Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Jeden z nejpodceňovanějších a v době svého uvedení nejméně doceněných filmů všech dob. Rozhodně nepřeháním, pokud si dovolím říci, že Cloud Atlas je ve skutečnosti jedním z nejlepších filmů, který kdy byl natočen a hlavně vypráví nejlepší a největší komplexní příběh, který vůbec lidstvo zná, a který je více než příběhem jedné věci. Není překvapením, že pravděpodobně dlouho nebude celou řadou lidí doceněn, protože ho nejsou schopni/ochotni ani pochopit. Jednoznačně nastavuje svou nadčasovostí zrcadlo celé nejen dnešní společnosti a i za desítky let od svého natočení/napsání bude stále zcela aktuální. Přenést něco takového na plátno muselo být nejen obrovskou výzvou, ale hlavně tvůrčí noční můrou. Výsledek je ovšem omračující. Film, který se nikdy neokouká. Film, který oslnivým způsobem zapojí a donutí přemýšlet stále ještě současným světem zcela nenávratně neotráveného, nezkaženého a neotupeného člověka. O jeho kvalitách nejlépe vypovídají hodnocení zamýšlející se nad tím, jestli je to vyumělkovaný blockbuster, jestli jsou tam přehnané masky a jak moc je to kýčovité a ujeté. Nedivil bych se, kdyby mnozí autoři podobných hodnocení po pár letech zcela změnili názor, až jim dojde o čem ten Cloud Atlas vlastně je. Někomu to holt v dnešní době, jež je skoro jen o jednom, trvá déle. Za mě obrovská poklona tvůrcům filmu i tvůrci předlohy a scénáře, za toto oslnivé dílo, jehož kvality se budou léty jen zvýrazňovat. Hodnocení: 101/100.

Ready Player One: Hra začíná

Ready Player One: Hra začíná (2018)

Pro geeky, herní a pop kulturní maniaky je tenhle film absolutní nirvána ... pro všechny ostatní nejoriginálnější film posledních let. Hodnocení: 99%.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Jednoduše jeden z nejlepších filmů vůbec. Mohl být klidně delší. Správně americký sen aplikovatelný ale klidně i u nás. Žádný trochu normální a zdravě uvažující a jednající člověk nemůže říci, že by nebyl jiný než výborný. Proto mě překvapuje, že se najdou tací, kteří jím opovrhují. Nemít rozum ani srdce to se jen tak nevidí a přece se tu někteří podobní jedinci (možná spíše mimozemšťané) vyskytují. Tenhle film vždycky zvedne náladu a je výborný i po desátém shlédnutí. Hodnocení samozřejmě 99/100.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Jednoduše nejlepší válečný film všech dob, ačkoliv zachycuje realitu velmi věrně, ačkoliv fakticky byla ještě horší. Byl jsem se před pár lety podívat přímo na pláže v Normandii a okolí, což doporučuji každému. Samozřejmě i film pak hraje roli v tom, jak se tam cítíte. Tento film by měl být jednoduše součástí učebních osnov na školách, stejně jako literární díla. Svým dosahem a samozřejmě vizuální silou je navíc v mnohém předčí. Aktuální celkové hodnocení tohoto filmu na CSFD opravdu neodpovídá jeho kvalitám ...

Star Trek

Star Trek (2009)

Jako film opravdu parádní podívaná, ačkoliv se zpracováním velkých vesmírných lodí spokojený nejsem i z pohledu svého vzdělání strojního konstruktéra. Nicméně celkový vizuál je opravdu stylovka s výborným hereckým obsazením. Bohužel to ale není Star Trek jak jej známe a máme rádi. Film to sice nekazí sám o sobě, ale výrazně pozměněná dějová linka celého Star Trek univerza není příliš atraktivní, a pokud znáte seriály, tak vlastně ani logická a uskutečnitelná ...

Serenity

Serenity (2005)

Zdaleka a s velkým přehledem nejlepší "seriálový" film který kdy kdo natočil. Je to ovšem také smutná připomínka nebetyčné hlouposti některých rozhodnutí ohledně dobrých seriálů. Film přímo "uzavírá" nešťastně zrušený seriál FireFly, který byl a je jedním z nejlepších a nejoriginálnějších počinů vůbec a jeho zrušení bylo jedním z největších přehmatů v TV historii, za což vděčíme faktu, že kabelovky se ohledně budoucnosti seriálu řídí jen vlastní sledovaností. Takže pár milionů lidí v USA rozhoduje o budoucnosti seriálů, kteří sledují desítky až stovky milionů lidí po celém světě, kterých ale tvůrci z nějakého důvodu nechtějí využít. Samotný film SERENITY si nejlépe užijete po shlédnutí všech 13 dílů seriálu a poté vám bude dávat 100% smysl. Pachuť hořkosti narychlo zbytečně ukončeného kvalitního seriálu ale zůstává ...

Návrat do budoucnosti II

Návrat do budoucnosti II (1989)

Celá trilogie je jednoduše fantastická. Jeden z nejlepších filmů historie, samozřejmě z pohledu roku 2014 a dál už trochu přitažené za vlasy ohledně představ tvůrců o tom, jak bude vypadat svět po roce 2010, ale jako film tomu není co vytknout, protože nikdo nic podobného a lepšího nenatočil :). Pokud máte rádi filmy, je celá trilogie jednoduše povinností, u které se budete královsky bavit.

