Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (862)

plakát

Hannibal (2001) 

Ridley Scott to zkusil, ale ten pocit, že nakonec jedinou radost měl z novýho zůstatku na bankovním účtu, mi asi nikdo nevezme.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Jeden z povinně adorovanejch filmů, kterej na jednu stranu stárne důstojně a hlavně sotva viditelně, na druhou stranu funguje asi jenom díky Jodie a Tondovi. Jinak by z toho byla nanejvejš hodinová epizoda ňákýho toho CSI seriálu.

plakát

V úskalí (2020) 

Sophia si opět hraje s Billem, ale tady spíš jen tak odpočinkově. Její pomalý vyprávění mi nicméně opět sedlo a čtyři rudý tomu dám s radostí.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Proč vidět The Queen's Gambit: Anya Taylor-Joy si to zjevně užívá a je radost se na ni dívat. Kamera je někdy překvapivě nápaditá. Mj. Las Vegas 60. let., resp. celkově fajn výprava. Má to jen sedm cca 50minutovejch dílů. It’s a Bulova.

plakát

Tajný život včel (2008) 

Vyprávění o rasismu, vytěsnění, nedobrovolný nenávisti, nesnadnýmu odpuštění a medu. Většinu filmu T. Raye (výbornej Paul Bettany) nenávidíte, aby vám na konci vše zapadlo do sebe a bylo vám ho spíš líto. Pro mne je to jeden ze znaků fakt dobrýho filmu.

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Proč má slepec fungující osvětlení v domě, je zásadní nesmysl tohohle filmu. Ale ten zbytek je tak dobře natočenej, že si to ty čtyři rudý zaslouží.

plakát

Pod vodou (2020) 

Ještě větší hovadina než Játro, akorát že tohle se bere vážně. A tak to od průseru zachraňuje je šikovně ošuntělej vzhled interiérů a efektní klaustrofobická kamera, oboje „vypůjčený“ ze série Aleních filmů. A protože Sigourney Weaver už je na tohle hrdinství moc stará, obsadili tvůrci typologicky podobnou Kristýnu (a taky ji vysvlíkli do spodního prádla), nechali ji kvákat ňáký filozofický voiceovery – a ani tim to od podprůměru nezachránili.

plakát

Syn temnoty (2019) 

Odfláklý. Nešťastně odfláklý. Natolik, že to ani jako antikoncepce neni účinný.

plakát

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (2020) (série) 

Když už jsem myslel, nebo lépe řečeno bál se, že to nenávratně sklouzlo do nevysvětlitelnýho bláta, přišla osmá epizoda, která vše nečekanym způsobem poslepovala dohromady. A závěr mě skoro rozbulel. Na plnej počet to neni, ale z pocitový tříhvězdy to pozvedla ta nejznepokojujícivější osmiletá holčička, při jejímž každym „perfectly splendid“ mi přeběhl mráz po zádech. Přehlednější než Hill House, avšak míň promyšlený. 4*