Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Snažit se psát hodnocení na tento film je věc nevděčná. A co teprve objektivní hodnocení. Tohle nejde hodnotit objektivně. Tohle vás v první minutě přibije k židličce v kině (a že ty židle v tom našem jsou silně nepohodlné) a nepustí až do závěrečných titulků. A nebýt lidí, co už chtěli domů, drželo by mě to možná dál. A takhle to má, jak je vidět, většina diváků. Nolan moc dobře ví, co dělá. Jeho největší genialita netkví v tom, že dokáže vymyslet výborný a propracovaný příběh (a že to dokáže zatraceně dobře). Jeho genialita je o tom, že naservíruje divákovi přesně to, co chce vidět (viz. scéna na lodi s "morálními vězni"/"nemorálními spořádanými občany" - a mohla bych jmenovat x dalších). Tohle on zvládá na jedničku v každém svém filmu a v TDK to umění dovedl k dokonalosti. Film plný klišé, velkolepých frází a gest, u kterého vám nic z toho nepoleze na nervy. Film plný padoucha století Jokera (Ledgerovu dokonalost už asi není třeba zmiňovat), u kterého vám vůbec nevadí, že je prostě jen zlej, aniž by kdokoli věděl proč. A film plný klišovitého, dokonalého pana Batmana, kvůli kterému jsem začala definitivně milovat Christiana Balea. Závěrečná scéna za doprovodu Zimmerovi hudby je pro mě asi největší emoční "učůrávačkou", co jsem kdy viděla (a opět si uvědomuju, že je to klišé - přesně to, co chce divák vidět). Jo, tohle jsem Nolanovi sežrala i s navijákem, jako ostatně skoro všechno, co kdy natočil... PS: Nevím, jestli bych radši to lamborgini, nebo tu motorku... Nejradši bych asi Balea... Ženská, no...

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Božská atmosféra kouzelných Brug (mimochodem, ve skutečnosti prý nejsou až tak dokonalé), výborně zahrané a perfektně napsané postavy a několik neuvěřitelně vtipných scén. Neříkám, že takové byly všechny, že to místy není prvoplánově "husté" a přehnané, že je to uvěřitelné. Není. Ale je to chytře vtipné, krásně se na to kouká, konec není klišé, nejde to snadno zaškatulkovat.. Co víc si vlastně od komedie přát.

Chlapi nepláčou

Chlapi nepláčou (2000)

To jsme si takhle jednou se švagrovou řekly, že si nahrajme něco "složitějšího" a myslely jsme si, že jsme na nahrávání načasovaly "Kluci nepláčou". Jaké bylo naše překvapení, když jsme zhlédly tohle. Příjemné překvapení. Pro mě nejlepší lehká komedie, co jsem kdy viděla, s několika hláškami, které v naší rodině zlidověly ("kurva los"... "reinkarnace, slyšels někdy tak dlouhý slovo?"... "neužírej mi ty hranolky" apod)... Jasně, je to blbost, ale fakt vtipná blbost, což se, podle mě, od komedie očekává nejvíc.

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Můj úplně nejoblíbenější českej film. A od tý doby, co žiju na malý vsi dokážu ještě mnohem víc docenit i tu jeho "hlubší" stránku. Jojo, tady je opravdu ještě "taková ta nezkažená morálka" (myšleno ironicky - pro ty opravdu nechápavé).

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Důstojné zakončení mojí srdcové ságy. Není to dokonalý, ale je to dokonalý pro mě. Myslím, že takhle to má se Star Wars spousta lidí. Jediný, co mě štve je, že mi to místy přišlo tak smutný, že jsem za těch (ty jo už!!) sedm let nedostala chuť podívat se na to znovu.

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů tohodle žánru. Hlavně kvůli ústřední trojici (možno rozšířit i o pětici dle pořadí zde v úvodu) herců. Hlavně Leo a Jack předvedli hodně parádní výkon. Do té doby, než jsem viděla tohle, jsem Leonarda silně nemusela. Od Skryté identity ho žeru. To hovoří za vše.

Kurz negativního myšlení

Kurz negativního myšlení (2006)

Nebudu asi (jako obvykle) úplně objektivní, protože jsem na tom byla v kině v době svých (teď už) dost zidealizovaných studií a navíc s dobrou kámoškou, která je na vozejku, což tomu dodalo hodně solidní šťávu. A jinak, jako člověk, kterej má mezi nejbližšími přáteli 2 tělesně postižený super baby, tenhle humor prostě můžu. Protože ony sami ho můžou. A vzhledem k tomu, že jsem pár let s postiženejma lidma pracovala, musím ještě dodat: "Doprdele s politickou korektností!". Páč správný oslovení a falešná lítost ještě nikdy žádnýmu "kriplovi" nebo "mentálovi" nepomohly!

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

"Každá bytost ve vesmíru pozná, co je dobré a co je špatné". Tenhle film je dobrej. Víc snad ani není potřeba k tomu psát.