Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (17)

plakát

Práskač (2013) 

Syrové a s přesahem. Uvěřitelní hrdinové a drsní drogoví dealeři, promyšlený a překvapivý scénář a přesto tak trochu pohádkový happy end. Já jsem se bavil i bál. Víc podobných snímků "ze života" obyčejných Američanů...

plakát

Zui hung (2012) 

Velmi povedené a v závěru i dojemné, skutečně jako pohádka. K více než nadprůměru mi však chyběla větší porce překvapení a skrývání vraha aspoň do půlky snímku.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Veselé a hravé, takové rodinné, až na nějaké to zabíjení. Jen bych ocenil mnohem víc temnoty a ač si to Kingsley užíval, nijak zvlášť mě nenadchl. Padneli srovnání s Batmanem, pak vede Batman. Za humor tedy zase jednoznačně Iron Man. 70 %.

plakát

The Lords of Salem (2012) 

Očekávání přináší většinou zklamání. Vizuál dobrý, ale děj byl pouze o tom, že se musela naplnit kletba. Normálně by člověk asi čekal happy end, ale to snad u Roba nikdy nebylo. Příliš velká koláž náboženských a satanistických témat, než aby to bylo dobré. 50 %. P. S.: Brutálně pomalé tempo, které fakt uspávalo.

plakát

Hoogoong : jewangeui cheob (2012) 

Ze začátku si člověk říká, copak to bude za asijskou romanci po vzoru tragédií Willa Shakespeara a ono skutečně, mladý pár je odtrhnut a to dosti výmluvným způsobem. Osobně se mi líbilo, jak režisér pracuje se scénářem a nechá vyniknout každou jednotlivou pomstu. Tempo je sice nevyvorovnané, ale princezna Hwa-yeon je k nakousnutí a necudné oko Evropana si přijde na své. Korejská psychologie mi pak přišla prozápadní a tedy i srozumitelná. Vřele doporučuji všem, kteří rádi sledují klubko intrik až do úplného rozmotání. Film pak ocení i svobodné matky a leckterý politolog.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Ale jo, dobrý, takový guláš westernů, co Tarantino viděl, jednoduchý příběh, skvělé dialogy, zajímavé herecké obsazení, neotřelý hudební doprovod, příjemná smrt Tarantina, atp. Ale už jsem to od Tarantina viděl tolikrát. Kde jsou Pulp Fiction? To mělo šťávu, bylo to originální (byl jsem podstatně mladší a neviděl toho tolik). Tarantino moc dobře neumí pracovat s atmosférou, nezažil jsem žádné pohnutí, nesmál jsem se od srdce. Prostě průměr a zbytečně natahovaný.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Pohodové, romantické, napínavé, upřímné, akční a hlavně zábavné (nástup na taneční parket a De Nirův výraz mě dostal do kolen a to jsem tanečníky ani neviděl). Podobně jako víc lidí tu jsem byl trochu na měkko a prostě miluju tyhle filmy ze života. Tedy, snad si jen představuju, že to takhle dopadne :-) Doporučuji hlavně pro společný večer s vaší drahou polovičkou.

plakát

Diaz: Neuklízej tu krev (2012) 

Silný snímek tím, co vyobrazuje. Asi nemá smysl něco dodávat, když ti, co jsou placeni z veřejných prostředků, jsou také lidé a dostanou moc poslechnout své vedení. Osobně se divím, že sanitky nebyly k dispozici dříve, ale jiný kraj... Nejdůležitější však je ovládat média a podpořit názor těch lidí, co si zanadávaj na mladé v hospodě. Přeji verbalovi nějaké to koření do těla. Třeba pendrek. ;-)

plakát

Bitevní loď (2012) 

Blockbuster jak má být. Prvoplánovitě zábavný, velkolepý akční biják, kde vypnete mozek a necháte se unášet tou správnou jízdou, ne nepodobnou slavnému Dnu nezávislosti. Emzáci, největší z lidských zbraní, odkaz na populární hru, okouzlující Brooklyn Deckerová, snaha o záchranu lidstva, prostě paráda.

plakát

Svět po zániku (2011) 

Příjemný film, který mi připomenul Cestu. Stejně ponuré, stejně beznadějné, prostě jeden den, kdy máte konečně střechu nad hlavou.