Zkus mě rozesmát

Zkus mě rozesmát (2011)

Jeden z nejlepších Sandler filmů vůbec s vynikající J.A., která jednoduše vypadá i hraje mnohem lépe než "za mlada". Celý film má pár slabších zbytečně hloupých míst, ale má i parádně optimistické chvilky, které potěší a pobaví. Jasně, není to žádné filmové veledílo, ale má to své kvality a kouzlo, které skvěle funguje, což u podobných "sandler" filmů není vždy zvykem.

Star Wars: Síla se probouzí

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

Nejdříve k některým hodnocením/hodnotícím tady: Každý kdo tomu dá méně jak 4/5 tak je buď troll nebo i***t. Jsou tu i tací, kteří tento film hodnotí jako odpad. Tihle lidi nejsou lidi, nemají rádi nic a nikoho jen sebe. Možná se vám film až tolik nelíbil, ale objektivně prostě nemůže dostat méně jak 4/5, protože je fantasticky natočený, s úžasnými efekty, kdy na rozdíl od 95% současné akční produkce nebylo tady všechno točeno před zeleným plátnem a děláno počítačem. Film má skvělý spád a opravdu velké herecké překvapením. K FILMU SAMOTNÉMU: Mám rád StarWars, ale nejsem hardcore fanda. Nedělá mi vůbec problém uznat, že tenhle film je do značené míry hodně podobný tomu příběhově "poslednímu" v sérii. Jenže když se nad tím zamyslíte, tak to dává jasný smysl. Kdy ten původně příběhově poslední film vznikl?! Tohle je prostě jediný způsob, jak oživit StarWars pro novou generaci diváků a zároveň nedělat remake celé série. Takže nové diváky nic neurazí, protože ve filmu bylo zmíněno stručně a jasně vše podstatné, co zná i ten kdo SW nefandí. Pro fandy SW má zase film tu správnou atmosféru, ty správné postavy a hlavně navazuje na události po posledním filmu, které většinou znají jen fandové série. Film navíc musel postavit vše pro novou generaci diváků, ale i novou generaci postav a herců, protože, co si budeme povídat, stará squadra je pryč. Důstojnější rozloučení si navíc těžko mohla přát. Nemá smysl to nějak zastírat. Tenhle film je zdaleka nejlepším dílem série, pokud jde o filmové řemeslo, efekty, herecké výkony atd. Ale to je dáno desítkami let vývoje technologií a filmu, nemluvě o penězích a možnostech, o kterých si Lukas mohl nechat dříve jen zdát. JJ Abrams byl nakonec skvělá volba a na rozdíl od Star Treku, který posunul výrazně jinam a tak až se to velké části StarTrek fandů nelíbí, tak StarWars udržel v linii, stylu a atmosféře jak se sluší a patří a dokonale jej převedl do současné doby a jejích požadavků. Úžasné konečně realistické bitevní scény a scény s světelnými meči jsou prostě fantastické. Všechno ve filmu skvěle sedlo, i když mám pocit, že toho Abrams natočil více, ale do kin šlo jen těch 136 minut :(. Z hereckých výkonů jednoznačně dominuje Daisy Ridley ... dámy a pánové, zrodila se nová megastar! Tahle "holka" to prostě umí, a pokud bude mít ty správné role a nezblázní se z toho, tohle bude nová filmová legenda. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens je filmová pecka roku, která nejen dostála neuvěřitelně obřím očekáváním, ale naplnila je bezezbytku, což musí objektivně uznat každý, kdo má trochu zdravého rozumu. Největším mínusem toho filmu je, že je zatraceně krátký s úplně otevřeným koncem (protože prostě baví) a na pokračování budeme čekat plné dva roky :(. Hodnocení: 92/100% tedy 5 z 5! PS: Moc nedoporučuji 3D verzi (mimo pravý IMAX), není to moc dobře udělané, film je dost tmavý, 3D je dodělávané viditelně později a trochu to ruší.

Deadpool 2

Deadpool 2 (2018)

Ryan Reynolds přepisuje filmové dějiny. V první řadě ta obrovská spousta skvělých trailerů, a přesto se dokonale povedlo utajit celou zápletku filmu. Bravo!!! No a je z toho nejlepší „R-kový“ komiksový film vůbec, dokonce lepší než první díl, a jeden z nejlepších rodinných filmů vůbec. Prostě hodně dobrý a klidně toho mohlo být více než 119 minut. Pokud máte slušný přehled o popkultuře, budete praskat smíchy. Josh Brolin po Thnaosovi válí neskutečným stylem i tady, ale Domino jasně vede! Rozhodně si tohle zaslouží minimálně 90% hodnocení …. Jenže pak je tady pár závěrečných „titulkových“ scén a … OMG … pokud dostane příštího Oskara za scénář někdo jiný než Ryan Reynolds, tak je to urážka … Hodnocení Deadpool2 je jasných 101%!