Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (644)

plakát

Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství (2022) 

Tuto pohádku jsem koupila na slepo bez čtení recenzí na DVD jako vánoční dárek své mámě, která je na pohádky ať už hrané či animované zatížená :) Při návštěvě o ní tak zaujatě referovala a byla nadšená, že jsem si jako fanynka animáků film půjčila a zvědavě zkoukla na druhý svátek vánoční. Musím říct, že se tato animovaná verze starověkého Řecka hodně povedla a hlodavčí podání mě hodně bavilo. Za mě by to plný počet sice nebyl, ale máma říkala, že je to pecka, takže 5* :D

plakát

Červená, bílá a královsky modrá (2023) 

Nemůžu se ubránit smíchu, když zde čtu některé recenze. Ten údiv, to rozhořčení, to znechucení nad tím, že si někdo dovolil natočit film s homosexuální tématikou. Přátelé, kamarádi, spoluhodnotitelé, copak vy nečtete obsahy filmů? Vy si nehledáte informace o filmech, na které se chcete podívat? Zcela jistě drtivá většina ano. Pak tedy nechápu ty recenze typu - ono to bylo o gay páru, to bylo hrozné, jak nechutné, proč se tohle točí.... Mimochodem, to, že se točí i filmy o gay párech není věc nová, viz např. film Zkrocená hora. Pokud vás takto zaměřené filmy pohoršují, tak mám jednoduchou radu - nekoukejte se na ně :) Já mám taky k některým filmovým zpracováním výhrady, nelíbí se mi jejich zaměření, tak se na ně prostě nedívám. Ale zpátky ke snímku Červená, bílá a královsky modrá. Ústřední duo předvedlo uvěřitelný a citlivý výkon ve všech aspektech jejich vztahu, vedlejší postavy je krásně doplňovaly (zejména postavy prezidentky a její asistentky). Pozornému diváku zcela jistě neušla ona podobnost s britskou královskou rodinou, během sledování filmu mě několikrát napadlo, co by možná současný britský král dal za takového Alexe místo Meghan :D :D Jako celek film funguje skvěle, hlavní postavy byly sympatické, šťastný konec jim přejete. Za mě krásný romantický film, který tolerantního člověka potěší, a ostatní na to přece nemusí koukat :)

plakát

Ivanhoe (1952) 

S ohledem na dobu vzniku nebudu moc kritická a vlepím tomuto filmu 5*. Celkově se velmi povedl. Jen drobný detail, který mě hodně pobavil - ty šípy v bojových scénách byly házeny dost nešikovně :) Ale ano, chápu, že to jinak tehdy nešlo.

plakát

Kouzelný drak (2021) 

Příjemný animák, který se nesnaží být za každou cenu vtipný a hlášky tu nelítají v každém dialogu. Ano, příběh je trochu ala Aladin a hlavní hrdina se místy chová jako blbec, ale to se mi právě líbilo :) A růžový dráček nemá prostě chybu. Tohle se Netflixu povedlo daleko více než Rodina na baterky, která mě příliš nenadchla. Dávám 5* s klidným svědomím a velkým nadšením.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Za většinu epizod (z prvních řad) musím dát 5*. Bohužel poslední řady (epizody) jsou více o nějakém životním příběhu či podobném nesmyslu (např. kluk s řetízkem) než o samotné restauraci a vaření. Taky se bohužel už množí podniky, které si šéfa zvou jen pro snadnou reklamu v TV a o navrhované změny vlastně nestojí.

plakát

I dva jsou rodina (2016) 

Ano, je to okopírovaný film Bez návodu, ale nějak se mi líbil víc. Sympatické hlavní duo (hlavně Omar), Londýn, zajímavá zápletka i rozuzlení. Na konci někteří uroní nějakou tu slzu, dokonce i mě svědělo v oku.

plakát

Uprchlík (1993) 

Jeden z nejlepších filmů hlavní dvojice Harrison Ford a Tommy Lee Jones - tak skvěle zahrané postavy jsem už delší dobu neviděla. Dokážete se do nich vcítit a příběhu lehce uvěřit. Jasně, že jsou tam momenty, které jsou přehnané - např. onen skok do přehrady a následný běh, ale vůbec neubírají na celkovém dojmu.

plakát

Armageddon (1998) 

Můj úplně první film viděný v kině - bylo mi 14 let. U filmů málokdy uroním slzu, tento mě ovšem dostane vždy. Je tam pořádná porce patriotismu, létající kameny, typický americký hrdina, láska, humor a akce. Prostě všechno dohromady tvoří film, který si u mě vysloužil 5* a místo v top 10.

plakát

Králova řeč (2010) 

Britští herci, režisér i téma. Co víc si přát - 5* je i málo.

plakát

Drž hubu! (2003) 

Když máte blbou náladu, doporučuji shlédnutí této skvělé komedie. Depardieu (ač ho nemusím) hraje blba dokonale, Reno klasicky skvělý. Zápletka v podstatě jednoduchá, hlavním tahounem filmu jsou parádně vtipné dialogy a scény.