Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Nadhera, zážitek každá část je dokonalá. Kdyby byla výstava obrazů z tehle opery násilí strávil bych tam hodiny. Byl jsem na tomto skvostu v kině a když vezmu, že většinu kouzla zajištˇuje hudba s kamerou byl zážitek prostě nádhernej jak z jinyho světa. Díky-Sergio Leone

Happy End

Happy End (1967)

Kam se poděli podobně odvážný filmy. Zapomenutej šílenej klenot v našich hájích.

Život Briana

Život Briana (1979)

Co k téhle nádherné šílenosti napsat. Poprve jsem se u Briana valel smíchy po podlaze, DOOPRAVDY!!!, od te doby se při jeho spuštění poutám k sedačce. V originále supr ale dabing je taky hodně dobrej.

Kmotr

Kmotr (1972)

Knižku jsem zhltal a pak ještě. Přesně jak jsem si vše představoval (a to i postavy, teda krom Sonnyho) se promítlo ve filmu. Možná je to tim, že Puzzo na filmu spolupracoval ale i tak je to až neuvěřitelny. Vitto Když se oběví na plátně tak člověk hned spozorní a cejtí tu autorytu která čiší z každyho sebemenšího pohybu. Nejsilnějši okamžiky filmu jsou ale ty kde je pomalu ukazovaná proměna Michaela z mirnyho válečnyho hrdiny kterej nechce s obchody Rodiny nic mít až po novyho Kmotra. Tmavá kamera a doprovodná hudba jsou stejně důležity jako zbytek práce a bez nich by byl zážitek poloviční.Trošku mě mrzelo malo vykreslená postava Luci Brasiho (v knižce je fakt krutopřísnej) kterej se rozhodl bát a sloužit svímu Kmotrovi ale to už jsou bezvíznamnosti. Sledovat tenhle skvost je pro mně vždy zážitek. Nakonec musím uznat, že konečná odplata Rodiny je ve filmu opravdu líp vykreslená než v knize což je neobviklé, žeano.

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Čísla v lidech jsou hnusný ale....V roce 1500 obývalo zemi přibližně 400 milionů lidí z toho 80 milionů připadlo na obě Ameriky. V 16. století zbylo z 80 milionu pouze 10. V omezení na Mexiko těsně před začátkem dobívání 25 milionů v roce 1600 to byl JEDEN MILION. TĚŽKO BY JSME HLEDALI SITUACI KTERÁ BY VYSTIHOVALA VYZNAM SLOVA GENOCIDA LÉPE ( PROMIN ADOLFE). Zdá se, že je to opravdový rekord- smrt více než 90% obyvatelstva. Zajímavé je, že ve válkách zemřelo méně obyvatelstva než na následky špatného zacházení a mikrobového šoku podporovaného bohabojnými dobyvateli v podobě nakažených dek a oblečení. Vyvraždování bizonů mělo taky logiku- žádní Bizoni=žádní Indiáni. Jo myslím si, že Jarmush mimo jiné udělal i politickej snímek i když to asi bylo mimochodem.

Bio Ráj

Bio Ráj (1988)

Další z nádherných a originálních poct KINEMATOGRAFU. Je dost nostalgická což v tomto případě dávaá spoustu bodů na víc. Zamiloval jsem si ho už asi v deseti letech, kdy jsem viděl část-MINISPOJLER-ve které Toto táhne Alfreda z hořícího Kina hned po nádherné venkovní projrekci....dál mlha. Dnes jsem ho našel a plesal a plakal a byl rád, že ho mám. Giuseppe Tornatore, Ennio Morricone, Philippe Noiret a starší i mladší verze Tota jsou zárukou, že prostě nejde šlápnout ani o píd vedle.

Tichá bolest

Tichá bolest (1990)

Vztek a slzi ale i usměv provází Tichou bolest.