Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Rodinný

Recenze (42)

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Takový nenáročný film s poměrně zajímavým nápadem. Sice předvídatelný, nicméně to nebyl film, u kterého by to nějak výrazně vadilo. Pěkné záběry Paříže, ideální pro ty, kteří si město prošli, protože si alespoň mohou už navštívená místa znovu osvěžit a připomenout. Docela se hodí mít nějaké povědomí o umělcích působících ve 20. letech minulého století.

plakát

Deadpool (2016) 

Velmi povedený komixový film, ve kterém si uměj udělat srandu nejenom ze sebe. Je to vyloženě oddechová záležitost, kde si má člověk jenom sednout, koukat a poslouchat. Hlavně nemyslet a nečekat na nějakou intelektuální zábavu. Je to prostě taková show na kterou se kvůli efektům a zvuku rozhodně vyplatí vyrazit do kina.

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

Takový nenáročný film, kde není důležitý příběh, ale především hlášky a chování postav. Hlášek bylo hodně a často povedené, proto 4 hvězdy. Je to až zvláštní, ale i přes to, jak byl příběh obyčejný a chování některých postav naopak výstřední, celý film mi přišel takový přirozený. Brendan Gleeson působil opravdu věrohodně, svou roli zvládnul parádně.

plakát

Věčně mladá (2015) 

Zajímavý námět, který se dal zpracovat hůř, ale i o něco líp.Škoda byla, že měl velký prostor příběh ze současnosti, na úkor celého jejího životního příběhu. Radši bych viděl trochu detailnější průběh jejího života. Ty občasné záblesky do minulosti pro mě na filmu bylo to nejzajímavější. No, nedá se nic dělat. Každopádně i přes tenhle nedostatek tenhle film patří rozhodně k těm lepším romantickým filmům. Objevil se v něm nápad.

plakát

Zlatá princezna (2001) (TV film) 

Tak tahle pohádka mě neuchvátila. Možná že to bylo tím, že jsem jí neviděl jako dítě, ale už jako dospělý. I když moc si nedokážu představit, že by se mi líbila v dětství. Ničím neuchvátí. Takže víckrát jí asi neuvidím.

plakát

Greta (2009) 

Tenhle film je opravdu celkem nepovedený. Celý film jsem byl nucen koukat na rozmazlenou holku s dost morbidními sklony a na to, jak jí její rodina nemá šanci zvládat. Myslím, že tento film jsem viděl poprvé a naposled.

plakát

Everest (2015) 

Film Everest těží především ze silného příběhu, který se stal předlohou. Díky tomu si u mě vysloužil 4 hvězdičky. Bylo by jich 5, kdybych na zpracování nenašel pár drobných chyb/nedostatků. Přišlo mi, že příběh byl takový nevyvážený a občas zmatený. Občasné zdlouhavé pasáže střídaly zase extrémně rychlé pasáže. Přišlo mi, že příliš času se věnovalo přípravám. Pak se během pár minut dostali do 5000 metrů nad mořem. Celkově z průběhu lezení tam toho bylo poměrně málo. Pak mi přišlo, že ke konci, kdy se začali věci postupně kazit se věnovalo moc času záběrům na ubrečené obličeje a málo postavám v terénu, které by byli mnohem zajímavější a potřebné, aby se dalo v poměrně velkém množství různých postav vyznat. Protože v průběhu filmu mi dělalo poměrně velké potíže se vyznat kdo je kdo. Je pravda, že bylo pár hlavních postav, které se postupně ke konci staly jasnými, ale třeba takový reportér se nějak vytratil. Nebo třeba zůstalo nevysvětleno, proč skupina horolezců pozorovala odněkud zdola ty, co lezli nahoru. Takových nejasných věcí, které by bylo určitě zajimavé se dozvědět, by se dalo vyjmenovat i víc.

plakát

Bohumil Hrabal „Takže se stalo, že...” (2014) 

K Hrabalovi jsem si minimálně prozatím vztah nevytvořil, akorát filmová adaptace knížky Obsluhoval jsem anglického krále se mi líbila. Jinak si mě nezískal a možná, že i to má vliv na můj pocit z tohohle dokumentu. Zajímavé části se střídaly s těmi méně povedenými, zvlášť hraní scén z minulosti bylo často takové rozpačité a možná by bylo lepší se držet spíš formy vyprávění a vzpomínání ostatních. Zato komentář Oldřicha Kaisera byl povedený. Konečný výsledek je tedy tak akorát na půl.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Po dlouhé době, možná poprvé, jsem zažil až na pár míst plný sál v kině. Když nepočítám některé očekávané premiéry. A po chvilce bylo jasné proč. Úžasně jednoduchý film plný trefných hlášek, zasazený do parádního prostředí. Za mě není co vytknout, až na lehkou nedokonalost v příběhu, kdy se mi zdálo, že nějak vyšuměl smysl nebo závěr části o rozvodu rodičů, kromě toho, že to mělo způsobit zrušení poslední svatby, to pak nějak už vůbec nebylo zmíněno, ani nebylo znát, že by něco takového bylo nakousnuto dříve v příběhu. Nicméně to je jenom detail a nic to nemění na celkovém perfektním dojmu z filmu.Na odpočinek naprosto ideální. Tolik jsem se u filmu už dlouho nezasmál.

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Taková komedie opravdu na hraně. Určitě se najdou i zastánci, i odpůrci morbidního humoru v příběhu. Ve mně to občas zanechávalo takový rozporuplný dojem, jestli se smát, nebo uklidňovat žaludek. Ve výsledku ale jde o docela povedenou komedii, kde je všechno vyhnáno do absurdních situací a minimálně se nedá odepřít originalita příběhu. Kombinace dvou hlavních postav sice nebyla nějak zvlášť objevná, ale do takových filmů sedí a Tucker s Dalem hráli své role dost věrohodně a přirozeně.