patřím k těm lidem, kterého improvizace fascinuje a jednoduše ji zbožňuji. Slováci mají trošičku jiný humor než my a je to přesně můj šálek kávy..... Peťu Polnišovou obdivuji za její ústní projev, protože ze 70% co vypustí z úst, to perla :D :D :D...... A když se k tomu přidá Juraj Kemka jako Dušan Číž...... No tito dva po hromadě, to je jednoduše perfektní. A chtěla bych také napsat, že kritizovat a nadávat do vypleštěných hipíkov, nechutne vyžratých a trotlov může jenom primitiv. Nikdo nikomu nenakazuje, aby se na to díval. Vkus lidí je různý a já nikoho neodsuzuju, ale mohli bychom si uvědomit, jak je těžké zavděčit se všem a jednoduše každý kus v televizi nemusí vyhrávat cenu Alfreda Radhoka....... Lidé, kteří se snaží vytvářet humor mají můj obdiv. Je to zase něco nového a to by se v dnešní době mělo ocenit.

plakát

O chytrém Honzovi (1985) (TV film) 

Pohádka plná recese, nadsázky.....a to je moc fajn.......Rodina Králových (Somr, Bohdalová, Nárožný), spousta slovních hříček......repliky jsou nesmrtelné a nezapomenutelné.... (5 hvězd) ;)