Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (790)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý thriller. Má výborný a originálny príbeh o atentáte na amerického prezidenta počas prejavu v Španielsku zo šiestich rôznych pohľadov. Spracovanie je vynikajúce, dej je celý čas výborný, obsahuje množstvo zaujímavých prvkov a je mimoriadne dynamický. Všetky pohľady sú skvelo prepracované, vždy nový pohľad prinesie viac infomácií, ako ten predchádzajúci a vrcholom filmu je celá záverečná fáza z pohľadu teroristov. A veľkú pochvalu si zaslúži, že konečne sú teroristi z blízkeho východu zobrazení ako skupina inteligentných ľudí s premysleným plánom, čo sa moc často nevidí. Dobre zvládnutá je aj akcia, síce tej výraznejšej tu nie je až tak moc, ale v poslednej fázi už príde aj tá. Perfektná je automobilová naháňačka, zneškodnenie ochranky, ale aj záverečná scéna so sanitkou. Herecké obsadenie je výborné, Dennis Quaid ako ochrankár, Forest Whitaker v úlohe turisty a mnoho iných veľmi dobre obsadených úloh. Réžia a technická stránka sú špičkové, tu sa dá vytknúť iba niekoľko nepodstatných detailov, ktoré ani nestoja za pozornosť, hlavne, že kamera, strih a celkový vizuál sa postarajú o veľmi kvalitný zážitok. Uhol pohľadu patrí vo svojej kategórii medzi špičku, po mnohých stránkach je to skvelý film a nenašiel som žiadny výraznejší zápor. 85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tehdá jsem na tento film narazil v kině, kdy na televizi před vchodem promítali právě žhavé ukázky, které mě hodně zaujali. Zanechal jsem pojídání číny a sledoval jsem ten neskutečnej akční nářez, který ale během několika sekund vyprchal. Trailer. Zklamán jsem na film dlouhou dobu myslel, až mi pak nějak upadl v zapomění. Po kratší době jsem si ho ale opět všiml, a měl jsem možnost ho vidět, takže jsem neváhal a film si s nadšením pustil. Neřeší se tam nic jiného, než prakticky jediná scéna, ale pokaždé z jiného úhlu pohledu, což je dost invativní, ale ne natolik zajímavé, nakolik je zajímavá právě akce, ta je opravdu luxusní, jenže je nacpaná nejvíce hlavně až na konci, což je docela škoda. Stejně jako u takového Království. Půlka filmu kecání, půlka filmu akce, tady té akce je ještě trochu méně, ale i tak se na to docela slušně nechá koukat. I díky své délce, která filmu přispěje, protože příběh zas tak unikátní není, si nemůžu pomoct, a rád tomu ty čtyři hvězdičky dám. Dobře se na to kouká a svižně to utíká, jen ten příběh se nijak prudce nerozvíjí, kam taky... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Správná adrealinová akční pecka, která tady na začátku roku chyběla. Film má spád od první minuty,člověk se u něj ani na chvilku nenudí a celé to hodně rychle uteče. Scénář přitom není zas tak objevný a některé postavy se mohly klidně vynechat. Pohled Sigourney Weaver byl aspoň dobrým úvodem a měl spád, postava Whitakera tam ale vůbec mít nemusela (a to se nezmiňuji o té malé holčičce). To ale ve výsledku vůbec nevadí, protože ostatní postavy to všechno plně vynahrazují a člověk se při smrtícím tempu nemá ani čas těmito chybami zabývat. A když už to člověku začne vrtat hlavou, tak se režisér vytasí s ultimátní automobilovou honičkou. Prostě příjemné akční překvapení. Akorát nevím, jestli to bude fungovat i napodruhé. P.S.: Dennis Quaid by mohl z fleku nahradit Sutherlanda ve 24 hodinách. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale musím dát plný počet. Už dlouho se mi nestalo, abych u filmu zapomněl na čas a ležel v posteli nehnutě jak přikovanej. Relativně krátká stopáž utekla jako voda a myslím si, že je to akorát. Delší stopáž by filmu uškodila. Vyprávět příběh z různých úhlů pohledu sice není originální nápad, ale v tomhle případě zabral. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

První zhruba třetina filmu byla zajímavá a napínavá, a byl jsem zvědavý, jak to dopadne, ale postupně se z toho stane dost nepřehledný guláš, na scéně se objeví asi pět Univerzálních Snědých Teroristů (TM), kteří se mi pletli, s výjimkou jednoho, který se mi nepletl pouze proto, že to byl žena, no a ti všichni začnou sledovat nějaké své vlastní zájmy a zabíjet se mezi sebou, přičtěte k tomu hromadu amerických klišé o bodyguardech skákajících kulkám do cesty a Hrdinných Amerických Občanech (TM), přesněji řečeno jednom občanovi Forestu Whitakerovi, který se po celý film chová jako úplný idiot, neustále zachraňuje cizí děti nebo pronásleduje tajné agenty a točí si je kamerou, on si vlastně točí kamerou úplně všechno a tváří se u toho jako idiot, ale to už se opakuju, prostě na filmu je dobrá jen ta první třetina a pak dobře natočená automobilová honička, jinak nic, a jestli jste si všimli, že je tento komentář celkově dost nekvalitní, tak máte úplnou pravdu, je celý tvořen jen jednou větou, a schválně jsem ho ušil horkou jehlou, protože takhle nějak si představuji, že vznikal scénář tohoto filmu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Značná podobnost se seriálem "24 hodin" není náhodná. Scénář se měl stát předlohou celé jedné série příběhů Jacka Bauera. (77Ivana)
  • Salamanca nebo Salamangka znamená ve filipínském jazyce „trik“ nebo „lsta.“ Slovo pochází ze španělštiny, jelikož Filipíny byly španělskou kolonií do roku 1521. (HellFire)
  • Premiéra filmu se odehrála 12. února 2008 právě ve městě Salamanca ve Španělsku. Zúčastnil se jí režisér i hlavní představitelé filmu. (don corleone)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama