Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (14)

plakát

Orel Deváté legie (2011) 

Pár dní před shlédnutím jsem dočetla knihu a kdybych to měla hodnotit podle toho, tak tu máme stejnojmenný film a knížku, kde jsou stejná jména postav, námět stejný, ale tím to stejné vlastně končí :D Když ale opomenu ty myšlenky typu "bože, takhle to vůbec nemělo být..." , tak se mi to vlastně i líbilo. Nakonec mi tam zapadly i tváře herců, "pomalovaný" lid byl perfektní. A hudba skvěle dodávala atmosféru :3 A jak si tu mnozí ztěžují na málo krve a málo akce, pak jistě nečetli knihu. Protože už i tak jsem se divila, kolik soubojů tam režisér dokázal nacpat i přesto, že v knize nebyl vlastně téměř žádný :D Abych to shrnula, bavila jsem se a nemůžu sice říct, že to je perfektní film, ale dobrý určitě je! :)

plakát

Legenda o sovích strážcích (2010) 

Moc nevím, jak to zhodnotit. Na animáky se moc nedívám, ale bylo to fajn :) člověk u toho nemusel myslet. Rozhodovala jsem se mezi 3 a 4*. Nakonec jsem musela dát 4, protože to mělo hlavu a patu, byla tam pěkná hudba, a má to takový prostě jednoduchý příběh. Překvapil mě soví brácha hlavního hrdiny, ale to je jedině dobře, aspoň film nemá tak moc předvídatelný konec :) I když mi tam pořád do té čtvrté * něcochybí, ale vzhledem k hodnocení jiných filmů tam ty 4 prostě jsou :)

plakát

Flicka 2 (2010) 

Myslím, že srovnávat dvojka s jedničkou nejde. Ani mi to nijak moc nepřišlo jako pokračování... Některé části mi přišly tak trochu přitažené za vlasy. I když to bylo hodně jednoduché, hezky se na to dívalo. S koňmi si tentokrát poradili nějak lépe. Jezdecké scény a vůbec všechny scény s koňmi už nebyly tak strašně nesmyslné jako v díle 1. Když se na to člověk tak celkově podívá, je to vlastně film téměř o ničem, nebylo tam tolik napjatých scén jako v jedničce, ale i tak se mi to líbilo. A možná i o něco málo víc, než první díl.

plakát

Flicka (2006) 

No... jak hodnotit... z hlediska o koních nic netušícího diváka bych řekla: pěkný film, oddechový, dojemný, pěkný konec, i když od začátku naprosto jasný. Celkem pěkně zpracovaný... Jénže... jakožto koňák ho musím trošku shodit. Nemile mě překvapilo několik nebezpečných kousků (a jak jsem se dočetla v zajímavostech, jeden z koní díky tomu zemřel). Bohužel mi ani celkový děj a dojem nemohl pomoci odpustit nesmyslné zacházení s divokým koněm. Ale nemá smysl rozebírat koňácké věci, když jde prostě o film :D Bohužel mě to ale natolik ovlivnilo, že tu hvězdičku jednu musím šoupnout dolů. Na proti tomu musím pochválit parádně odehrané role. Dohromady mi to dá docela příjemný a jednoduchý film :)

plakát

Síla country (2010) 

Moc pěkný oddechový film. Ze začátku jsem úplně nechápala některé věci, a nevím, jestli to bylo nepozorností, nebo tam opravdu nezaznělo jak o dítě Kelly přišla :D Taky mi ze začátku nedávalo smysl s kým teda zpěvačka je a koho miluje. Ale film se nakonec přeci jen rozjel a pěkně jsem se do něj vžila. Konec mě z pohledu děje smutně překvapil, ale nakonec to celkem dobře dopadlo. Byla to vážně příjemná pochoutka, velmi mě překvapila Palthrow, od které bych takový výkon ani nečekala. Musím taky pochválit Hedlunda a Meester, kteří moc pěkně zpívali :). Celkově bych to shrnula jako moc povedený film s krásnými písničkami.

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Popravdě jsem čekala větší bombu. Některé pasáže mi přišly až moc umělé a neskutečné. Podle toho, jak mluvili o víře v Boha, jsem očekávala něco, co mě donutí nad tím přemýšlet. Ale ve skutečnosti jsem tam ani nenašla nic, co by dokazovalo, že Bůh opravdu je. Ale to stále nic nemění na tom, že příběh byl úžasný. Chlapec, který o všechny a o všechno přijde, se plaví po moři pouze s tygrem, který se ho snaží zabít. Objevilo se i nemálo mých oblíbených dojemných scén, které vyvrcholili v okamžiku, kdy se dva ztroskotanci nesnažili připravit o život toho druhého a společně se oddávali smrti. Skoro jsem si myslela, že budou přátelé téměř na vždy. Proto mi taky ten konec úplně nevyhovoval, ale to už je věc každého :) Taky musím pochválit, jak perfektně byly všechny role zahrané. Nakonec jsem i mile překvapena.

plakát

Babovřesky (2013) 

Přiznávám se, že se mi do toho kina vůbec nechtělo... ale tak přemohla jsem se. A světe div se, stálo to za to. Jak všichni tvrdí, že je to to samé co Slunce seno..., tak to nemůžu posoudit, protože jsem Slunce.. neviděla, ale tento film mě opravdu překvapil. Herci zahráli své role opravdu perfektně, dokonce i V. Žilková, kterou zrovna moc nemusím a zdálo se mi, že některé své role zbytečně "přehrává". I místo, kde se celý tento film natáčel, působilo velmi příjemně. Sál v kině byl narvaný k prasknutí a myslím, že se nikdo nenudil, a dokonce i já, která české filmy zrovna moc nemusí, jsem se smála prakticky celý film. Takže humor, něco málo z napětí (u několika lekaček jsem opravdu nadskočila) , a dokonce i nějaká ta záhada... to všechno Babovřeskám nechybělo. Normálně bych dala 3*, ale protože, jak jsem už řekla, české filmy ráda nemám a tento mě opravdu hodně potěšil, musím dát o tu 1* navíc :)

plakát

Je to i můj život (2009) 

Moc pěkný film. Spoustu světlých chvil ve velmi smutném životě. Nevím, jestli jsem víc brečela v době, kdy Kate umírala, nebo při částech, ve kterých byla šťastná a já si říkala, jak krásný je mít v takovém životě tolik skvělých zážitků, které pro vás udělá rodina, která vás tolik miluje. Jinak nevím, jestli to bylo tím, že mi kamarádka předem prozradila konec, ale už od cca půl hodiny jsem sledovala čas a netrpělivě čekala na konec a v několika chvílích jsem uvažovala o malém přetočení. Na můj vkus byla závěrečná scéna Katyiného života trochu krátká... ne, možná je vhodnější slovo "useknutá"... ale to je asi spíš jen můj názor. Ano, líbivý film. Už jen proto, že takovéhle věci se klidně můžou stát... ;)

plakát

Úhel pohledu (2008) 

Fajn večerní film... Ze začátku jsem moc nepochápala název, ale jakmile se začal čas vracet, hned jsem pochopila. Parádně vymyšlené, parádně zpracované a zahrané. Nejdříve jsem hledala každou stopu, která by mě dovedla k tomu O CO VLASTNĚ JDE. Ovšem musela jsem se na to vykašlat a počkat, až mi to děj bude chtít říct sám. Díky neustálému opakování se mi film pomaličku skládal dohromady, i když pokud slyšíte polední zvonění a tu stejnou řeč minimálně pětkrát, začne vám z toho trochu hrabat :D. Celý tento příběh mě nadchl svou akcí, napětím a taky domotaností, kterou tolik zbožňuji. Ty 4* si Úhel pohledu podle mého opravdu zaslouží.

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Po dvojce, na které mi opravdu cosi nesedělo, mě tento díl příjemně překvapil. Ze začátku jsem měla trochu pochybnosti, ale čím blíž středu, tím víc nadšení. U několika částí jsem se vážně dobře bavila, musím přiznat, že jsem se v jednu chvíli dokonce i pěkně lekla :D Vlastně bylo od začátku jasné, jak to dopadne, ale to neznamená, že jsem se každou minutu neuvěřitelně nebavila. Dojemný konec a objevení nějaké záhadné pravdy... tohle má vlastně v každém filmu podle mýho být. Jo, moc se mi tohle pokračování mužů v černém líbilo :)