Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (25)

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Vše důležité už bylo řečeno, musím jen vyzdvihnout herecké výkony - především John Lithgow v roli Churchilla. Jsem mile překvapen, že se mu dostalo tolik prostoru.

plakát

Hodiny (2002) 

Strašná lobotomie, pokud jste labilní čtyřicátnice, tak tohle je asi film pro vás.

plakát

Je s námi konec? (2016) 

Leo si nepochybně v hlavě našel výmluvu proč neučinit radikální úsporná opatření ve svém baráku a hospodaření obecně :D Avšak dřív než ho za to pokrytectví zkritizujeme, bychom se měli podívat sami na sebe, jestli taky nejsme pokrytečtí. Aha, jsme. Takže pro mě poselství tohoto dokumentu jasné - každý začněme u sebe. Svým maličkým dílem přispějme k celkovému šíření té myšlenky - nechovat se k přírodě jako prasata. Já můžu hrdě prohlásit, že začínám. Takže děkuju za tento povedený, myšlení podněcující dokument, který je mimochodem dostupný zdarma na YouTube (National Geographic).

plakát

Varšavská smlouva, odtajněné stránky (2015) (TV film) odpad!

Hnusná ruská propaganda. Rusové vždycky byli a budou hnusní lháři, je potřeba aby si to všichni hloupí rusofilové uvědomili.

plakát

Kmotr II (1974) 

Já dlouho váhal, zda je tomu opravdu tak a zda se to dá o filmu vůbec říci, ale jo. Tento film je opravdu nejlepší film všech dob, i když se nepochybně najde spousta lidí, kteří to vidí jinak nebo dokonce úplně jinak. Ale ukažte mi film, kde každý herec, každý detail, každá sekunda filmu je dokonalá. Já ukazuju na tenhle. Pravda, po desítkách shlédnutí tohoto mistrovského díla si člověk začne všímat menších nebo vlastně i větších "chyb ve filmu", ale fakt, že se tak stane až po těch deseti a více shlédnutích, dokazuje, co je tenhle film zač, tenhle film vás totiž pohltí. No a pokud jste dočetli můj komentář až sem a film jste pořád neviděli, tak jsem vám to nejspíš pěkně posral, protože teď očekáváte dokonalost, takže hodně štěstí, protože vaše definice dokonalosti se třeba může lišit od té moji. Ale koneckonců, 38 000 lidí na ČSFD tento film nějak zhodnotilo a algoritmus vyplivl 91% A to vlastně mluví samo za sebe. btw První díl není o nic horší, v některých ohledech snad i lepší. (Tvl, ale co může být lepší než dokonalost? No holt, když se něco pohybuje na samé hranici dokonalosti, tak je těžko jednotlivé stupně dokonalosti rozlišovat ;)

plakát

Zločin v Polné (2016) (TV film) 

Další povedená věc od ČT. Supr!

plakát

Ex Machina (2014) 

Jméno Alex Garland mi až doteď nic neříkalo, ale odteď si pod ním vždy představím film Ex Machina. Film mě dostal a probudil ve mně to, co tvůrci v divákovi přesně probudit chtěli - šokující nejistotu o tom, co to znamená být člověk. Kde lidskost začíná a kde končí. Ostatní sci-fi snímky nabité akcí a lokacemi a bezpočtem robotů a nevímčímvším Ex Machina s přehledem drtí svým scénářem, který diváka neustále překvapuje a nakonec "drtí" nás i chudáka Caleba. Celkový komorní rozměr filmu spolu s úžasnými výkony herců divákovi umožňuje soustředit se, ponořit se do napjaté atmosféry, a díky tomu má silný dopad. Domhnall Gleeson je herec na vzestupu, Alicia Vikander to přímo zabíjí a Oscar Isaac ostatně taky, jak jen mu to scénář dovoluje. Vizuální efekty jsou i pod drobnohledem špičkové, tedy oscar určitě zasloužený. Takže nakonec bych borcům, kterým se bůhvíco nezdá a frajerům, kteří byli zklamáni koncem, doporučil, aby se dvakrát zamysleli, protože se jedná o super film, který se nesnaží vypadat velkolepě, ale upozorňuje tak, že nutí člověka zamyslet se. A jak je známo, myslet můžou jen ti co mají mozek. Prosím tedy všechny dvouhvězdičkové a tříhvezdičkové odborníky, aby svůj názor sdělili leda tak sami sobě. 80%